Treceți la conținutul principal

Târgul SIMA-SIMAGENA 2015, ediţia a 76-a, în februarie

Cea de-a 76-a ediţie a Târgului Internaţional al Agricultorilor SIMA-SIMAGENA de la Paris se va desfăşura între 22 şi 26 februarie 2015, la Centrul Expoziţional Paris-Nord Villepinte.

Inovaţia înainte de toate! - tema pentru ediţia de anul viitor a târgului va acoperi trei domenii principale: echipament, recolte, oameni şi regiuni. La târg, inovaţia va fi prezentată în spaţii special amenajate în acest scop:
• Zona "Inovaţie înainte de toate!" este un loc de creştere a ideilor noi, un loc care reuneşte cercetările privind viitorul în agricultură ale şcolilor de inginerie franceză şi internaţională, despre posibilele scenarii privind anul 2050, prezentate de instituţii profesionale. Şi, desigur, va fi inclusă şi Galeria Inovaţiilor, unde vor fi expuse produsele câştigătoare ale Premiilor SIMA în inovaţie (rezultatele au fost deja anunţate pe 27 noiembrie).
• În zona Forumurilor internaţionale şi a Prezentărilor tehnice vor fi abordate o serie de teme noi: inovaţia tehnologică în slujba dezvoltării agricole sustenabile, utilizarea dronelor în agricultură şi o serie de ateliere practice, cum ar fi evenimentele în cadrul cărora agricultorii inovatori fac schimb de experienţă.

SIMA-SIMAGENA va fi, mai mult decât oricând, un târg al tuturor tipurilor de agricultură: vor fi reprezentate toate continentele, toate fermele (indiferent de dimensiune) şi toate tipurile de agricultură (sustenabile, convenţionale, organice, integrate, tropicale etc.).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…