Treceți la conținutul principal

Galaţi: Syngenta a lansat noile soluţii tehnologice pentru culturile de primăvară

În prezenţa a aproape 100 de fermieri, echipa Companiei Syngenta a prezentat portofoliul comercial pentru campania agricolă de primăvară.

Cei prezenţi au luat contact cu oferta lansată de Syngenta pentru acest an, între care la cultura porumbului se detaşează seminţele: SY Respect, NK Olympic, NK Aladium, SY Ondina, SY Arioso, SY Batanga, tratamentul la sămânţă cu fungicidul Maxim XL, grupa de erbicide cu: Touchdown Sistem, DualGold, Gardoprim Plus, Camix, Lumax, Banvel 480S, Casper, Callisto, Callisto Max, Elumix şi Mistral cu două formulări, insecticidele Force şi Karate Zeon.

Camix – un nou erbicid selectiv şi flexibil
În timpul simpozionului a fost prezentat noul erbicid pentru cultura porumbului – Camix – cu fereastră largă de aplicare: preemergenţă şi post emergenţă timpurie (trei frunze ale porumbului), cu un spectru de combatere buruieni monocotiledonate anuale şi dicotiledonate.

Proiectul 3 P
La porumb, trebuie subliniat Proiectul 3 P – precocitate – Productivitate –
Profitabilitate, combinaţia ideală între o genetică performantă, o tehnologie modernă şi condiţiile de mediu. Astfel, cultura „gestionează” mult mai bine fertilitatea naturală şi suplimentară a solului cu un start rapid şi un grad de uniformitate ridicat plantele ajung să acopere foarte repede distanţa dintre rânduri, înhibând dezvoltarea buruienilor ce pot apărea ulterior. Înflorirea la începutul lunii iunie atunci când arşiţa nu este pe deplin instalată asigură o polenizare mai bună.

Genetică de floarea-soarelui performantă
De asemenea, pentru floarea-soarelui, sunt puse la dispoziţia fermierilor gălăţeni seminţele de tip linoleic: NK Neoma (cel mai vândut hibrid Clearfield din Europa), NK Adagio, NK Alego, NK Meldini, NK Armoni, NK Brio, Tristan, Sanay RM, Subaro, Sumiko şi SY Flamengo, dar şi seminţe de tip high oleic: NK Ferti, Colombi şi Talento. Programul tehnologic pentru floarea-soarelui cuprinde produsele pentru tratamentul seminţei Apron şi Maxim, erbicidele Dual Gold, Fusilade Forte, Gardoprim Plus, Listego şi Touchdown Sistem, insecticidul Karate Zeon, fungicidul Amistar Xtra şi desicantul Reglone Forte.
Nici cultura de rapiţă nu a fost omisă, ca genetică sunt propuse seminţele NK Technic, Formula, Nelson şi Toccata, erbicidele Grasan, Teridox şi Fusilade Forte, fungicidele Toprex şi Amistar Xtra.

Illico şi Ingenio, două noi varietăţi de grâu
Pentru cereale, echipa Syngenta vine în portofoliul comercial cu Illico, un soi de grâu nearistat, performanţa geneticii elveţiene, şi cu Ingenio, soi de grâu aristat. Tehnologia aplicată celor două varietăţi de grâu cuprinde produsele Menara, Amistar Xtra, Karate Zeon, dar şi regulatorul de creştere Moddus.

OptiBonus - programul de susţinere a agriculturii performante
„Compania Syngenta lansează în acest an doi hibrizi de floarea-soarelui (Sumiko şi Subaro), rezistenţi la erbicidele pe bază de tribenuron metil, hibrizii SY Flamenco şi produsul high oleic Talento. În cultura porumbului, noile propuneri sunt hibrizii: SY Batanga, SY Arioso şi SY Aladium, precum şi pachetul Mistral Max, dimensionat pentru cinci hectare. Programul nostru OptiBonus de susţinere a agriculturii performante se bucură de o rată mai mare de participare, ceea ce ne indică faptul că fermierii doresc să înbunătăţească tehnologiile şi să preîntâmpine progresul în agricultură”, ne-a declarat Emil Nedelcu, manager regional vânzări Syngenta pentru zona de est.

Galaţiul – un judeţ cu cel mai mare potenţial de creştere
Oficialul Syngenta a continuat susţinând că: „La această întâlnire, am vrut să transmitem mesajul celor prezenţi potrivit căruia, Syngenta este un partener de nădejde, atât pentru fermieri, cât şi distribuitori care oferă soluţii adaptate fiecărei tehnologii, aplicate în cazul fiecărei ferme, de la tehnologii intensive până la cultivatori care utilizează tehnologii mai tradiţionale. Pot să spun că Galaţiul este unul din judeţele cu cel mai mare potenţial de creştere; este pus în valoare de fermierii prezenţi la acest simpozion şi dorim ca împreună să creştem şi să dezvoltăm tehnologiile, materialul semincer şi produsele de protecţie pentru culturile agricole”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…