Treceți la conținutul principal

Preţurile cerealelor pentru săptămâna 10–16 noiembrie 2014. Vezi cotaţiile Bursei Române de Mărfuri!În săptămâna 10 – 16 noiembrie 2014, preţul grâului FOB Constanţa Marea Neagră este de 200 euro/tonă, preţul grâului FOB Marea Neagră Ucraina este 190 euro/tonă, iar preţul grâului FOB Marea Neagră - Rusia este 196 euro/tonă, informează Bursa Română de Mărfuri (BRM).

Potrivit datelor trasmise de BRM privind cotaţiile la cereale în săptămâna 46 din 2014, preţurile exworks România (medie cotaţii România) SPOT ROMANIA – pentru seminţe oleaginoase şi derivate sunt următoarele:
- Seminţe floarea soarelui FOB CTA – 328 euro/tonă
- Ulei brut floarea soarelui FOB CTA – 671 euro/tonă
- Ulei brut rapiţă FOB Rotterdam – 674 euro/tonă
- Şrot soia 46-48 proteina- FOB Rotterdam – 411 euro/tonă
- Tărâţă grâu pentru furaj FOB CTA – 140 euro/tonă
- Şrot floarea soarelui FOB Constanţa – 184 euro/tonă

La FOB Marea Neagră, grâul românesc se vinde cu 200 euro/tonă, iar porumbul cu 147 euro/tonă. Tot în regiunea Mării Negre, Rusia vinde grâul cu 196 euro/tonă şi porumbul cu 126 euro/tona, Ucraina cu 190 euro/tonă – grâul şi 140 euro/tonă – porumbul, iar Franţa cu 169 euro/tonă – grâul şi 135 euro/tonă – porumbul.

Producţii record în SUA
La nivel mondial, preţurile la porumb şi soia boabe au scăzut săptămâna trecută. Scăderea a venit pe fondul producţiilor record anunţate de SUA. Prognoza de vreme bună în zona de câmpie a SUA creşte probabilitatea unei finalizări rapide a recoltatului, iar producţiile record estimate pentru acest an vor inunda piaţa, estimează specialiştii. „Atenţia pieţelor este îndreptată spre recoltele mari de porumb şi soia boabe din SUA care încep să ajungă pe piaţă şi ar urma să conducă la scăderea preţurilor. Dolarul puternic şi preţul scăzut al petrolului sunt, de asemenea, factori de presiune”, a declarat Frank Rijkers, economist la ABN AMRO Bank, potrivit Reuters.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.