Treceți la conținutul principal

Sindalimenta-FSIA - conflict de muncă cu Romalimenta și Pro Agro

Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară Sindalimenta-FSIA a declanșat conflictul de muncă împotriva organizațiilor patronale Romalimenta și Pro Agro. Motivul: „refuzul nejustificat al acestora de a începe negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de activitate”.Printre cei care se manifestă vehement în favoarea reducerii drastice a drepturilor angajaților sunt membri Rompan, ai Asociației Române a Cărnii și ai Asociației Berarilor României, acuză Sindalimenta.

Reprezentanții Sindalimenta susțin că au parcurs deja toți pașii legali pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă. În plus, FSIA va face o plângere la Organizația Internațională a Muncii, cu sediul la Geneva, și va sesiza organizațiie europene și internaționale la care este afiliată, precum și organizațiile europene la care cele două patronate sunt afiliate.

Reprezentanții FSIA vor solicita și o întâlnire cu președintele României, pentru a discuta revizuirea Legii nr. 62/2011 și a Codului Muncii. În același timp, FSIA solicită Primului Ministru demiterea ministrului Muncii și a ministrului pentru Dialog Social, pe care îi acuză de tergiversare și nepăsare privind modificarea legislației relațiilor de muncă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…