Treceți la conținutul principal

Fermierii primesc diferenţa din subvenţia pe suprafaţăPlata diferenţei din subvenţia pe suprafaţă începe astăzi. Asta a anunţat ieri Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, în cadrul emisiunii "Viaţa Satului".

12 ianuarie este data la care va începe plata dife­renţei din subvenţia pe suprafaţă, atât în ceea ce priveşte suma de la Uniunea Europeană, cât şi a celei de la bugetul de stat. "Avem sumele pentru plăţile pentru 95% din beneficiari, pentru că, conform legii bugetului de stat, avem sume reţinute care vor fi disponibile din luna martie (...) @n lunile ianuarie şi februarie, toţi beneficiarii vor primi plata integrală. Nu vreau să facem o plată diferenţiată, pentru că ar fi fost mult mai simplu să facem plata europeană şi plata de la bugetul de stat. Vrem să acordăm în total 89 de euro pentru fiecare fermier", a spus Daniel Constantin, în emisiunea "Viaţa Satului", difuzată duminică, pe TVR 1.

De asemenea, sumei rambur­sate din fonduri europene către MADR se va adăuga şi ajutorul naţional tranzitoriu, adică 19,81 euro/ ha. Potrivit aceleiaşi surse, MADR a împrumutat din Trezorerie banii necesari pentru plata diferenţei la SAPS.
Din februarie, se va efectua şi plata ajutorului naţional tranzitoriu pentru zootehnie. "Zilele următoare, vom aproba hotărârea de Guvern `i sprijinul pentru acest sector. La începutul lunii februarie, vom începe plăţile şi către sectorul de creştere a ovinelor şi a bovinelor”, a mai spus mi­nistrul Agriculturii. 960 de milioane de lei este suma cuvenită ajutoarelor tran­zitorii în sectoarele creşterii bovinelor şi ovinelor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.