Treceți la conținutul principal

30 iunie, termen asumat de APIA pentru subvenția la motorinăPentru această săptămână, conducerea centrală APIA pro­mite că va vira în conturile voastre, până cel târziu pe 30 iunie, restanțele din ajutoarele finan­cia­re și subvențiile aferente anu­lui 2014. Adică, ajutorul pentru motorină și subvențiile pentru zona defavorizată. Plățile pentru motorina utilizată în agricultură, în trimestrul IV al anului 2014, se efectuează sub forma rambur­să­rii, în limita bugetului disponibil. Ajutorul de stat în valoare totală de 162.665.316, 02 lei se acordă unui număr de 12.238 de bene­ficiari autorizați la plată, conform legislației în vigoare. Cererile de plată cuprind informații cu privire la suprafețele de teren, inclusiv pe structura de culturi sau pe efectivele de animale, pe lucră­rile de îmbunătățiri funciare, pe care fermierul le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat. Cererea este însoțită de o situație centra­liza­toare privind cantitățile de moto­rină utilizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 și de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantitățile de motorină cumpărate. Până la aceeași dată, 30 iunie, APIA se străduiește să vireze în conturile fermierilor și subvențiile pentru zona defavorizată. Pentru anul 2014, au fost depuse de fermierii din zonele defavorizate urmă­toa­rele cereri: 97.665 de cereri de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte și carne de vită, pentru un număr total de 373.385 de capete de animale, respectiv 4.324 capete de bivolițe de lapte, 348.634 ca­pete de vaci de lapte și 20.427 capete de taurine de carne; 20.723 de cereri de solicitare a aju­torului specific acordat produ­cătorilor de lapte și de carne de ovine și caprine din zonele defa­vo­rizate, pentru un număr total de 2.827.377 capete de animale. Cuantumul pentru ajutorul spe­cific acordat producătorilor de lapte și carne de ovine și caprine din zonele defavorizate este de 3,43 euro/cap de animal, stabilit de Comisia Europeană în data de 30 septembrie 2014.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …