Treceți la conținutul principal

Comcereal a reluat transportul cerealelor cu trenul

Compania a cumpărat un cântar de marfă pe calea ferată. În acest domeniu nu s-au mai făcut investiţii de ani buni.

Comcereal a reluat transportul cerealelor cu trenul

Compania Comcereal Botoşani a luat în concesiune un tronson de cale ferată de la CFR, a cumpărat un cântar nou şi face, după 10-15 ani, transport de cereale către portul Constanţa cu garniturile de tren. Totul a costat 48.000 euro, iar în urma investiţiei judeţul s-a ales cu al doilea cântar de marfă pe calea ferată, după cel de la Hlipiceni. „Am investit 48.000 de euro pentru acest cântar şi am transportat aproape 30.000 tone de porumb. Restul produselor le-am transportat pe rutele auto. În judeţul Botoşani mai era un singur cântar pe calea ferată, cel de la Hlipiceni, dar niciunul pe această parte a judeţului, spre Suceava. De la Botoşani trebuia să mergi să cântăreşti marfa la Roman”, a declarat Liviu Rotaru, directorul Comcereal SA Botoşani. El a spus că pentru anii viitori transportul cerealelor şi al altor produse agricole pe calea ferată va fi un avantaj deoarece costurile sunt mai mici.

Comcereal Botoşani este cel mai mare trader prezent pe piaţa locală, cel mai mare depozitar de produse agricole, cu capacităţi de peste 100.000 tone echivalentul în grâu, şi unul dintre marii fermieri ai judeţului, lucrând peste 3.000 de hectare de teren în judeţ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…