Treceți la conținutul principal

Grădiniță construită cu fonduri europene la Răcoasa

Autorităţile locale din Răcoasa vor inaugura, luni, o grădiniţă, care a fost construită de la temelie. Investiţia, în valoare de peste 360 de mii de lei, a fost finanţată cu fonduri europene. Ajutorul financiar nerambursabil a fost acordat, de Agenţia de Plăţi Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 322, fonduri accesate prin Grupul de Acţiune Locală „Ţara Vrancei“.
Lucrările au fost atribuite prin licitaţie publică unei societăți din Galați, fiind începute în iulie 2014. Primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, a declarat că grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este dotată cu tot ceea ce trebuie pentru desfăşurarea activităţilor didactice în bune condiţii. „Este vorba de o investiţie necesară pentru comunitatea din Răcoasa, o investiţie realizată cu fonduri europene şi care corespunde standardelor şi cerinţelor actului educaţional. Grădiniţa are o suprafaţă utilă de 140 metri pătraţi şi este formată din două săli de clasă, grup sanitar pentru copii, cameră materiale curăţenie, cameră materiale didactice, cameră depozitare cornul şi laptele, hol, vestiar, grup sanitar cadre, cancelarie, centrala termică. Practic, este vorba de o unitate de învăţământ modernă, de care vor beneficia copiii din Răcoasa“, a precizat primarul Vladimir Păun.
Edilul şef din Răcoasa a arătat că mai are scos la licitaţie un proiect de investiţii ce vizează modernizarea mai multor drumuri locale. Este vorba de modernizarea drumurilor care fac legătura între satele Răcoasa, Mărăşti, Gogoiu şi Verdea, în lungime totală de 10,5 kilometri. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 5,8 milioane de lei fără TVA. „Lucrările constau în balastare, asfaltare și realizarea de şanţuri pentru colectarea apelor pluviale. Este un proiect foarte important, care odată finalizat, va rezolva cea mai mare parte a reabilitării infrastructurii rutiere locale“, a adăugat primarul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …