Treceți la conținutul principal

Agrisorg, de 10 ani în RomâniaCompania Agrisorg, importator de tractoare și utilaje specializate pentru viticultură, pomicultură și legumicultură, a împlinit anul acesta zece ani de activitate în România. Evenimentul aniversar a fost marcat printr-o întâlnire cu dealerii din toată țara, la care au participat și patronii firmei Agrisorg: Giuseppe Totti și fiica acestuia - Monia Totti, precum și Federico Andreani.

Înființată în anul 2001, societatea Agrisorg a devenit distribuitor al tehnicii agricole BCS Italia în anul 2004, ulterior preluând și alte mărci de utilaje (Mossa, Honda Engines, Biemme 2, Snapper, Zappator, Molon, Calderoni etc.).

În România, compania și-a creat o vastă rețea de distribuție, cu 140 dealeri, din care o sută dețin și ateliere de service.

Demonstrații practice

Evenimentul festiv a fost urmat de o demonstrație în câmp, găzduită de ferma societății Murfatlar din Constanța.

Din gama de tractoare, forța de lucru și-au demonstrat-o modelele Invictus K400 AR articulat (35 CP), Invictus K600 RS reversibil (50 CP) și Vithar 850AR articulat reversibil (80 CP). Tractoarele au lucrat în tandem cu un tocător de resturi vegetale Zappatormodel Bravo 180 reversibil, cu freza cu palpator Calderoni - modelul Unica Jolly și cu Atomizorul de 400 litri de la MM Spray.

În demonstrații au fost văzute și mașinile de prelucrat solul: motocultivatorul 728 cu motor Honda pe benzină (9 CP) și motocultivatorul 740 (13 CP).

Alte utilaje și echipamente distribuite de Agrisorg în România și prezentate în ferma Murfatlar sunt motocositoarea 615SL cu motor Honda pe benzină și pornire manuală și mașinile pentru tuns gazon din gama Snapper, cu modelele ERDP 16550 de 5,5 CP și ERDP 17500 Trendline de 5 CP. Tot de la firma Snapper, au fost expuse și câteva turbine de zăpadă cu puteri de 5,5 și 6,5 CP.

Ziua s-a încheiat cu o cină festivă și cu un concert susținut de Paula Seling și Direcția 5.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …