Treceți la conținutul principal

Grădiniță construită cu fonduri europene la Răcoasa

Autorităţile locale din Răcoasa vor inaugura, luni, o grădiniţă, care a fost construită de la temelie. Investiţia, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanţată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat, de Agenţia de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Vrancei“.
Lucrările au fost atribuite prin licitaţie publică unei societăți din Galați, fiind începute în iulie 2014. Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru desfăşurarea activităţilor didactice în bune condiţii. „Este vorba de o investiţie necesară pentru comunitatea din Răcoasa, o investiţie realizată cu fonduri europene şi care corespunde standardelor şi cerinţelor actului educaţional. Grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curăţenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul şi laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învăţământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa“, a precizat primarul Vladimir Păun.
Edilul şef din Răcoasa a arătat că mai are scos la licitaţie un proiect de investiţii ce vizează modernizarea mai multor drumuri locale. Este vorba de modernizarea drumurilor care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăşti, Gogoiu şi Verdea, în lungime totală de 10,5 kilometri. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 5,8 milioane de lei fără TVA. „Lucrările constau în balastare, asfaltare și realizarea de şanţuri pentru colectarea apelor pluviale. Este un proiect foarte important, care odată finalizat, va rezolva cea mai mare parte a reabilitării infrastructurii rutiere locale“, a adăugat primarul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…