Treceți la conținutul principal

Subvenţii 2015: Plăţi cuplate în zootehnie

Din 2015, sprijinul cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) se acordă fermierilor activi după mai multe criterii. Iată care sunt acestea!

Solicitanţii trebuie să crească:
- vaci de lapte: pentru min. 10 şi max. 250 vaci de lapte înscrise în Registrul Genealogic al rasei. Solicitanţii trebuie să aibă un contract de livrare a laptelui valabil minimum 6 luni de la data depunerii cererii de plată şi documente fiscale care să ateste livrarea laptelui şi/sau copie de pe carnetul de comercializare, în cazul vânzărilor directe;
- bivoliţe de lapte: pentru max. 100 femele care au fătat cel puţin o dată, înscrise în Registrul Genealogic al rasei;
- taurine de carne: pentru min. 10 şi max. 250 capete vaci şi tineret din rase de carne şi/sau metişi şi tauri din rase de carne. Tineretul şi metişii vor primi 75%, respectiv 50% din cuantumul sprijinului acordat pentru vaci şi tauri din rase de carne.
- ovine: pentru min. 150 şi max. 600 capete femele ovine şi/sau berbeci de reproducţie, cu vârsta de minimum 1 an la 31 martie a anului de solicitare a SCZ şi max. 8 ani pentru femele, respectiv 6 ani pentru berbecii de reproducţie la data limită de depunere a cererii unice de plată. Sprijinul se acordă o singură dată pentru berbecii de reproducţie şi anual pentru femele ovine. Obligaţia ca ovinele/berbecii pentru care se solicită SCZ să fie înscrise în Registrul Genealogic al rasei se aplică din anul de cerere 2016.
„Noi am propus să se acorde acest sprijin crescătorilor care au între 50 şi 1.000 de capete. Nu putem, trebuie să notificăm Bruxelles, ni s-a spus. Şi tot ei, cei din Minister, au notificat Comisia să fie acordat sprijinul cuplat fermierilor care au între 150 şi 600 de capete. În felul acesta, vor fi ajutaţi mai puţini fermieri”, spune Ionică Nechifor, secretar general Federaţia Romovis.

Citeşte articolul intergral în revista Ferma, ediţia 15 - 30 aprilie 2015!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…