Treceți la conținutul principal

30 iunie, termen asumat de APIA pentru subvenția la motorinăPentru această săptămână, conducerea centrală APIA pro­mite că va vira în conturile voastre, până cel târziu pe 30 iunie, restanțele din ajutoarele finan­cia­re și subvențiile aferente anu­lui 2014. Adică, ajutorul pentru motorină și subvențiile pentru zona defavorizată. Plățile pentru motorina utilizată în agricultură, în trimestrul IV al anului 2014, se efectuează sub forma rambur­să­rii, în limita bugetului disponibil. Ajutorul de stat în valoare totală de 162.665.316, 02 lei se acordă unui număr de 12.238 de bene­ficiari autorizați la plată, conform legislației în vigoare. Cererile de plată cuprind informații cu privire la suprafețele de teren, inclusiv pe structura de culturi sau pe efectivele de animale, pe lucră­rile de îmbunătățiri funciare, pe care fermierul le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat. Cererea este însoțită de o situație centra­liza­toare privind cantitățile de moto­rină utilizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 și de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantitățile de motorină cumpărate. Până la aceeași dată, 30 iunie, APIA se străduiește să vireze în conturile fermierilor și subvențiile pentru zona defavorizată. Pentru anul 2014, au fost depuse de fermierii din zonele defavorizate urmă­toa­rele cereri: 97.665 de cereri de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte și carne de vită, pentru un număr total de 373.385 de capete de animale, respectiv 4.324 capete de bivolițe de lapte, 348.634 ca­pete de vaci de lapte și 20.427 capete de taurine de carne; 20.723 de cereri de solicitare a aju­torului specific acordat produ­cătorilor de lapte și de carne de ovine și caprine din zonele defa­vo­rizate, pentru un număr total de 2.827.377 capete de animale. Cuantumul pentru ajutorul spe­cific acordat producătorilor de lapte și carne de ovine și caprine din zonele defavorizate este de 3,43 euro/cap de animal, stabilit de Comisia Europeană în data de 30 septembrie 2014.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…