Treceți la conținutul principal

Iată ce documente trebuie să prezinte fermierii la completarea cererii unice!

Angajații Centrelor județene APIA din toată țara sunt ocupați cu programarea fermierilor și trimiterea invitațiilor către aceștia în vederea completării cererii unice de plată.

Suntem la prima etapă. Trimitem invitații către fermieri cu data, ora și angajatul APIA la care să se prezinte pentru completarea online cererii unice. Modelul de invitație a fost publicat în Monitorul Oficial, alături de formularul cererii unice de plată. Angajații APIA îi vor asista pe fermieri la completarea online a cererii și le vor oferi suportul necesar, spune Marius Nicolae Stroescu, director APIA Argeș.

Noutatea este că fermierii trebuie să prezinte la APIA o serie de documente în momentul în care completează cererea unică. Toate aceste acte sunt menționate în Ordinul de ministru, publicat în Monitorul Oficial. Șeful APIA Argeș enumeră actele care vor însoți obligatoriu cererea.

Fermierii care solicită plata pe suprafață trebuie să prezinte:

- adeverință de la Primărie cu suprafețele lucrate, modelul se găsește în Ordinul ministrului;
- copii de la Registrul Agricol cu pozițiile terenurilor pentru care solicită subvenții;
- copiile titlurilor de proprietate, actele de succesiune, dacă proprietarul a murit și s-a dezbătut succesiunea;
- un centralizator cu contractele de arendă. Dacă nu are titluri de proprietate pe anumite parcele, fermierul va scrie o declarație pe propria răspundere în care va menționa motivul pentru care nu are.

Fermierii care solicită plata pe cap de animal vor prezenta:

- o adeverință de la medicul veterinar;
- copii ale pașapoartelor animalelor, dacă e vorba de o fermă nouă sau de animale care nu sunt înregistrate în 2014. În cazul crescătorilor de animale, angajații APIA vor accesa codul de exploatație și vor avea situația animalelor eligibile la plată în 2014.

Completarea unei cereri va dura de la 20 de minute la o oră, spune Florea Stoian, șeful APIA Ialomița, în funcție de câte terenuri lucrează fermierul. Registrul agricol, model nou, nu există, deocamdată, așa că vor fi luate de bune vechile Registre agricole, adică cele de anul trecut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…