Treceți la conținutul principal

Creditul ProEco - cel mai nou produs din oferta ProCredit Bank

În noiembrie 2014, ProCredit Bank le-a prezentat fermierilor doljeni portofoliul de produse financiare, în cadrul unei conferinţei pe teme agricole desfăşurată sub numele „Un pas înainte pentru performanţa afacerilor în agricultură”.

Evenimentul a reunit clienţi actuali şi potenţiali ai băncii, reprezentanţi ai fondurilor naţionale de creditare şi ai RNDR Sud - Vest Oltenia, dar şi colaboratori tradiţionali din domeniul agricol. Revista Ferma a fost partener media principal al evenimentului.

ProEco - un credit pentru performanţa în agricultură
Prezentarea noului produs ProCredit Bank - Creditul ProEco - a fost făcută pe larg fermierilor de către Katarina Butnaru, şefa departamentului Clienţi persoane juridice. Acest serviciu financiar vine în sprijinul acelor fermieri care au nevoie de investiţii pentru ca afacerea lor să devină mai rentabilă, mai performantă. Se urmăreşte şi eficienţa energetică, fie ea prin investiţia în centrale pe biomasă sau biogaz, panouri solare sau orice altă formă prin care se creează energie din surse regenerabile sau prin achiziţia unor echipamente agricole multistadiu, tractoare şi alte utilaje care consumă mult mai eficient combustibilul. Prin acest tip de credit pot fi susţinute investiţiile în sistemele de purificare a apei dar şi în instalaţii de irigat. Pot fi eligibile şi cheltuieliile pentru liniile de producţie noi destinate procesării produselor agricole.

Detalii privind creditul lansat recent de Pro Credit Bank găsiţi în revista Ferma – decembrie 2014!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…