Treceți la conținutul principal

Noi preţuri la cereale. Vezi cotaţiile BRM pentru săptămâna 9 – 15 martie 2015!

În săptămâna 9 – 15 martie 2015, preţul grâului FOB Constanţa Marea Neagră este de 210 euro/tonă, preţul grâului FOB Marea Neagră Ucraina este 203 euro/tonă, iar preţul grâului FOB Marea Neagră - Rusia este 204 euro/tonă, informează Bursa Română de Mărfuri (BRM).

Potrivit datelor transmise de BRM privind cotaţiile la cereale în săptămâna 11 din 2015, preţurile exworks România (medie cotaţii România) SPOT ROMANIA – pentru seminţe oleaginoase şi derivate sunt următoarele:
- Grâu panificaţie - 210 euro/tonă
- Porumb calitatea I – 160 euro/tonă
- Seminţe floarea soarelui FOB CTA – 367 euro/tonă
- Ulei brut floarea soarelui FOB CTA – 667 euro/tonă
- Ulei brut rapiţă FOB Rotterdam – 663 euro/tonă
- Şrot soia 45% proteina- FOB Rotterdam – 395 euro/tonă
- Tărâţă grâu pentru furaj FOB CTA – 128 euro/tonă
- Şrot floarea soarelui FOB Constanţa – 205 euro/tonăLa FOB Marea Neagră, grâul românesc se vinde cu 210 euro/tonă, iar porumbul cu 160 euro/tonă. Tot în regiunea Mării Negre, Rusia vinde grâul cu 204 euro/tonă şi porumbul cu 142 euro/tonă, Ucraina cu 203 euro/tonă – grâul şi 149 euro/tonă – porumbul, iar Franţa cu 185 euro/tonă – grâul şi 140 euro/tonă – porumbul.

Precizare: Preţurile de tranzacţionare din România la porumb şi grâu sunt generate de tranzacţiile zilnice din Baza SIPPA /MADR cu care BRM are protocol de la: procesatori, fermieri şi comercianţi. Aceste baze de date de vânzări săptămânale de asemenea se centralizează la MADR şi pleacă la Bruxelles.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.