Treceți la conținutul principal

Peste 1.900 de dosare penale întocmite în domeniul afacerilor cu cereale şi industriei de panificaţie, în 2014

În 2014, Poliţia Română a întocmit peste 1.900 de dosare penale şi a aplicat peste 58.500 de sancţiuni contravenţionale, toate în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie.

Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, în urma acestor acţiuni au fost indisponibilizate bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei .
IGPR precizează că acţiunile desfăşurate au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment, iar cele desfăşurate în Portul Constanţa şi la nivel naţional, au dus la creşterea cu 20% a exporturilor fiscalizate, faţă de perioadele similare ale anului trecut.

În perioada 1 februarie - 23 decembrie, poliţiştii au efectuat controale atât la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie şi au întocmit 1.903 dosare penale, dintre care 1.387 la legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi 140 la legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Reducem exporturile de cereale în sezonul 2014/15
În sezonul 2014/15, exportul total de cereale din România a fost estimat la 4,3 mil. tone, în scădere cu peste 600 mii tone faţă de sezonul 2013/14, şi ca urmare a pierderii unui segment important din piaţa egipteană, în favoarea Ucrainei.

Atât România, cât şi Bulgaria, la fel ca multe alte state europene, s-au confruntat cu dificultăți majore în acest sezon agricol, ca urmare a unei unei veri mult mai bogate în precipitaţii. S-a diminuat atât randamentul, cât şi calitatea producţiei. Cu toate acestea, condițiile meteorologice au fost favorabile pentru porumb şi floarea soarelui.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …