Treceți la conținutul principal

Galaţi: În curând, un laborator de gemuri naturale

În Galaţi, începe să prospere o afacere pe zona produselor naturale. Anul trecut a fost autorizată o microunitate de producerea brăgii, iniţiativă privată de familie, condusă de Mariana şi Ismail Dilaver.

Braga – „produsul tractor” al afacerii

„Pe lângă bragă, - „produsul tractor” al afacerii noastre - am început să producem Socată, fireşte, din flori de soc, şi Teeya, din flori de tei, sunt băuturi naturale, obţinute prin procese fermentative, care au început să placă publicului, să câştige piaţa”, ne-a declarat Ismail Dilaver.
Şi cum se spune că „omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car”, încă din vara trecută şi-a aprovizionat materia primă – florile de soc şi de tei – pentru perioada sezonului rece.Socată şi Teeya – băuturi răcoritoare naturale

Reţetele de fabricaţie sunt rezultate în urma mai multor ani de testări. „Eu sunt de profesie inginer de chimie alimentară, iar socata a fost o băutură pe care o fac în casă de peste trei decenii. Am făcut numeroase testări până am ajuns la o reţetă optimă, din punctul de vedere al unui specialist şi, totodată, un înrăit consumator. Aş fi putut să facem băuturi răcoritoare din siropuri, dar ne respectăm ca firmă şi ca afacere, dacă luaţi o sticlă de-a noastră o să vedeţi că va conţine polenul de la flori, îl lăsăm special să se vadă că sunt făcute din flori, în mod natural, nu din altceva”, a susţinut Mariana Dilaver.
Preţul nu este unul mare: braga dulce şi fermentată – 4 lei/litrul; socata – 4 lei/l, iar teeya – 5 lei/l ; iar la fiecare 5 sticle de 2 litri achiziţionate într-o lună, cumpărătorii primesc încă una cadou din partea firmei.

Laborator de gemuri

Trebuie să mai spunem că Teeya este tot o băutură fermentativă, dar, pe lângă flori de tei, mai conţine şi lămâi, iar Socata, obţinută tot prin proces fermentativ, are în reţetă lămâi şi portocale.
„Acum, lucrăm la amenajarea unui laborator care va fi autorizat în curând pentru gemuri şi conserve naturale. O să procesăm materia primă de sezon, iar pentru început, vom ieşi pe piaţă cu gem de gutui, de dovelac, de sfeclă roşie şi gem de mere. Noi am fi bucuroşi să putem lansa aceste produse în perioada Paştelui”, a precizat Ismail Dilaver.
Vizualizat: 10 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
Alte articole in aceasta categorie

La Galaţi, Monsanto şi Timac Agro şi-au prezentat noutăţile
Adama: Noi produse în portofoliul comercial
Everde - soluţii optime pentru culturile furajere
Prognoza agrometeo: Vezi cum va fi vremea în perioada 05 – 11 februarie 2015
Politica de reformare a zahărului în UE. Istoric şi prognoze pentru următorii ani!
La Brăila se pornesc staţiile de pompare pentru evitarea inundării terenurilor agricole şi a zeci de gospodării
Câştigul obţinut în 2014, reinvestit în producţia din 2015
FERMA, numărul 1 şi în 2014
Noi preţuri la cereale. Vezi cotaţiile afişate de BRM!
Judeţul Vaslui, pe primul loc în ţară la exportul de fructe de pădure

Scrie parerea ta
Nume
E-mail
Url (nu este obligatoriu)
Raspuns la acest comentariu Numarul comentariului: Nume:
Text comentariu
Cod de securitate
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…