Treceți la conținutul principal

ARAD: CJ cumpără peste trei milioane de mere

Peste trei milioane de mere vrea să cumpere Consiliul Judeţean Arad pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale de la şcolile din judeţ. Iar pentru această achiziţie instituţia pregăteşte peste 900.000 de lei.Din informaţiile oferite de CJA, se doreşte achiziţionarea a 3.122.918 de mere pentru care se estimează că va fi plătită suma de 905.646 de lei.

Fructele ar urma să fie distribuite elevilor din clasa 0, dar şi şcolarilor din clasele I-VIII. Dar merele trebuie să respecte anumite criterii: trebuie să aibă o greutate minimă de 100 grame/bucata şi să fie încadrate în categoria Extra şi/sau Categoria I.

Fructele vor trebui să ajungă zilnic, timp de 86 de zile, către cei 36.313 elevi din ciclul primar şi gimnazial din judeţul nostru. Fiecare măr a fost calculat la 0,29 de lei bucata, fără TVA, dar valoarea ar putea scădea în urma licitaţiei.

Mai mult, CJA a anunţat că societatea care va oferi preţul cel mai scăzut va fi declarată câştigătoare. Ofertele pentru furnizarea şi distribuţia merelor pot fi depuse până în data de 17 decembrie.

Trebuie precizat faptul că fondurile vin atât din bugetul CJA, cât şi de la Guvern, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …