Treceți la conținutul principal

Lista cu intrebari frecvente privind investitiile finantate prin PNDR

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai PNDR, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat o serie de intrebari frecvente, impreuna cu raspunsurile aferente acestora.

Intrebare: Poate o societate comerciala, beneficiara unei finantari sa constituie o ipoteca asupra unui cont bancar pentru a garanta un imprumut acordat de catre o institutie de credit la care a fost deschis contul bancar, imprumut care are ca scop obtinerea unei linii de finantare intermediara pana la momentul la care se obtine finantarea de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale?

Raspuns: Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 74 din 17 iunie 2009 Art. 4 “alin. (4), sumele aferente derularii proiectelor finantate din FEGA, FEADR si FEP, existente în conturile beneficiarilor, nu sunt supuse executarii silite pe perioada de valabilitate a contractelor de finantare. Asadar, potrivit celor de mai sus, sumele aferente derularii proiectelor finantate din FEADR sunt bunuri insesizabile, iar bunurile insesizabile nu pot fi ipotecate intrucat nu pot face obiectul unei executari silite, scopul final al ipotecii fiind tocmai satisfacerea creantei garantate cu ipoteca prin executarea silita a bunului afectat garantiei.

Intrebare: Care este dimensiunea maxima a unui document care poate fi incarcat cu succes pe platforma online pentru depunerea unui proiect?

Raspuns: Pentru a se incarca cu succes un document in platforma online, acesta trebuie sa aiba maxim 100 MB (megabiti).

Intrebare: AFIR va efectua verificari suplimentare ale preturilor prezentate in baza de date cu preturi de referinta si va introduce in baza de date preturi care, in urma verificarilor, pot fi mai mici decat cele prezentate initial de ofertant. Cum se efectueaza aceste verificari suplimentare?
Raspuns: Verificarile suplimentare se efectueaza prin aplicarea unor criterii de verificare prevazute de metodologia de constituire si actualizare a bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, ce vor fi utilizate în cadrul PNDR aprobata prin OMADR nr. 756 din 20 mai 2014, cu toate completarile si modificarile ulterioare.

Intrebare: In baza caror documente se introduc preturile mai mici de catre Autoritate (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale)?
Raspuns: Preturile inscrise in Baza de date au la baza informatiile transmise de catre producatori /importatori /dealeri autorizati, la care se aplica verificari conform metodologiei aprobata prin OMADR nr. 756 din 20 mai 2014, cu toate completarile si modificarile ulterioare.

Intrebare: Ce masuri de investitii subventionate 100%, vor exista in perioada 2014-2020?
Raspuns: In cadrul programarii 2014-2020, se vor deschide sesiuni de depunere proiecte ulterior aprobarii programului de catre CE. Din datele detinute in momentul de fata, doua submasuri din Programul 2014-2020 vor beneficia de finantare 100%, SubMasura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” si SubMasura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…