Treceți la conținutul principal

Grădiniță construită cu fonduri europene la Răcoasa

Autorităţile locale din Răcoasa vor inaugura, luni, o grădiniţă, care a fost construită de la temelie. Investiţia, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanţată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat, de Agenţia de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Vrancei“.
Lucrările au fost atribuite prin licitaţie publică unei societăți din Galați, fiind începute în iulie 2014. Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru desfăşurarea activităţilor didactice în bune condiţii. „Este vorba de o investiţie necesară pentru comunitatea din Răcoasa, o investiţie realizată cu fonduri europene şi care corespunde standardelor şi cerinţelor actului educaţional. Grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curăţenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul şi laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învăţământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa“, a precizat primarul Vladimir Păun.
Edilul şef din Răcoasa a arătat că mai are scos la licitaţie un proiect de investiţii ce vizează modernizarea mai multor drumuri locale. Este vorba de modernizarea drumurilor care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăşti, Gogoiu şi Verdea, în lungime totală de 10,5 kilometri. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 5,8 milioane de lei fără TVA. „Lucrările constau în balastare, asfaltare și realizarea de şanţuri pentru colectarea apelor pluviale. Este un proiect foarte important, care odată finalizat, va rezolva cea mai mare parte a reabilitării infrastructurii rutiere locale“, a adăugat primarul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…