Treceți la conținutul principal

Noi preţuri la cereale. Vezi cotaţiile BRM pentru săptămâna 9 – 15 martie 2015!

În săptămâna 9 – 15 martie 2015, preţul grâului FOB Constanţa Marea Neagră este de 210 euro/tonă, preţul grâului FOB Marea Neagră Ucraina este 203 euro/tonă, iar preţul grâului FOB Marea Neagră - Rusia este 204 euro/tonă, informează Bursa Română de Mărfuri (BRM).

Potrivit datelor transmise de BRM privind cotaţiile la cereale în săptămâna 11 din 2015, preţurile exworks România (medie cotaţii România) SPOT ROMANIA – pentru seminţe oleaginoase şi derivate sunt următoarele:
- Grâu panificaţie - 210 euro/tonă
- Porumb calitatea I – 160 euro/tonă
- Seminţe floarea soarelui FOB CTA – 367 euro/tonă
- Ulei brut floarea soarelui FOB CTA – 667 euro/tonă
- Ulei brut rapiţă FOB Rotterdam – 663 euro/tonă
- Şrot soia 45% proteina- FOB Rotterdam – 395 euro/tonă
- Tărâţă grâu pentru furaj FOB CTA – 128 euro/tonă
- Şrot floarea soarelui FOB Constanţa – 205 euro/tonăLa FOB Marea Neagră, grâul românesc se vinde cu 210 euro/tonă, iar porumbul cu 160 euro/tonă. Tot în regiunea Mării Negre, Rusia vinde grâul cu 204 euro/tonă şi porumbul cu 142 euro/tonă, Ucraina cu 203 euro/tonă – grâul şi 149 euro/tonă – porumbul, iar Franţa cu 185 euro/tonă – grâul şi 140 euro/tonă – porumbul.

Precizare: Preţurile de tranzacţionare din România la porumb şi grâu sunt generate de tranzacţiile zilnice din Baza SIPPA /MADR cu care BRM are protocol de la: procesatori, fermieri şi comercianţi. Aceste baze de date de vânzări săptămânale de asemenea se centralizează la MADR şi pleacă la Bruxelles.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Recomandări de la APIA privind cererile de subvenții

Nicolae Horumbă, director Proceduri plăți pe suprafață din APIA, a făcut câteva recomandări fermierilor care depun cererea unică pentru subvenții.Terenurile cu statut incert
În primul rând, fermierul trebuie să-și clarifice situația terenurilor pe care le cultivă înainte de a veni la APIA. “Recomandarea mea personală este ca, dacă există terenuri cu statut incert, să le declare, pentru că sunt obligați, dar să nu solicite plata pentru ele. Există riscul ca, dacă se constată neconformități pentru acele suprafețe cu statut juridic incert sau situație neclară în documente, să fie penalizați. E mai simplu pentru fermier să declare că nu solicită plata pentru o parcelă”, spune directorul. Chiar dacă nu primește subvenție pentru acel teren, fermierul are obligația să respecte bunele condiții agricole și de mediu și este posibil să aibă și zone de interes ecologic pe el, care intră în calculul procentului de 5%.

Tabel centralizator
Ca noutate, anul acesta fermierii trebuie să depună un tabel …