Treceți la conținutul principal

Ferma din… telefon, tabletă sau laptopȘtiați că România are câteva sute de mii de fermieri care nu apar în nicio statistică? Care cultivă fructe, legume, cereale, cresc sute de animale, dar de care nu a auzit nimeni? Ei bine, aceștia sunt fermieri, dar nu sunt… adevărați. Pentru că toate „activitățile“ lor agricole se desfășoară virtual. Mai precis, se joacă de-a „fermierul“ pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Iar fenomenul a luat în ultimii ani o mare amploare. Trebuie spus că printre „falșii“ fermieri sunt și țărani și orășeni care ar vrea să-și facă o fermă „adevărată“, iar prin aceste jocuri nu fac altceva decât să-și testeze abilitățile de viitori agricultori sau manageri de fermă.

Ce e de făcut pentru a intra în posesia unui asemenea joc? Căutați pe Google, de exemplu, expresia „jocuri cu fermă“ și vă vor apărea o grămadă de pagini virtuale dedicate acestui gen de „distracție“. Și totul gratis, fără niciun leuț. Pe una dintre paginile de Internet pe care le-am vizitat, dedicată acestui gen de jocuri, am fost întâmpinați așa – „Aveţi ceea ce trebuie pentru a fi un fermier? Creşteţi cele mai mari culturi, cei mai frumoşi cai şi aveţi grijă de turma de oi. Viaţa unui fermier poate fi dificilă şi va trebui să fiţi cu ochii pe braconieri şi animale sălbatice.

Conduceţi-vă bine ferma şi ţineţi-vă animalele fericite pentru a fi cel mai bun fermier! Jocurile oferite de noi vă ajută să faceți toate acestea!“. Pe o altă pagină de Internet suntem întrebați: „Doreşti să plantezi şi să culegi o varietate de recolte, fără niciun pic de sudoare? Jocurile noastre în Flash de simulare fermă îţi vor furniza tot ce-ţi doreşti şi chiar mai mult. Am petrecut timp căutând cele mai bune jocuri cu ferme în Flash pe care să le joci gratuit online. Indiferent de ce fel de mod de joc îţi place, suntem siguri că avem ceva pentru tine în această categorie.“

Tot aici am descoperit că, pentru „ceva“ la o scară mai mare, există jocul „Smiley Deco Farm Field“. Ai de condus o întreagă fermă şi trebuie să construieşti clădiri, să plantezi recolte şi multe altele. Acest joc are o mulţime de detalii ce-l fac „provocator“ de jucat. Totuși, pe fermierii adevărați îi sfătuim, de fapt îi rugăm, să nu se joace cu astfel de jocuri. Nu de alta, dar dacă stau toată ziua cu ochii în tabletă pe orătăniile virtuale riscă să le moară de foame cele reale, din propria ogradă…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …