Treceți la conținutul principal

Fermieri din toată țara au vizitat fabrica de combine John Deere din Germania

IPSO Agricultură a dus un alt grup de fermieri români la fabrica de combine John Deere de la Zweibrucken, un oraș din sud-vestul Germaniei, la granița cu Franța. Fabrica de aici își are începuturile în 1837, un management de invidiat și un colectiv super-calificat.

De la începutul anului și până acum nu mai puțin de 29 de grupuri au vizitat uzina de la Zweibrucken. Grupul de față a fost cel mai redus numericește de până acum. Este vorba de 40 de persoane din care 24 din România. Ceilalți fermieri au fost din Croația, Norvegia și Letonia. Imediat după noi au venit fermieri din Polonia.De remarcat faptul că fiecare combină care este pe fluxul de producție are deja destinatarul stabilit. La fel ca și fiecare reper care va realiza întregul. Fiecare piesă în parte este semnată precum o operă de artă.
IPSO Agricultură face aceste deplasări pentru a le arăta fermierilor, care și-au manifestat interesul pentru achiziționarea unei combine, cum se produc combinele John Deere. De la fiecare reper în parte până la produsul final. Pas cu pas. Asta și pentru ca fermierii să hotărască, în cunoștiință de cauză, care model se pliază pe nevoile lor. Dar și având în vedere că IPSO nu mai vrea să ofere doar un utilaj spre vânzare ci încearcă să treacă la un alt nivel, prin oferirea unui pachet complex, compus din utilajul propriu zis, alături de partea de inteligență și servisarea la un nivel performant. „Dar toate aceste sunt inutile în lipsa unei cartări agronomice care să permită utilizarea componentei de inteligență la un nivel maxim. E o investiție suplimentară într-adevăr dar care va aduce multe beneficii pe viitor. Toată această investiție, în acest sistem integrat al combinei, se recuperează în 2 ani, maxim doi ani și jumătate”, ne asigură specialistul în combine al IPSO - Radu Meșină.


„Fiecare fermier își alege utilajul în funcție de necesitățile lui. Fermierii trebuie însă să învețe să se uite și la ceea ce poate face utilajul. La urma urmei, de recoltat recoltează toate combinele, dar este important în ce condiții. Întotdeauna micile detalii pot face diferența. Mici detalii care se referă la un diametru, la un joc sau la o mișcare, detalii care rarerori pot fi văzute atunci când cumperi utilajul. Din păcate le descoperi după aceea” spune Radu Meșină, unul din cei patru reprezentanți IPSO care au însoțit grupul la această vizită.

Pe larg despre fabrica din Zweibrucken în numărul viitor al Ferma.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …