Treceți la conținutul principal

SINDALIMENTA-FSIA a declanşat conflictul de muncă împotriva orgamizaţiilor patronale ROMALIMENTA şi PROAGRO

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară SINDALIMENTA-FSIA a declanşat conflictul de muncă împotriva organizaţiilor patronale ROMALIMENTA şi PROAGRO. Motivul: „refuzul nejustificat al acestora dea începe negocierile pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de activitate”.

Federaţia sindicală susţine că a parcurs deja toţi paşii legali pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă. „O legislaţie care nu le mai acordă angajaţilor aproapre niciun drept, de care profită organizaţiile patronale, lasă după 25 de ani un sector important al economiei României fără Contract Colectiv de Muncă”, susţin reprezentanţii SINDALIMENTA într-un comunicat de presă.

Iată ce acţiuni anunţă FSIA!
Potrivit sursei, FSIA va recurge la următoarele acţiuni: plângere la Organizaţia Internaţională a Muncii, cu sediul la Geneva, sesizarea organizaţiilor europene şi internaţionale la care este afiliată, precum şi aducerea la cunoştinţa organizaţiilor europene la care patronatele sunt afiliate a refuzului acestora privind existenţa unui contract colectiv la nivelul sectorului.

De asemenea reprezentanţii FSIA vor solicita o întâlnire cu preşedintele României, pentru a discuta importanţa introducerii pe lista de priorităţi legislative a Legii nr. 62/2011 şi a Codului Muncii, în vederea revizuirii lor.
În acelaşi timp, FSIA condamnă tergiversarea şi nepăsarea reprezentanţilor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi a Secretariatului pentru Dialog Social privind modificarea legislaţiei relaţiilor de muncă şi solicită Primului Ministru demiterea ministrului Muncii şi a ministrului pentru Dialog Social.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.