Treceți la conținutul principal

Brazii la ghiveci, o metoda de a conserva natura

Cine doreste sa se bucure de parfumul unui brad natural in casa, de Craciun, dar si de plantarea ulterioara unui copac, poate cumpara un brad la ghiveci.O noua moda, prietenoasa cu natura, isi face tot mai mult loc printre romascani. Este vorba despre brazii de Craciun in ghiveci. Cei care nu vor un brad artificial – caruia, chiar daca este mai avantajos din punct de vedere financiar, ii lipseste parfumul specific, care induce ideea unei atmosfere de sarbatoare -, dar nu vor nici clasicul brad taiat, cu o durata de viata limitata, pot opta pentru un brad la ghiveci.

Potrivit comerciantilor, brazii crescuti in ghiveci au sanse aproape de 100% sa supravietuiasca daca sunt plantati in natura. Conditia este ca, in timpul in care au stat in casa, sa fie udati permanent. Dupa sarbatori, acesti brazii pot fi plantati afara, dupa o scurta perioada de aclimatizare si, astfel, pomul de Craciun, care a luminat sarbatorile de iarna, nu este aruncat, iar plantarea sa devine o experienta frumoasa, care se poate face in familie. Un alt avantaj al folosirii unui brad in ghiveci ca pom de Craciun este ca acesta nu isi pierde acele.

Chiar daca nu sunt la fel de inalti ca brazii care au fost taiati, cei la ghiveci au farmecul lor, prin coroana lor bogata. Se gasesc brazi cu inaltime de la un metru, pana la 1,5 metri, la care se adauga inaltimea ghiveciului.

La floraria Bogardens din Roman, de exemplu, se gasesc brazi la ghiveci incepand cu 59 de lei, iar transportul la domiciliul clientului este gratuit. Se gasesc si exemplare din specia molid, la preturi care ajung la 150 de lei. Si floraria ALMILAND comercializeaza brazi in ghiveci, din soiuri recunoscute pentru rezistenta la transplantare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …