Treceți la conținutul principal

Mecanica Ceahlău semnează parteneriatul cu CNH Industrial pentru distribuția brandului Steyr în România

După investiții în modernizarea afacerii începute în 2014, Mecanica Ceahlău, unul dintre producătorii istorici de utilaje agricole din România, devine din 2015 partener strategic pentru brandul Steyr în România.

Steyr este un brand al CNH Industrial, fiind lider în tehnologie și utilaje de înaltă clasă de mai mult de 60 de ani. Gama sa premium de tractoare produse în Austria asigură condiții exceptionale de confort și înaltă precizie, folosind inovații tehnologice testate și cu capacități dovedite pentru a maximiza productivitatea operatorilor din agricultură, industria forestieră și sectoare municipale.
“Intrăm în 2015 având alături experiența Steyr, un partener internațional cu tradiție și reputație în domeniul producției de tractoare, care ne permite consolidarea companiei și extinderea pe un nou segment de echipamente adresate agricultorilor din România”, menționează Laura Șerban, CEO-ul Mecanica Ceahlau.Parteneriatul semnat recent permite accesarea unui nou segment de piață, cel al tractoarelor, pe care Mecanica Ceahlău nu îl avea până acum în portofoliu. “Agricultura românească se dezvoltă rapid, ceea ce oferă mari oportunități pentru brandul Steyr. Tendința de consolidare în rândul celor 1,3 milioane de ferme cu mai puțin de 50 de hectare în exploatare generează, de asemenea, o creștere a cererii pentru tractoare moderne și alte utilaje. Parteneriatul cu Mecanica Ceahlău ne aduce alături un importator puternic, care va intensifica prezența brandului Steyr pe această piață aflată în creștere. Suntem încântați să anunțăm începerea imediată a colaborării cu echipa vizionară și profesionistă a partenerului nostru”, spune George Stanson, Business Manager Steyr pentru România, Bulgaria, Serbia & Croația.

La finalul anului 2014, Mecanica Ceahlău a lansat 4 produse noi concept 100% românesc și a deschis în Afumați primul showroom, împreună cu unul dintre distribuitorii săi.
În prezent, compania pune la dispoziția fermierilor peste 20 de categorii de utilaje agricole, la care se adaugă, începând cu luna februarie 2015, modelele de echipamente distribuite sub marca Steyr.
Pentru toate utilajele, Mecanica Ceahlău va asigura activități de service la nivel național, prin intermediul echipelor specializate din cadrul rețelei sale de dealeri

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Doi nemţi au reînviat agricultura pe câmpurile de lângă Fălticeni

Lăsat de izbelişte pe suprafeţe din ce în ce mai mari, pământul din judeţ are mare preţ pentru alţii. Doi tineri din Germania predau zilnic o adevărată reţetă de succes în agricultură, pe câmpurile de lângă Fălticeni. Absolvenţi de studii superioare în agricultură, au venit în Suceava, unde au aflat că se găseşte din belşug pământ ieftin şi bun.Se întâmpla acum trei ani de zile, astăzi cei doi fiind între primii trei mari arendaşi de teren din judeţul Suceava.

Michael Liebscher şi Bertram Vogt, ambii în vârstă de 29 de ani, sunt din regiunea Hanovra. Provin din familii de fermieri şi ambii au absolvit facultăţi de agricultură. Spun că prima lor intenţie a fost să lucreze teren agricol în Transilvania, înregistrându-şi societatea LV Agro Prodexim, cu sediul în Cluj. În acea zonă a ţării nu au găsit însă teren suficient, astfel că au mers pe o altă pistă. Un conaţional aflat în Piatra Neamţ cu afaceri le-a povestit despre potenţialul agricol din judeţul Suceava, astfel că au ajuns în zon…