Treceți la conținutul principal

Evaziune fiscală cu legume şi fructe de 1,3 milioane de euro. Se fac percheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti

În această dimineaţă, poliţiştii au demarat 16 percheziţii pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, fiind vizate nouă societăţi comerciale şi locuinţele a şapte persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor şi fructelor.

Prejudiciul estimat este de peste 1,3 milioane de euro. „La data de 12 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Ilfov şi luptători din cadrul SAS - IPJ Ilfov desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul comercializării de legume şi fructe”, informează un comunicat al IPJ Ilfov, citat de Agerpres.Potrivit sursei, în perioada ianuarie - septembrie 2014, un mare distribuitor de legume-fructe de pe piaţa autohtonă a achiziţionat din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantomă, legume şi fructe, produse pe care le valorificau ulterior în marile lanţuri de complexe comerciale din ţară, fără a înregistra şi declara organelor fiscale competente operaţiunile reale efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…