Treceți la conținutul principal

Proceduri simplificate pentru investiţiile rurale cu finanţare europeană

Metodologia specifică achiziţiilor pentru beneficiarii privaţi ai fondurilor europene acordate pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural a fost modificată, anunţă Mihai Moraru, directorul executiv al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Suceava, adăugând că acest lucru s-a realizat prin adaptarea manualului de procedură la fluxul derulării şi avizării online al procedurii. Astfel, achiziţiile online se vor derula pe pagina web a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), demersul vizând simplificarea implementării proiectelor de investiţii ale beneficiarilor PNDR.

„Este vorba despre simplificarea şi creşterea transparenţei acestei proceduri, ca angajament asumat în relaţia cu Comisia Europeană, cât şi cu beneficiarii PNDR. De asemenea, aceasta este o premieră în procesul de implementare a fondurilor europene acordate pentru agricultură”, subliniază Mihai Moraru.

Procedura online stabileşte modul de derulare şi verificare a contractelor de achiziţii de servicii, bunuri şi execuţie de lucrări aferente proiectelor finanţate prin PNDR, pentru beneficiarii privaţi. În vederea derulării online a procedurilor de achiziţii, aceştia au obligaţia autentificării pe pagina oficială a AFIR. Verificarea şi avizarea dosarului de achiziţii se va face online la nivelul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, precum şi la Centrul Regional. Rezultatul procedurii de se publică pe site, inclusiv notificările pentru ofertanţii câştigători şi necâştigători, cu respectarea termenului legal pentru depunerea contestaţiilor. După expirarea acestui termen, beneficiarul va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.