Treceți la conținutul principal

Târgul SIMA-SIMAGENA 2015, ediţia a 76-a, în februarie

Cea de-a 76-a ediţie a Târgului Internaţional al Agricultorilor SIMA-SIMAGENA de la Paris se va desfăşura între 22 şi 26 februarie 2015, la Centrul Expoziţional Paris-Nord Villepinte.

Inovaţia înainte de toate! - tema pentru ediţia de anul viitor a târgului va acoperi trei domenii principale: echipament, recolte, oameni şi regiuni. La târg, inovaţia va fi prezentată în spaţii special amenajate în acest scop:
• Zona "Inovaţie înainte de toate!" este un loc de creştere a ideilor noi, un loc care reuneşte cercetările privind viitorul în agricultură ale şcolilor de inginerie franceză şi internaţională, despre posibilele scenarii privind anul 2050, prezentate de instituţii profesionale. Şi, desigur, va fi inclusă şi Galeria Inovaţiilor, unde vor fi expuse produsele câştigătoare ale Premiilor SIMA în inovaţie (rezultatele au fost deja anunţate pe 27 noiembrie).
• În zona Forumurilor internaţionale şi a Prezentărilor tehnice vor fi abordate o serie de teme noi: inovaţia tehnologică în slujba dezvoltării agricole sustenabile, utilizarea dronelor în agricultură şi o serie de ateliere practice, cum ar fi evenimentele în cadrul cărora agricultorii inovatori fac schimb de experienţă.

SIMA-SIMAGENA va fi, mai mult decât oricând, un târg al tuturor tipurilor de agricultură: vor fi reprezentate toate continentele, toate fermele (indiferent de dimensiune) şi toate tipurile de agricultură (sustenabile, convenţionale, organice, integrate, tropicale etc.).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…