Treceți la conținutul principal

Comcereal a reluat transportul cerealelor cu trenul

Compania a cumpărat un cântar de marfă pe calea ferată. În acest domeniu nu s-au mai făcut investiţii de ani buni.

Comcereal a reluat transportul cerealelor cu trenul

Compania Comcereal Botoşani a luat în concesiune un tronson de cale ferată de la CFR, a cumpărat un cântar nou şi face, după 10-15 ani, transport de cereale către portul Constanţa cu garniturile de tren. Totul a costat 48.000 euro, iar în urma investiţiei judeţul s-a ales cu al doilea cântar de marfă pe calea ferată, după cel de la Hlipiceni. „Am investit 48.000 de euro pentru acest cântar şi am transportat aproape 30.000 tone de porumb. Restul produselor le-am transportat pe rutele auto. În judeţul Botoşani mai era un singur cântar pe calea ferată, cel de la Hlipiceni, dar niciunul pe această parte a judeţului, spre Suceava. De la Botoşani trebuia să mergi să cântăreşti marfa la Roman”, a declarat Liviu Rotaru, directorul Comcereal SA Botoşani. El a spus că pentru anii viitori transportul cerealelor şi al altor produse agricole pe calea ferată va fi un avantaj deoarece costurile sunt mai mici.

Comcereal Botoşani este cel mai mare trader prezent pe piaţa locală, cel mai mare depozitar de produse agricole, cu capacităţi de peste 100.000 tone echivalentul în grâu, şi unul dintre marii fermieri ai judeţului, lucrând peste 3.000 de hectare de teren în judeţ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…