Treceți la conținutul principal

FirstFarms Agro East, o poveste de succes

În Surdila Greci, nu departe de Buzău, se află FirstFarms Agro East, unul dintre principalii producători de cererale din zona de Sud-Est a țării. 

Înființată în România în anul 2007 de către compania daneză FirstFarms, ferma este unul dintre cele mai bune exemple în care managementul local se îmbină perfect cu experiența și know-how-ul internațional.Management local și experiență internațională
Inginerul Florin Zănoagă, directorul fermei și Anders Nørgaard, CEO-ul companiei, sunt cei care au făcut ca astăzi compania să cultive peste 4.400 ha de teren cu grâu, floarea soarelui și rapiță și să dețină cele mai noi și moderne echipamente agricole necesare cultivării cerealelor. Despre provocările cu care s-au confruntat în ultimii ani în afacere, Nørgaard ne spune că „sunt parte a unui proces mai lung care încă se află în desfășurare. Este vorba de compactarea terenurilor, problema pe care o au majoritatea producătorilor de cereale din România, găsirea unor oameni buni cu care să lucrezi pe termen lung și, bineînțeles, vremea imprevizibilă. Tocmai de aceea, noi, la FirstFarms Agro East, începând din anul 2014, ne-am optimizat operațiunile și am investit și în zona de vest a României, astfel încât să administrăm cât mai bine riscul referitor la impactul climatului”.
La fermă lucrează peste 20 de angajați permanenți și aproximativ 40 sezonieri, conduși de un director român, Florin Zănoagă, inginer cu experiență îndelungată în sectorul agricol și care știe că, pentru a face o agricultură eficientă, este nevoie atât de experiență și de cunoștințe tehnice, cât și de parteneri de încredere. Astfel, firma a investit în trainingul angajaților ce vin din comunitatea locală sau din zonele apropiate, fiind convinsă că o relație pe termen lung cu aceștia susține productivitatea fermei.

Investiții susținute de ProCredit Bank
Și pentru că investițiile în sectorul agricol nu sunt întotdeauna cele mai ușoare, parteneriatele pe termen lung sunt printre factorii care fac ca o afacere să fie una de succes. Astfel, începând cu anul 2010, investițiile din fermă sunt finanțate de către ProCredit Bank. Cu o experiență de peste 20 de ani în sistemul bancar, CEO-ul companiei a ales să aibă alături o bancă 100% germană, ProCredit Bank, la care apreciază „flexibilitatea și rapiditatea în derulararea operațiunilor, fie că este vorba de finanțare sau de alte servicii bancare. Angajații băncii au știut încă de la început să ne înțeleagă afacerea și să ne ofere soluții personalizate care să susțină investițiile pe care le-am făcut până acum. Am colaborat eficient de fiecare dată, iar atunci când am avut o nevoie specifică, ProCredit Bank a raspuns prompt solicitării noastre”.
„Avem un nume bun în România, atât printre clienți și partneri, cât și în comunitatea locală. Investim în afacere în permanență și în oamenii care lucrează la fermă, pentru că ei fac ca lucrurile să meargă. Trăim într-o comunitate și de aceea ne implicăm în ea, îi respectăm pe oamenii de aici și ei, la rândul lor, ne respectă. Consider că această abordare pe care o avem chiar ne diferențiază pe piață”, ne-a declarat Anders Nørgaard. Despre succesul FirstFarms Agro East vorbesc și ultimele două premii primite, locul al 3-lea în clasamentul național în ceea ce privește profitul brut obținut la gala Topul Național al Firmelor Private din România, cât și titlul „Fermierul Anului 2014” acordat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lui Florin Zănoagă, cel care conduce zi de zi afacerile fermei.
Partenerii pe termen lung selectați cu grijă, investițiile în angajați și în comunitate, managamentul local combinat cu experiența internaționala și calitatea produselor sunt doar o parte din factorii care fac ca FirstFarms Agro East să fie astăzi unul dintre cei mai mari producători locali de cereale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.