Treceți la conținutul principal

Sibienii interesați de atragerea de fonduri europene pentru agricultură!Centrul de Informare și Asistență în Afaceri INFOBiz desfășoară în această perioadă o campanie de încurajare a sibienilor de a accesa fonduri europene. În acest sens pune la dispoziție un număr de telefon unic - 021 9668 - unde cetățenii interesați de accesarea banilor europeni pot suna pentru a afla mai multe informații referitoare la acest domeniu de la experții organizației. „În mai puțin de două săptămâni de campanie peste 50 de persoane au apelat numărul unic de telefon. Aproximativ 60% dintre cereri au avut ca obiect derularea de activități agricole și non-agricole din mediul rural, iar restul de aproape 40% s-au referit la activități de producție și servicii în spațiul urban“, precizează președintele Centrului INFOBiz, Ciprian Faraon.
În perioada 2014-2020 Programul Național de Dezvoltare Rurală propune o serie de măsuri menite a îmbunătăți performanța sectorului agricol, dar și a sprijini dezvoltarea de activități non-agricole în mediul rural.

50.000 euro nerambursabili pentru instalarea tinerilor fermieri

Submăsura 6.1. din Programul Național de Dezvoltare Rurală susține stabilirea pentru prima dată a tinerilor fermieri ca şefi/conducători unici ai unei exploataţii agri­cole. Obiectivele acestei submăsuri prevăd creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de ex­ploataţie, aceștia fiind încu­rajați să devină competitivi, să se asocieze, să participe prin lanţurile alimentare integrate. Sprijinul financiar ne­rambursabil va fi acordat pe baza unui plan de afaceri pentru dezvoltarea exploatației de maximum 50.000 euro ce va fi acordat sub forma unei prime în două tranșe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

70.000 euro nerambur­sabili pentru desfăşurarea de activităţi non-agricole în mediul rural

Prin Submăsura 6.2 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală se va acorda sprijin pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de microîntreprinderi şi întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale. Sprijinul va fi oferit sub formă de sumă forfetară pe baza unui plan de afaceri și se va acorda pentru o perioadă de maxim cinci ani sub forma unei prime în două tranșe, astfel: 70% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare și 30% din cuantumul sprijinului în maxim trei ani de la primirea deciziei de finanțare. Valoarea sprijinului este de 70.000 euro/proiect în cazul activităților productive, servicii medicale, sanitar-veterinare, servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publică și 50.000 euro/proiect în cazul altor activități.
„Finanțarea nerambur­sa­bilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 -2020 reprezintă o oportunitate pentru ca economia rurală a României să devină competitivă. Fermierii, antre­prenorii şi autorităţile pu­blice locale au la dispoziţie a­proximativ 8 miliarde de euro, fonduri europene ne­rambursabile pentru in­ves­tiţii în agricultură prin PNDR. Informații despre acest program, dar și despre cele șap­te programe operaționale aferente perioadei 2014 -2020 puteți afla sunând la 021 9668, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8.30 – 17.00 sau venind la sediul nostru din Sibiu, str. Nicolaus Olahus, nr.5, Corp B, etaj 5“, a declarat Ciprian Faraon, președintele Centrului INFOBiz.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…