Treceți la conținutul principal

Comcereal a reluat transportul cerealelor cu trenul

Compania a cumpărat un cântar de marfă pe calea ferată. În acest domeniu nu s-au mai făcut investiţii de ani buni.

Comcereal a reluat transportul cerealelor cu trenul

Compania Comcereal Botoşani a luat în concesiune un tronson de cale ferată de la CFR, a cumpărat un cântar nou şi face, după 10-15 ani, transport de cereale către portul Constanţa cu garniturile de tren. Totul a costat 48.000 euro, iar în urma investiţiei judeţul s-a ales cu al doilea cântar de marfă pe calea ferată, după cel de la Hlipiceni. „Am investit 48.000 de euro pentru acest cântar şi am transportat aproape 30.000 tone de porumb. Restul produselor le-am transportat pe rutele auto. În judeţul Botoşani mai era un singur cântar pe calea ferată, cel de la Hlipiceni, dar niciunul pe această parte a judeţului, spre Suceava. De la Botoşani trebuia să mergi să cântăreşti marfa la Roman”, a declarat Liviu Rotaru, directorul Comcereal SA Botoşani. El a spus că pentru anii viitori transportul cerealelor şi al altor produse agricole pe calea ferată va fi un avantaj deoarece costurile sunt mai mici.

Comcereal Botoşani este cel mai mare trader prezent pe piaţa locală, cel mai mare depozitar de produse agricole, cu capacităţi de peste 100.000 tone echivalentul în grâu, şi unul dintre marii fermieri ai judeţului, lucrând peste 3.000 de hectare de teren în judeţ.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…