Treceți la conținutul principal

Creditul ProEco - cel mai nou produs din oferta ProCredit Bank

În noiembrie 2014, ProCredit Bank le-a prezentat fermierilor doljeni portofoliul de produse financiare, în cadrul unei conferinţei pe teme agricole desfăşurată sub numele „Un pas înainte pentru performanţa afacerilor în agricultură”.

Evenimentul a reunit clienţi actuali şi potenţiali ai băncii, reprezentanţi ai fondurilor naţionale de creditare şi ai RNDR Sud - Vest Oltenia, dar şi colaboratori tradiţionali din domeniul agricol. Revista Ferma a fost partener media principal al evenimentului.

ProEco - un credit pentru performanţa în agricultură
Prezentarea noului produs ProCredit Bank - Creditul ProEco - a fost făcută pe larg fermierilor de către Katarina Butnaru, şefa departamentului Clienţi persoane juridice. Acest serviciu financiar vine în sprijinul acelor fermieri care au nevoie de investiţii pentru ca afacerea lor să devină mai rentabilă, mai performantă. Se urmăreşte şi eficienţa energetică, fie ea prin investiţia în centrale pe biomasă sau biogaz, panouri solare sau orice altă formă prin care se creează energie din surse regenerabile sau prin achiziţia unor echipamente agricole multistadiu, tractoare şi alte utilaje care consumă mult mai eficient combustibilul. Prin acest tip de credit pot fi susţinute investiţiile în sistemele de purificare a apei dar şi în instalaţii de irigat. Pot fi eligibile şi cheltuieliile pentru liniile de producţie noi destinate procesării produselor agricole.

Detalii privind creditul lansat recent de Pro Credit Bank găsiţi în revista Ferma – decembrie 2014!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …