Treceți la conținutul principal

CLUJ: Producătorul brânzei-delicatesă Năsal îşi reia activitatea

Fabrica de brânzeturi din comuna clujeană Ţaga, unde se produce celebra bânză de Năsal, se redeschide pe 26 noiembrie ca urmarea a încheierii procedurilor de reautorizare pentru reluarea producţiei.AgroTransilvania Cluster şi FrieslandCampina România anunţă încheierea procedurilor de reautorizare şi reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Ţaga (Cluj), în vederea reluării producţiei. Redeschiderea fabricii a fost posibilă ca urmare a unui acord semnat pe 29 august, anul acesta, dintre FrieslandCampina România şi Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înfiinţată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someş Arieş. AgroTransilvania Cluster este o structură alcătuită din agenţi economici, entităţi de cercetare, instituţii şi catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean.
Cooperativa Agricolă Someş Arieş este formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte. Iniţiativa de a reuni în aceeaşi structură actori importanţi din sectorul agroindustrial clujean şi transilvanean îi aparţine Consiliului Judeţean Cluj.

Acordul din 29 august prevede producţia Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar şi a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster. Fabrica de brânză şi grota de la Ţaga, precum şi brandul Năsal,au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania.

„Redeschiderea fabricii prin această soluţie inovatoare de business reprezintă răspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor şi ale membrilor comunităţii locale, care şi-au dorit să consume, în continuare, Brânza de Năsal”, a declarat Cornel Cărămizaru, director de vânzări FrieslandCampina România, într-un comunicat.

„Exploatarea potenţialului unic al grotei şi valorificarea lanţului de valoare existent în cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborări. Am iniţiat acest demers pentru a susţine valorificarea laptelui prin produse de calitate superioară destinate în special pieţei locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean“, spune, în acelaşi comunicat, Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.

Fabrica de brânză din comuna Ţaga este deţinută de compania FrieslandCampina România şi s-a închis în iunie 2013. Se va redeschide pe 26 noiembrie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Micii producători de lapte, sprijiniți cu 11 milioane

Crescătorii de vaci de lapte vor primi un sprijin financiar excepțional în valoare totală de 11 milioane euro, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri.
Este vorba despre acordarea de finanțare europeană, în valoare de 5,448 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă FEGA, și de finanțare națională, în aceeași sumă, pentru micii fermieri, afectați de o criză severă în sectorul laptelui din cauza prelungirii embargoului impus Rusiei până la finele anului 2017 și a scăderii cererii de produse din partea Chinei.
Actul normativ transpune Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor.
De ajutorul financiar beneficiază producătorii care dețin un efectiv de vaci de minimum 3 și maximum 9 capete, inclusiv, identificate și înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor la data depunerii…