Treceți la conținutul principal

ARAD: CJ cumpără peste trei milioane de mere

Peste trei milioane de mere vrea să cumpere Consiliul Judeţean Arad pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale de la şcolile din judeţ. Iar pentru această achiziţie instituţia pregăteşte peste 900.000 de lei.Din informaţiile oferite de CJA, se doreşte achiziţionarea a 3.122.918 de mere pentru care se estimează că va fi plătită suma de 905.646 de lei.

Fructele ar urma să fie distribuite elevilor din clasa 0, dar şi şcolarilor din clasele I-VIII. Dar merele trebuie să respecte anumite criterii: trebuie să aibă o greutate minimă de 100 grame/bucata şi să fie încadrate în categoria Extra şi/sau Categoria I.

Fructele vor trebui să ajungă zilnic, timp de 86 de zile, către cei 36.313 elevi din ciclul primar şi gimnazial din judeţul nostru. Fiecare măr a fost calculat la 0,29 de lei bucata, fără TVA, dar valoarea ar putea scădea în urma licitaţiei.

Mai mult, CJA a anunţat că societatea care va oferi preţul cel mai scăzut va fi declarată câştigătoare. Ofertele pentru furnizarea şi distribuţia merelor pot fi depuse până în data de 17 decembrie.

Trebuie precizat faptul că fondurile vin atât din bugetul CJA, cât şi de la Guvern, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.