Treceți la conținutul principal

Pesticidele sunt problema, nu soluția

Raportul ONU confirma faptul ca pesticidele sunt problema, nu solutia.

La 7 martie 2017, raportorul special al ONU privind dreptul la hrana, Hilal Elver, a prezentat Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU un raport privind riscurile pentru lume a produsele alimentare obtinute prin utilizarea pesticidelor.

Noul raport al ONU confirma foarte clar ca pesticidele sunt o parte a problemei si nu a solutiei. Industria chimica la nivel mondial cultiva mitul ca pesticidele sunt necesare daca vom fi in masura sa hranim o populatie mondiala in crestere, iar raportorul special al ONU este in contradictie cu forta acestei legende. Trebuie sa ne oprim sa aplicam o cantitate tot mai mare de otrava pe terenurile agricole de peste tot in lume, care pe termen lung distrug insasi baza vietii umane.

Raportul ONU recomanda insistent formele ecologice ale agriculturii ca solutie pentru hranirea populatiei lumii. Aceste forme trebuie promovate mult mai viguros peste tot în lume, inclusiv prin cooperare internationala. Guvernul federal al Germaniei, in persoana ministrului Agriculturii si in persoana ministrului Dezvoltarii, cer un plan de reducere a pesticidelor cu obiective obligatorii si cerinte concrete.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…