Treceți la conținutul principal

Credite garantate pentru crescãtorii de pãsãri

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) – Reprezentanta Vaslui Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank se alãturã bãncilor care vor acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfãsurarea activitãtilor curente de cãtre beneficiarii mãsurii 215 – Plãti privind bunãstarea animalelor – pãsãri, aferente sesiunii II – anul I de angajament si sesiunii I – anul III de angajament. Din 25 februarie 2015, agricultorii pot accesa credite cu garantie FNGCIMM, apelând la una din cele sapte bãnci partenere: CEC Bank, Banca Comercialã Carpatica, Banca Transilvania, Exim Bank, Unicredit tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank, urmând ca alte bãnci sã se alãture în zilele urmãtoare. Potrivit acestor conventii, clientii bãncilor semnatare pot beneficia de garantarea creditelor de cãtre FNGCIMM, în procent de maxim 80% din valoarea creditului. Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie sã se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finantatorului, sã detinã adeverintele emise de Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã, sã nu se afle în dificultate financiarã în sensul prevederilor Comunicãrii Comisiei Europene privind orientãrile comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea întrepriderilor în dificultate si sã nu beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru finantarea accesatã.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…