Treceți la conținutul principal

Premieră europeană obținută de Maisadour Semences

Maisadour a devenit primul producător de semințe care a obținut o certificare ESTA (European Seed Treatment Assurance - Sistemul European de Asigurare a Tratamentului Semințelor) în afara Uniunii Europene.

Uzina ucraineană producătoare de semințe aparținând grupului MAÏSADOUR Semences, aflată la Mogilev, în apropiere de Dniepropetrovsk, a obținut această primă certificare ESTA oferită în afara Uniunii Europene în luna octombrie 2014. Producătorul de semințe a obținut această certificare și pentru celelalte două complexuri pe care le deține. Este vorba de cel din Franța (Haut-Mauco), în iunie 2014, și cel din Spania (Zaragoza), în octombrie 2014.

Această certificare privind controlul nivelului de pulberi de produse fitofarmaceutice în dozele de semințe (porumb, floarea soarelui și rapiță) comercializate permite, de asemenea, punerea în valoare a demersurilor făcute în ceea ce privește controlul riscurilor și managementul calității în toate uzinele MAÏSADOUR Semences, indiferent unde se găsesc acestea.

Maïsadour Semences aparţine Grupului Cooperativ Maïsadour, actor economic important în sud-vestul Franței în agricultură și în industria agroalimentară (5.700 de salariați și o cifră de afaceri de 1,55 de miliarde de euro). Maisadour deține 13 filiale în Europa, Africa și Orientul Mijlociu și este un producător de semințe specializat în hibrizi pentru cultura mare, cum ar fi porumbul boabe, porumbul siloz, floarea soarelui, rapiță lucernă, plante furajere și amelioratori de siloz. Este vorba de nu mai puțin de 144 de hibrizi produși în șase centre de selecție și o rețea de 218 de zone de testare răspândite în toată Europa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …