Treceți la conținutul principal

SINDALIMENTA-FSIA a declanşat conflictul de muncă împotriva orgamizaţiilor patronale ROMALIMENTA şi PROAGRO

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA-FSIA a declanşat conflictul de muncă împotriva organizaţiilor patronale ROMALIMENTA şi PROAGRO. Motivul: „refuzul nejustificat al acestora dea începe negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de activitate”.

Federaţia sindicală susţine că a parcurs deja toţi paşii legali pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă. „O legislaţie care nu le mai acordă angajaţilor aproapre niciun drept, de care profită organizaţiile patronale, lasă după 25 de ani un sector important al economiei României fără Contract Colectiv de Muncă”, susţin reprezentanţii SINDALIMENTA într-un comunicat de presă.

Iată ce acţiuni anunţă FSIA!
Potrivit sursei, FSIA va recurge la următoarele acţiuni: plângere la Organizaţia Internaţională a Muncii, cu sediul la Geneva, sesizarea organizaţiilor europene şi internaţionale la care este afiliată, precum şi aducerea la cunoştinţa organizaţiilor europene la care patronatele sunt afiliate a refuzului acestora privind existenţa unui contract colectiv la nivelul sectorului.

De asemenea reprezentanţii FSIA vor solicita o întâlnire cu preşedintele României, pentru a discuta importanţa introducerii pe lista de priorităţi legislative a Legii nr. 62/2011 şi a Codului Muncii, în vederea revizuirii lor.
În acelaşi timp, FSIA condamnă tergiversarea şi nepăsarea reprezentanţilor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi a Secretariatului pentru Dialog Social privind modificarea legislaţiei relaţiilor de muncă şi solicită Primului Ministru demiterea ministrului Muncii şi a ministrului pentru Dialog Social.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …