Treceți la conținutul principal

Brazii la ghiveci, o metoda de a conserva natura

Cine doreste sa se bucure de parfumul unui brad natural in casa, de Craciun, dar si de plantarea ulterioara unui copac, poate cumpara un brad la ghiveci.O noua moda, prietenoasa cu natura, isi face tot mai mult loc printre romascani. Este vorba despre brazii de Craciun in ghiveci. Cei care nu vor un brad artificial – caruia, chiar daca este mai avantajos din punct de vedere financiar, ii lipseste parfumul specific, care induce ideea unei atmosfere de sarbatoare -, dar nu vor nici clasicul brad taiat, cu o durata de viata limitata, pot opta pentru un brad la ghiveci.

Potrivit comerciantilor, brazii crescuti in ghiveci au sanse aproape de 100% sa supravietuiasca daca sunt plantati in natura. Conditia este ca, in timpul in care au stat in casa, sa fie udati permanent. Dupa sarbatori, acesti brazii pot fi plantati afara, dupa o scurta perioada de aclimatizare si, astfel, pomul de Craciun, care a luminat sarbatorile de iarna, nu este aruncat, iar plantarea sa devine o experienta frumoasa, care se poate face in familie. Un alt avantaj al folosirii unui brad in ghiveci ca pom de Craciun este ca acesta nu isi pierde acele.

Chiar daca nu sunt la fel de inalti ca brazii care au fost taiati, cei la ghiveci au farmecul lor, prin coroana lor bogata. Se gasesc brazi cu inaltime de la un metru, pana la 1,5 metri, la care se adauga inaltimea ghiveciului.

La floraria Bogardens din Roman, de exemplu, se gasesc brazi la ghiveci incepand cu 59 de lei, iar transportul la domiciliul clientului este gratuit. Se gasesc si exemplare din specia molid, la preturi care ajung la 150 de lei. Si floraria ALMILAND comercializeaza brazi in ghiveci, din soiuri recunoscute pentru rezistenta la transplantare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…