Treceți la conținutul principal

Creditul ProEco - cel mai nou produs din oferta ProCredit Bank

În noiembrie 2014, ProCredit Bank le-a prezentat fermierilor doljeni portofoliul de produse financiare, în cadrul unei conferinţei pe teme agricole desfăşurată sub numele „Un pas înainte pentru performanţa afacerilor în agricultură”.

Evenimentul a reunit clienţi actuali şi potenţiali ai băncii, reprezentanţi ai fondurilor naţionale de creditare şi ai RNDR Sud - Vest Oltenia, dar şi colaboratori tradiţionali din domeniul agricol. Revista Ferma a fost partener media principal al evenimentului.

ProEco - un credit pentru performanţa în agricultură
Prezentarea noului produs ProCredit Bank - Creditul ProEco - a fost făcută pe larg fermierilor de către Katarina Butnaru, şefa departamentului Clienţi persoane juridice. Acest serviciu financiar vine în sprijinul acelor fermieri care au nevoie de investiţii pentru ca afacerea lor să devină mai rentabilă, mai performantă. Se urmăreşte şi eficienţa energetică, fie ea prin investiţia în centrale pe biomasă sau biogaz, panouri solare sau orice altă formă prin care se creează energie din surse regenerabile sau prin achiziţia unor echipamente agricole multistadiu, tractoare şi alte utilaje care consumă mult mai eficient combustibilul. Prin acest tip de credit pot fi susţinute investiţiile în sistemele de purificare a apei dar şi în instalaţii de irigat. Pot fi eligibile şi cheltuieliile pentru liniile de producţie noi destinate procesării produselor agricole.

Detalii privind creditul lansat recent de Pro Credit Bank găsiţi în revista Ferma – decembrie 2014!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…