Treceți la conținutul principal

Fermieri din toată țara au vizitat fabrica de combine John Deere din Germania

IPSO Agricultură a dus un alt grup de fermieri români la fabrica de combine John Deere de la Zweibrucken, un oraș din sud-vestul Germaniei, la granița cu Franța. Fabrica de aici își are începuturile în 1837, un management de invidiat și un colectiv super-calificat.

De la începutul anului și până acum nu mai puțin de 29 de grupuri au vizitat uzina de la Zweibrucken. Grupul de față a fost cel mai redus numericește de până acum. Este vorba de 40 de persoane din care 24 din România. Ceilalți fermieri au fost din Croația, Norvegia și Letonia. Imediat după noi au venit fermieri din Polonia.De remarcat faptul că fiecare combină care este pe fluxul de producție are deja destinatarul stabilit. La fel ca și fiecare reper care va realiza întregul. Fiecare piesă în parte este semnată precum o operă de artă.
IPSO Agricultură face aceste deplasări pentru a le arăta fermierilor, care și-au manifestat interesul pentru achiziționarea unei combine, cum se produc combinele John Deere. De la fiecare reper în parte până la produsul final. Pas cu pas. Asta și pentru ca fermierii să hotărască, în cunoștiință de cauză, care model se pliază pe nevoile lor. Dar și având în vedere că IPSO nu mai vrea să ofere doar un utilaj spre vânzare ci încearcă să treacă la un alt nivel, prin oferirea unui pachet complex, compus din utilajul propriu zis, alături de partea de inteligență și servisarea la un nivel performant. „Dar toate aceste sunt inutile în lipsa unei cartări agronomice care să permită utilizarea componentei de inteligență la un nivel maxim. E o investiție suplimentară într-adevăr dar care va aduce multe beneficii pe viitor. Toată această investiție, în acest sistem integrat al combinei, se recuperează în 2 ani, maxim doi ani și jumătate”, ne asigură specialistul în combine al IPSO - Radu Meșină.


„Fiecare fermier își alege utilajul în funcție de necesitățile lui. Fermierii trebuie însă să învețe să se uite și la ceea ce poate face utilajul. La urma urmei, de recoltat recoltează toate combinele, dar este important în ce condiții. Întotdeauna micile detalii pot face diferența. Mici detalii care se referă la un diametru, la un joc sau la o mișcare, detalii care rarerori pot fi văzute atunci când cumperi utilajul. Din păcate le descoperi după aceea” spune Radu Meșină, unul din cei patru reprezentanți IPSO care au însoțit grupul la această vizită.

Pe larg despre fabrica din Zweibrucken în numărul viitor al Ferma.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.