Treceți la conținutul principal

Premieră europeană obținută de Maisadour Semences

Maisadour a devenit primul producător de semințe care a obținut o certificare ESTA (European Seed Treatment Assurance - Sistemul European de Asigurare a Tratamentului Semințelor) în afara Uniunii Europene.

Uzina ucraineană producătoare de semințe aparținând grupului MAÏSADOUR Semences, aflată la Mogilev, în apropiere de Dniepropetrovsk, a obținut această primă certificare ESTA oferită în afara Uniunii Europene în luna octombrie 2014. Producătorul de semințe a obținut această certificare și pentru celelalte două complexuri pe care le deține. Este vorba de cel din Franța (Haut-Mauco), în iunie 2014, și cel din Spania (Zaragoza), în octombrie 2014.

Această certificare privind controlul nivelului de pulberi de produse fitofarmaceutice în dozele de semințe (porumb, floarea soarelui și rapiță) comercializate permite, de asemenea, punerea în valoare a demersurilor făcute în ceea ce privește controlul riscurilor și managementul calității în toate uzinele MAÏSADOUR Semences, indiferent unde se găsesc acestea.

Maïsadour Semences aparţine Grupului Cooperativ Maïsadour, actor economic important în sud-vestul Franței în agricultură și în industria agroalimentară (5.700 de salariați și o cifră de afaceri de 1,55 de miliarde de euro). Maisadour deține 13 filiale în Europa, Africa și Orientul Mijlociu și este un producător de semințe specializat în hibrizi pentru cultura mare, cum ar fi porumbul boabe, porumbul siloz, floarea soarelui, rapiță lucernă, plante furajere și amelioratori de siloz. Este vorba de nu mai puțin de 144 de hibrizi produși în șase centre de selecție și o rețea de 218 de zone de testare răspândite în toată Europa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.