Treceți la conținutul principal

Grădiniță construită cu fonduri europene la Răcoasa

Autorităţile locale din Răcoasa vor inaugura, luni, o grădiniţă, care a fost construită de la temelie. Investiţia, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanţată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat, de Agenţia de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Vrancei“.
Lucrările au fost atribuite prin licitaţie publică unei societăți din Galați, fiind începute în iulie 2014. Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru desfăşurarea activităţilor didactice în bune condiţii. „Este vorba de o investiţie necesară pentru comunitatea din Răcoasa, o investiţie realizată cu fonduri europene şi care corespunde standardelor şi cerinţelor actului educaţional. Grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curăţenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul şi laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învăţământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa“, a precizat primarul Vladimir Păun.
Edilul şef din Răcoasa a arătat că mai are scos la licitaţie un proiect de investiţii ce vizează modernizarea mai multor drumuri locale. Este vorba de modernizarea drumurilor care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăşti, Gogoiu şi Verdea, în lungime totală de 10,5 kilometri. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 5,8 milioane de lei fără TVA. „Lucrările constau în balastare, asfaltare și realizarea de şanţuri pentru colectarea apelor pluviale. Este un proiect foarte important, care odată finalizat, va rezolva cea mai mare parte a reabilitării infrastructurii rutiere locale“, a adăugat primarul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…