Treceți la conținutul principal

Cursuri pentru o carieră de succes, organizate, în martie, de CCINA Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa va organiza, în luna martie, mai multe cursuri care conduc către performanţă. „Fii gata pentru cele mai căutate şi mai bine plătite ocupaţii din cadrul echipelor de implementare ale proiectelor structurale!“, îndeamnă reprezentanţii CCINA Constanţa.

În perioada 9-17 marie, la Camera de Comerţ Constanţa va fi susţinut cursul pentru formare ca „Manager proiect“, obligatoriu pentru toţi cei care doresc să coordoneze proiecte structurale în perioada 2014 - 2020. Cursul este autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, are o durată de 40 de ore, iar după examenul de absolvire, cursanţilor li se vor elibera certificate de absolvire recunoscute la nivel naţional.
La finalul cursului, participanţii vor fi în măsură să parcurgă drumul de la idee la proiect, să identifice sursele de finanţare, să implementeze şi să managerieze un proiect. Cursul are un puternic caracter experienţial, 2/3 din timpul programului de formare concentrându-se pe aplicaţii practice, studii de caz şi modele de bune practici. Taxa de participare este 490 de lei.

Cel de-a doilea curs, de „Formator“, se va desfăşura între 16 şi 24 martie şi este obligatoriu pentru toţi cei care doresc să lucreze din această funcţie în special în cadrul proiectelor structurale. Cursul este autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, iar după examenul de absolvire, vor fi eliberate certificate recunoscute la nivel naţional. Cei care vor urma acest curs vor fi în măsură să evalueze nevoile de formare ale unui grup de persoane, să proiecteze şi să livreze un program de formare si să evalueze programul şi participanţii. Atenţia se va centra pe metode moderne şi apreciative de formare, studii de caz şi jocuri de rol, participanţii experimentând situaţii reale de formare şi relaţii cu viitorii cursanţi. Taxa de participare este 490 de lei.

În perioada 23-31 martie, va fi organizat cursul pentru formare ca „Expert achiziţii publice“. Autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, cursul are o durată de 40 de ore, iar după examenul de absolvire, se vor elibera certificate recunoscute la nivel naţional. La finalul cursului, participanţii vor fi în măsură să abordeze achiziţiile publice fie din perspectiva ofertanţilor, fie din perspectiva autorităţilor contractante, fie din cea a realizării achiziţiilor în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă. Taxa de participare este în valoare de 790 de lei. Cei care doresc să se înscrie la cele trei cursuri trebuie să aibă studii superioare finalizate.

CCINA oferă şi pachete promoţionale pentru cursurile organizate în luna martie: Pachet 1 - Curs Manager proiect + Curs Formator = 790 de lei, Pachet 2 - Curs Manager Proiect + Curs Expert Achiziţii Publice = 1.000 de lei şi Pachet 3 - Curs Manager proiect + Curs Formator + Curs Expert Achiziţii Publice = 1.500 de lei.

Totodată, în colaborare cu Asociaţia pentru dezvoltare prin valorificarea resurselor europene - CALLATIS, CCINA Constanţa va mai organiza cursul de perfecţionare pentru formarea ca „Auditor public intern“, una dintre cele mai noi profesii pe plan naţional, un domeniu de actualitate, dar mai ales de viitor pentru o carieră de succes. Cursul se va desfăşura între 30 martie şi 3 aprilie şi costă 790 de lei. Informaţii suplimentare şi înscrieri: Ludovic Fraico - 0731.335.658, 0241.619.854 (int. 225), email - dru@ccina.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…