Treceți la conținutul principal

Noi preţuri la cereale. Vezi cotaţiile BRM pentru săptămâna 9 – 15 martie 2015!

În săptămâna 9 – 15 martie 2015, preţul grâului FOB Constanţa Marea Neagră este de 210 euro/tonă, preţul grâului FOB Marea Neagră Ucraina este 203 euro/tonă, iar preţul grâului FOB Marea Neagră - Rusia este 204 euro/tonă, informează Bursa Română de Mărfuri (BRM).

Potrivit datelor transmise de BRM privind cotaţiile la cereale în săptămâna 11 din 2015, preţurile exworks România (medie cotaţii România) SPOT ROMANIA – pentru seminţe oleaginoase şi derivate sunt următoarele:
- Grâu panificaţie - 210 euro/tonă
- Porumb calitatea I – 160 euro/tonă
- Seminţe floarea soarelui FOB CTA – 367 euro/tonă
- Ulei brut floarea soarelui FOB CTA – 667 euro/tonă
- Ulei brut rapiţă FOB Rotterdam – 663 euro/tonă
- Şrot soia 45% proteina- FOB Rotterdam – 395 euro/tonă
- Tărâţă grâu pentru furaj FOB CTA – 128 euro/tonă
- Şrot floarea soarelui FOB Constanţa – 205 euro/tonăLa FOB Marea Neagră, grâul românesc se vinde cu 210 euro/tonă, iar porumbul cu 160 euro/tonă. Tot în regiunea Mării Negre, Rusia vinde grâul cu 204 euro/tonă şi porumbul cu 142 euro/tonă, Ucraina cu 203 euro/tonă – grâul şi 149 euro/tonă – porumbul, iar Franţa cu 185 euro/tonă – grâul şi 140 euro/tonă – porumbul.

Precizare: Preţurile de tranzacţionare din România la porumb şi grâu sunt generate de tranzacţiile zilnice din Baza SIPPA /MADR cu care BRM are protocol de la: procesatori, fermieri şi comercianţi. Aceste baze de date de vânzări săptămânale de asemenea se centralizează la MADR şi pleacă la Bruxelles.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …