Treceți la conținutul principal

Evaziune fiscală cu legume şi fructe de 1,3 milioane de euro. Se fac percheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti

În această dimineaţă, poliţiştii au demarat 16 percheziţii pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, fiind vizate nouă societăţi comerciale şi locuinţele a şapte persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor şi fructelor.

Prejudiciul estimat este de peste 1,3 milioane de euro. „La data de 12 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Ilfov şi luptători din cadrul SAS - IPJ Ilfov desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul comercializării de legume şi fructe”, informează un comunicat al IPJ Ilfov, citat de Agerpres.Potrivit sursei, în perioada ianuarie - septembrie 2014, un mare distribuitor de legume-fructe de pe piaţa autohtonă a achiziţionat din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantomă, legume şi fructe, produse pe care le valorificau ulterior în marile lanţuri de complexe comerciale din ţară, fără a înregistra şi declara organelor fiscale competente operaţiunile reale efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.