Treceți la conținutul principal

Lucrările agricole, întrerupteÎn următoarele zile, în cultura grâului de toamnă, aprovizionarea cu apă pe profilul de sol 0 - 100 cm se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în toate regiunile agricole ale ţării, potrivit prognozei agrometeorologice realizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 10 - 16 ianuarie.

Tot în această perioadă, speciile de toamnă, pomii fructiferi şi viţa de vie, se vor afla în repaus biologic, în cea mai mare parte a ţării. Starea de vegetaţie a plantelor se va prezenta în general medie şi bună, respectiv medie şi slabă în culturile semănate în afara perioadei optime. Totodată, culturile de orz şi grâu de toamnă se vor afla în fazele de răsărire, formare a frunzei a treia şi înfrăţire (10 - 100%), în cea mai mare parte a ţării.

La rapiţa semănată în perioada optimă pe unele suprafeţe din Muntenia, Dobrogea şi Moldova, se va semnala faza de dezvoltare a aparatului foliar. În condiţiile agrometeorologice prognozate, lucrările agricole specifice acestei perioade vor fi întrerupte temporar în zilele cu precipitaţii. Și la Constanța, lucrările agricole se vor desfășura în condiții normale în perioada următoare, umiditatea în sol încadrându-se în parametri normali, potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…