Treceți la conținutul principal

Peste două milioane tone de grâu rusesc vor lua calea exportului până în iunie 2015

Rusia ar putea exporta peste două milioane de tone de grâu în perioada februarie-iunie 2015, întrucât trebuie respectate contractele convenite anterior de introducerea barierelor vamale, au estimat luni analiştii de la SovEcon.
La 1 februarie 2015, Rusia a introdus o serie de bariere vamale în ideea de a frâna exporturile de cereale. Taxa pe exporturile de grâu este fixată la 15% din preţul vamal plus 7,5 euro, dar nu poate fi mai mică de 35 de euro pe tonă urmând să expire la data de 30 iunie. „Unele companii vor trebuie să continue să furnizeze grâu la export şi să respecte contractele convenite anterior în pofida taxelor la export şi a semnalelor de stabilizare a rublei”, au apreciat analiştii SovEcon, potrivit Agerpres. Aceştia au estimat că exporturile de grâu rusesc au crescut până la 803.000 tone în ianuarie 2015 de la 773.000 în decembrie 2014 şi de 2,4 ori mai mult comparativ cu luna ianuarie 2014.De altfel, în luna ianuarie 2015 exporturile totale de cereale ale Rusiei au atins un nivel de 2,3 milioane tone, o cifră record pentru luna ianuarie, pe măsură ce traderii s-au grăbit să livreze cerealele înainte de intrarea în vigoare a taxei vamale.
Egiptul nu va fi scutit de la plata taxelor pentru importurile de grâu din Rusia, a anunţat recent Ministerul rus al Agriculturii, transmite RIA Novosti.
Pe fondul deprecierii masive a rublei, a devenit mai profitabil pentru agricultorii ruşi să-şi vândă în străinătate produsele, în loc de piaţa locală. În consecinţă. la 1 februarie 2015, Rusia a introdus o serie de bariere vamale în ideea de a frâna exporturile de cereale. „Legislaţia rusească stipulează că tarifele în vigoare sunt universale şi nu pot fi modificate în funcţie de situaţia persoanelor fizice, entităţilor sau ţărilor implicate în importurile şi exporturile de bunuri”, a precizat Ministerul rus al Agriculturii, într-un comunicat de presă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…