Treceți la conținutul principal

Ferma din… telefon, tabletă sau laptopȘtiați că România are câteva sute de mii de fermieri care nu apar în nicio statistică? Care cultivă fructe, legume, cereale, cresc sute de animale, dar de care nu a auzit nimeni? Ei bine, aceștia sunt fermieri, dar nu sunt… adevărați. Pentru că toate „activitățile“ lor agricole se desfășoară virtual. Mai precis, se joacă de-a „fermierul“ pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Iar fenomenul a luat în ultimii ani o mare amploare. Trebuie spus că printre „falșii“ fermieri sunt și țărani și orășeni care ar vrea să-și facă o fermă „adevărată“, iar prin aceste jocuri nu fac altceva decât să-și testeze abilitățile de viitori agricultori sau manageri de fermă.

Ce e de făcut pentru a intra în posesia unui asemenea joc? Căutați pe Google, de exemplu, expresia „jocuri cu fermă“ și vă vor apărea o grămadă de pagini virtuale dedicate acestui gen de „distracție“. Și totul gratis, fără niciun leuț. Pe una dintre paginile de Internet pe care le-am vizitat, dedicată acestui gen de jocuri, am fost întâmpinați așa – „Aveţi ceea ce trebuie pentru a fi un fermier? Creşteţi cele mai mari culturi, cei mai frumoşi cai şi aveţi grijă de turma de oi. Viaţa unui fermier poate fi dificilă şi va trebui să fiţi cu ochii pe braconieri şi animale sălbatice.

Conduceţi-vă bine ferma şi ţineţi-vă animalele fericite pentru a fi cel mai bun fermier! Jocurile oferite de noi vă ajută să faceți toate acestea!“. Pe o altă pagină de Internet suntem întrebați: „Doreşti să plantezi şi să culegi o varietate de recolte, fără niciun pic de sudoare? Jocurile noastre în Flash de simulare fermă îţi vor furniza tot ce-ţi doreşti şi chiar mai mult. Am petrecut timp căutând cele mai bune jocuri cu ferme în Flash pe care să le joci gratuit online. Indiferent de ce fel de mod de joc îţi place, suntem siguri că avem ceva pentru tine în această categorie.“

Tot aici am descoperit că, pentru „ceva“ la o scară mai mare, există jocul „Smiley Deco Farm Field“. Ai de condus o întreagă fermă şi trebuie să construieşti clădiri, să plantezi recolte şi multe altele. Acest joc are o mulţime de detalii ce-l fac „provocator“ de jucat. Totuși, pe fermierii adevărați îi sfătuim, de fapt îi rugăm, să nu se joace cu astfel de jocuri. Nu de alta, dar dacă stau toată ziua cu ochii în tabletă pe orătăniile virtuale riscă să le moară de foame cele reale, din propria ogradă…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…