Treceți la conținutul principal

Cursuri pentru o carieră de succes, organizate, în martie, de CCINA Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa va organiza, în luna martie, mai multe cursuri care conduc către performanţă. „Fii gata pentru cele mai căutate şi mai bine plătite ocupaţii din cadrul echipelor de implementare ale proiectelor structurale!“, îndeamnă reprezentanţii CCINA Constanţa.

În perioada 9-17 marie, la Camera de Comerţ Constanţa va fi susţinut cursul pentru formare ca „Manager proiect“, obligatoriu pentru toţi cei care doresc să coordoneze proiecte structurale în perioada 2014 - 2020. Cursul este autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, are o durată de 40 de ore, iar după examenul de absolvire, cursanţilor li se vor elibera certificate de absolvire recunoscute la nivel naţional.
La finalul cursului, participanţii vor fi în măsură să parcurgă drumul de la idee la proiect, să identifice sursele de finanţare, să implementeze şi să managerieze un proiect. Cursul are un puternic caracter experienţial, 2/3 din timpul programului de formare concentrându-se pe aplicaţii practice, studii de caz şi modele de bune practici. Taxa de participare este 490 de lei.

Cel de-a doilea curs, de „Formator“, se va desfăşura între 16 şi 24 martie şi este obligatoriu pentru toţi cei care doresc să lucreze din această funcţie în special în cadrul proiectelor structurale. Cursul este autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, iar după examenul de absolvire, vor fi eliberate certificate recunoscute la nivel naţional. Cei care vor urma acest curs vor fi în măsură să evalueze nevoile de formare ale unui grup de persoane, să proiecteze şi să livreze un program de formare si să evalueze programul şi participanţii. Atenţia se va centra pe metode moderne şi apreciative de formare, studii de caz şi jocuri de rol, participanţii experimentând situaţii reale de formare şi relaţii cu viitorii cursanţi. Taxa de participare este 490 de lei.

În perioada 23-31 martie, va fi organizat cursul pentru formare ca „Expert achiziţii publice“. Autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, cursul are o durată de 40 de ore, iar după examenul de absolvire, se vor elibera certificate recunoscute la nivel naţional. La finalul cursului, participanţii vor fi în măsură să abordeze achiziţiile publice fie din perspectiva ofertanţilor, fie din perspectiva autorităţilor contractante, fie din cea a realizării achiziţiilor în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă. Taxa de participare este în valoare de 790 de lei. Cei care doresc să se înscrie la cele trei cursuri trebuie să aibă studii superioare finalizate.

CCINA oferă şi pachete promoţionale pentru cursurile organizate în luna martie: Pachet 1 - Curs Manager proiect + Curs Formator = 790 de lei, Pachet 2 - Curs Manager Proiect + Curs Expert Achiziţii Publice = 1.000 de lei şi Pachet 3 - Curs Manager proiect + Curs Formator + Curs Expert Achiziţii Publice = 1.500 de lei.

Totodată, în colaborare cu Asociaţia pentru dezvoltare prin valorificarea resurselor europene - CALLATIS, CCINA Constanţa va mai organiza cursul de perfecţionare pentru formarea ca „Auditor public intern“, una dintre cele mai noi profesii pe plan naţional, un domeniu de actualitate, dar mai ales de viitor pentru o carieră de succes. Cursul se va desfăşura între 30 martie şi 3 aprilie şi costă 790 de lei. Informaţii suplimentare şi înscrieri: Ludovic Fraico - 0731.335.658, 0241.619.854 (int. 225), email - dru@ccina.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…