Treceți la conținutul principal

Galaţi: În curând, un laborator de gemuri naturale

În Galaţi, începe să prospere o afacere pe zona produselor naturale. Anul trecut a fost autorizată o microunitate de producerea brăgii, iniţiativă privată de familie, condusă de Mariana şi Ismail Dilaver.

Braga – „produsul tractor” al afacerii

„Pe lângă bragă, - „produsul tractor” al afacerii noastre - am început să producem Socată, fireşte, din flori de soc, şi Teeya, din flori de tei, sunt băuturi naturale, obţinute prin procese fermentative, care au început să placă publicului, să câştige piaţa”, ne-a declarat Ismail Dilaver.
Şi cum se spune că „omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car”, încă din vara trecută şi-a aprovizionat materia primă – florile de soc şi de tei – pentru perioada sezonului rece.Socată şi Teeya – băuturi răcoritoare naturale

Reţetele de fabricaţie sunt rezultate în urma mai multor ani de testări. „Eu sunt de profesie inginer de chimie alimentară, iar socata a fost o băutură pe care o fac în casă de peste trei decenii. Am făcut numeroase testări până am ajuns la o reţetă optimă, din punctul de vedere al unui specialist şi, totodată, un înrăit consumator. Aş fi putut să facem băuturi răcoritoare din siropuri, dar ne respectăm ca firmă şi ca afacere, dacă luaţi o sticlă de-a noastră o să vedeţi că va conţine polenul de la flori, îl lăsăm special să se vadă că sunt făcute din flori, în mod natural, nu din altceva”, a susţinut Mariana Dilaver.
Preţul nu este unul mare: braga dulce şi fermentată – 4 lei/litrul; socata – 4 lei/l, iar teeya – 5 lei/l ; iar la fiecare 5 sticle de 2 litri achiziţionate într-o lună, cumpărătorii primesc încă una cadou din partea firmei.

Laborator de gemuri

Trebuie să mai spunem că Teeya este tot o băutură fermentativă, dar, pe lângă flori de tei, mai conţine şi lămâi, iar Socata, obţinută tot prin proces fermentativ, are în reţetă lămâi şi portocale.
„Acum, lucrăm la amenajarea unui laborator care va fi autorizat în curând pentru gemuri şi conserve naturale. O să procesăm materia primă de sezon, iar pentru început, vom ieşi pe piaţă cu gem de gutui, de dovelac, de sfeclă roşie şi gem de mere. Noi am fi bucuroşi să putem lansa aceste produse în perioada Paştelui”, a precizat Ismail Dilaver.
Vizualizat: 10 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
Alte articole in aceasta categorie

La Galaţi, Monsanto şi Timac Agro şi-au prezentat noutăţile
Adama: Noi produse în portofoliul comercial
Everde - soluţii optime pentru culturile furajere
Prognoza agrometeo: Vezi cum va fi vremea în perioada 05 – 11 februarie 2015
Politica de reformare a zahărului în UE. Istoric şi prognoze pentru următorii ani!
La Brăila se pornesc staţiile de pompare pentru evitarea inundării terenurilor agricole şi a zeci de gospodării
Câştigul obţinut în 2014, reinvestit în producţia din 2015
FERMA, numărul 1 şi în 2014
Noi preţuri la cereale. Vezi cotaţiile afişate de BRM!
Judeţul Vaslui, pe primul loc în ţară la exportul de fructe de pădure

Scrie parerea ta
Nume
E-mail
Url (nu este obligatoriu)
Raspuns la acest comentariu Numarul comentariului: Nume:
Text comentariu
Cod de securitate
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…