Treceți la conținutul principal

Târgul SIMA-SIMAGENA 2015, ediţia a 76-a, în februarie

Cea de-a 76-a ediţie a Târgului Internaţional al Agricultorilor SIMA-SIMAGENA de la Paris se va desfăşura între 22 şi 26 februarie 2015, la Centrul Expoziţional Paris-Nord Villepinte.

Inovaţia înainte de toate! - tema pentru ediţia de anul viitor a târgului va acoperi trei domenii principale: echipament, recolte, oameni şi regiuni. La târg, inovaţia va fi prezentată în spaţii special amenajate în acest scop:
• Zona "Inovaţie înainte de toate!" este un loc de creştere a ideilor noi, un loc care reuneşte cercetările privind viitorul în agricultură ale şcolilor de inginerie franceză şi internaţională, despre posibilele scenarii privind anul 2050, prezentate de instituţii profesionale. Şi, desigur, va fi inclusă şi Galeria Inovaţiilor, unde vor fi expuse produsele câştigătoare ale Premiilor SIMA în inovaţie (rezultatele au fost deja anunţate pe 27 noiembrie).
• În zona Forumurilor internaţionale şi a Prezentărilor tehnice vor fi abordate o serie de teme noi: inovaţia tehnologică în slujba dezvoltării agricole sustenabile, utilizarea dronelor în agricultură şi o serie de ateliere practice, cum ar fi evenimentele în cadrul cărora agricultorii inovatori fac schimb de experienţă.

SIMA-SIMAGENA va fi, mai mult decât oricând, un târg al tuturor tipurilor de agricultură: vor fi reprezentate toate continentele, toate fermele (indiferent de dimensiune) şi toate tipurile de agricultură (sustenabile, convenţionale, organice, integrate, tropicale etc.).

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…