Treceți la conținutul principal

Ministerul Agriculturii supune consultării Ghidurile Solicitantului pentru primele măsuri de finanţare din PNDR 2020

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a publicat versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submăsurile 4.1 (Investiţii în exploataţii agricole) şi 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) prin care sunt stabilite condiţiile şi criteriile accesării fondurilor europene acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 pentru activităţile prevăzute în aceste forme de finanţare.
"Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro şi www.afir.info, pot fi consultate de către potenţialii solicitanţi, pe care îi aşteptăm să formuleze propuneri de modificare şi observaţii. Toate aceste solicitări vor intra în analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale pentru a verifica oportunitatea includerii în versiunea finală a Ghidurilor Solicitantului”, a declarat mi­nis­trul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
Ghidurile au fost elaborate de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în baza consultărilor cu Grupurile de Lucru Agricultură din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR şi în baza versiunii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 transmisă Comisiei Europene spre aprobare.
Prin intermediul subMăsurii 4.1 - Investiţii în exploataţii agricole, vor primi sprijin financiar nerambursabil investiţiile pentru creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole în vederea înfiinţării şi modernizării fermelor, în special cele de dimensiuni medii şi asocieri de ferme mici şi medii, inclusiv dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală.
Prin subMăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se acordă fonduri nerambursabile pentru a susţine stabilirea pentru prima dată a tinerilor fermieri ca şefi unici ai unei exploataţii agricole. Toţi cei interesaţi pot trimite propuneri şi observaţii pe adresa de e-mail: consultare@afir.info.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …