Treceți la conținutul principal

Mecanica Ceahlău semnează parteneriatul cu CNH Industrial pentru distribuția brandului Steyr în România

După investiții în modernizarea afacerii începute în 2014, Mecanica Ceahlău, unul dintre producătorii istorici de utilaje agricole din România, devine din 2015 partener strategic pentru brandul Steyr în România.

Steyr este un brand al CNH Industrial, fiind lider în tehnologie și utilaje de înaltă clasă de mai mult de 60 de ani. Gama sa premium de tractoare produse în Austria asigură condiții exceptionale de confort și înaltă precizie, folosind inovații tehnologice testate și cu capacități dovedite pentru a maximiza productivitatea operatorilor din agricultură, industria forestieră și sectoare municipale.
“Intrăm în 2015 având alături experiența Steyr, un partener internațional cu tradiție și reputație în domeniul producției de tractoare, care ne permite consolidarea companiei și extinderea pe un nou segment de echipamente adresate agricultorilor din România”, menționează Laura Șerban, CEO-ul Mecanica Ceahlau.Parteneriatul semnat recent permite accesarea unui nou segment de piață, cel al tractoarelor, pe care Mecanica Ceahlău nu îl avea până acum în portofoliu. “Agricultura românească se dezvoltă rapid, ceea ce oferă mari oportunități pentru brandul Steyr. Tendința de consolidare în rândul celor 1,3 milioane de ferme cu mai puțin de 50 de hectare în exploatare generează, de asemenea, o creștere a cererii pentru tractoare moderne și alte utilaje. Parteneriatul cu Mecanica Ceahlău ne aduce alături un importator puternic, care va intensifica prezența brandului Steyr pe această piață aflată în creștere. Suntem încântați să anunțăm începerea imediată a colaborării cu echipa vizionară și profesionistă a partenerului nostru”, spune George Stanson, Business Manager Steyr pentru România, Bulgaria, Serbia & Croația.

La finalul anului 2014, Mecanica Ceahlău a lansat 4 produse noi concept 100% românesc și a deschis în Afumați primul showroom, împreună cu unul dintre distribuitorii săi.
În prezent, compania pune la dispoziția fermierilor peste 20 de categorii de utilaje agricole, la care se adaugă, începând cu luna februarie 2015, modelele de echipamente distribuite sub marca Steyr.
Pentru toate utilajele, Mecanica Ceahlău va asigura activități de service la nivel național, prin intermediul echipelor specializate din cadrul rețelei sale de dealeri

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…