Treceți la conținutul principal

Galaţi: Syngenta a lansat noile soluţii tehnologice pentru culturile de primăvară

În prezenţa a aproape 100 de fermieri, echipa Companiei Syngenta a prezentat portofoliul comercial pentru campania agricolă de primăvară.

Cei prezenţi au luat contact cu oferta lansată de Syngenta pentru acest an, între care la cultura porumbului se detaşează seminţele: SY Respect, NK Olympic, NK Aladium, SY Ondina, SY Arioso, SY Batanga, tratamentul la sămânţă cu fungicidul Maxim XL, grupa de erbicide cu: Touchdown Sistem, DualGold, Gardoprim Plus, Camix, Lumax, Banvel 480S, Casper, Callisto, Callisto Max, Elumix şi Mistral cu două formulări, insecticidele Force şi Karate Zeon.

Camix – un nou erbicid selectiv şi flexibil
În timpul simpozionului a fost prezentat noul erbicid pentru cultura porumbului – Camix – cu fereastră largă de aplicare: preemergenţă şi post emergenţă timpurie (trei frunze ale porumbului), cu un spectru de combatere buruieni monocotiledonate anuale şi dicotiledonate.

Proiectul 3 P
La porumb, trebuie subliniat Proiectul 3 P – precocitate – Productivitate –
Profitabilitate, combinaţia ideală între o genetică performantă, o tehnologie modernă şi condiţiile de mediu. Astfel, cultura „gestionează” mult mai bine fertilitatea naturală şi suplimentară a solului cu un start rapid şi un grad de uniformitate ridicat plantele ajung să acopere foarte repede distanţa dintre rânduri, înhibând dezvoltarea buruienilor ce pot apărea ulterior. Înflorirea la începutul lunii iunie atunci când arşiţa nu este pe deplin instalată asigură o polenizare mai bună.

Genetică de floarea-soarelui performantă
De asemenea, pentru floarea-soarelui, sunt puse la dispoziţia fermierilor gălăţeni seminţele de tip linoleic: NK Neoma (cel mai vândut hibrid Clearfield din Europa), NK Adagio, NK Alego, NK Meldini, NK Armoni, NK Brio, Tristan, Sanay RM, Subaro, Sumiko şi SY Flamengo, dar şi seminţe de tip high oleic: NK Ferti, Colombi şi Talento. Programul tehnologic pentru floarea-soarelui cuprinde produsele pentru tratamentul seminţei Apron şi Maxim, erbicidele Dual Gold, Fusilade Forte, Gardoprim Plus, Listego şi Touchdown Sistem, insecticidul Karate Zeon, fungicidul Amistar Xtra şi desicantul Reglone Forte.
Nici cultura de rapiţă nu a fost omisă, ca genetică sunt propuse seminţele NK Technic, Formula, Nelson şi Toccata, erbicidele Grasan, Teridox şi Fusilade Forte, fungicidele Toprex şi Amistar Xtra.

Illico şi Ingenio, două noi varietăţi de grâu
Pentru cereale, echipa Syngenta vine în portofoliul comercial cu Illico, un soi de grâu nearistat, performanţa geneticii elveţiene, şi cu Ingenio, soi de grâu aristat. Tehnologia aplicată celor două varietăţi de grâu cuprinde produsele Menara, Amistar Xtra, Karate Zeon, dar şi regulatorul de creştere Moddus.

OptiBonus - programul de susţinere a agriculturii performante
„Compania Syngenta lansează în acest an doi hibrizi de floarea-soarelui (Sumiko şi Subaro), rezistenţi la erbicidele pe bază de tribenuron metil, hibrizii SY Flamenco şi produsul high oleic Talento. În cultura porumbului, noile propuneri sunt hibrizii: SY Batanga, SY Arioso şi SY Aladium, precum şi pachetul Mistral Max, dimensionat pentru cinci hectare. Programul nostru OptiBonus de susţinere a agriculturii performante se bucură de o rată mai mare de participare, ceea ce ne indică faptul că fermierii doresc să înbunătăţească tehnologiile şi să preîntâmpine progresul în agricultură”, ne-a declarat Emil Nedelcu, manager regional vânzări Syngenta pentru zona de est.

Galaţiul – un judeţ cu cel mai mare potenţial de creştere
Oficialul Syngenta a continuat susţinând că: „La această întâlnire, am vrut să transmitem mesajul celor prezenţi potrivit căruia, Syngenta este un partener de nădejde, atât pentru fermieri, cât şi distribuitori care oferă soluţii adaptate fiecărei tehnologii, aplicate în cazul fiecărei ferme, de la tehnologii intensive până la cultivatori care utilizează tehnologii mai tradiţionale. Pot să spun că Galaţiul este unul din judeţele cu cel mai mare potenţial de creştere; este pus în valoare de fermierii prezenţi la acest simpozion şi dorim ca împreună să creştem şi să dezvoltăm tehnologiile, materialul semincer şi produsele de protecţie pentru culturile agricole”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …