Treceți la conținutul principal

30 iunie, termen asumat de APIA pentru subvenția la motorinăPentru această săptămână, conducerea centrală APIA pro­mite că va vira în conturile voastre, până cel târziu pe 30 iunie, restanțele din ajutoarele finan­cia­re și subvențiile aferente anu­lui 2014. Adică, ajutorul pentru motorină și subvențiile pentru zona defavorizată. Plățile pentru motorina utilizată în agricultură, în trimestrul IV al anului 2014, se efectuează sub forma rambur­să­rii, în limita bugetului disponibil. Ajutorul de stat în valoare totală de 162.665.316, 02 lei se acordă unui număr de 12.238 de bene­ficiari autorizați la plată, conform legislației în vigoare. Cererile de plată cuprind informații cu privire la suprafețele de teren, inclusiv pe structura de culturi sau pe efectivele de animale, pe lucră­rile de îmbunătățiri funciare, pe care fermierul le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat. Cererea este însoțită de o situație centra­liza­toare privind cantitățile de moto­rină utilizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 și de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantitățile de motorină cumpărate. Până la aceeași dată, 30 iunie, APIA se străduiește să vireze în conturile fermierilor și subvențiile pentru zona defavorizată. Pentru anul 2014, au fost depuse de fermierii din zonele defavorizate urmă­toa­rele cereri: 97.665 de cereri de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte și carne de vită, pentru un număr total de 373.385 de capete de animale, respectiv 4.324 capete de bivolițe de lapte, 348.634 ca­pete de vaci de lapte și 20.427 capete de taurine de carne; 20.723 de cereri de solicitare a aju­torului specific acordat produ­cătorilor de lapte și de carne de ovine și caprine din zonele defa­vo­rizate, pentru un număr total de 2.827.377 capete de animale. Cuantumul pentru ajutorul spe­cific acordat producătorilor de lapte și carne de ovine și caprine din zonele defavorizate este de 3,43 euro/cap de animal, stabilit de Comisia Europeană în data de 30 septembrie 2014.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…