Treceți la conținutul principal

Credite garantate pentru crescãtorii de pãsãri

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) – Reprezentanta Vaslui Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank se alãturã bãncilor care vor acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfãsurarea activitãtilor curente de cãtre beneficiarii mãsurii 215 – Plãti privind bunãstarea animalelor – pãsãri, aferente sesiunii II – anul I de angajament si sesiunii I – anul III de angajament. Din 25 februarie 2015, agricultorii pot accesa credite cu garantie FNGCIMM, apelând la una din cele sapte bãnci partenere: CEC Bank, Banca Comercialã Carpatica, Banca Transilvania, Exim Bank, Unicredit tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank, urmând ca alte bãnci sã se alãture în zilele urmãtoare. Potrivit acestor conventii, clientii bãncilor semnatare pot beneficia de garantarea creditelor de cãtre FNGCIMM, în procent de maxim 80% din valoarea creditului. Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie sã se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finantatorului, sã detinã adeverintele emise de Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã, sã nu se afle în dificultate financiarã în sensul prevederilor Comunicãrii Comisiei Europene privind orientãrile comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea întrepriderilor în dificultate si sã nu beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru finantarea accesatã.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru