Treceți la conținutul principal

Agrisorg, de 10 ani în RomâniaCompania Agrisorg, importator de tractoare și utilaje specializate pentru viticultură, pomicultură și legumicultură, a împlinit anul acesta zece ani de activitate în România. Evenimentul aniversar a fost marcat printr-o întâlnire cu dealerii din toată țara, la care au participat și patronii firmei Agrisorg: Giuseppe Totti și fiica acestuia - Monia Totti, precum și Federico Andreani.

Înființată în anul 2001, societatea Agrisorg a devenit distribuitor al tehnicii agricole BCS Italia în anul 2004, ulterior preluând și alte mărci de utilaje (Mossa, Honda Engines, Biemme 2, Snapper, Zappator, Molon, Calderoni etc.).

În România, compania și-a creat o vastă rețea de distribuție, cu 140 dealeri, din care o sută dețin și ateliere de service.

Demonstrații practice

Evenimentul festiv a fost urmat de o demonstrație în câmp, găzduită de ferma societății Murfatlar din Constanța.

Din gama de tractoare, forța de lucru și-au demonstrat-o modelele Invictus K400 AR articulat (35 CP), Invictus K600 RS reversibil (50 CP) și Vithar 850AR articulat reversibil (80 CP). Tractoarele au lucrat în tandem cu un tocător de resturi vegetale Zappatormodel Bravo 180 reversibil, cu freza cu palpator Calderoni - modelul Unica Jolly și cu Atomizorul de 400 litri de la MM Spray.

În demonstrații au fost văzute și mașinile de prelucrat solul: motocultivatorul 728 cu motor Honda pe benzină (9 CP) și motocultivatorul 740 (13 CP).

Alte utilaje și echipamente distribuite de Agrisorg în România și prezentate în ferma Murfatlar sunt motocositoarea 615SL cu motor Honda pe benzină și pornire manuală și mașinile pentru tuns gazon din gama Snapper, cu modelele ERDP 16550 de 5,5 CP și ERDP 17500 Trendline de 5 CP. Tot de la firma Snapper, au fost expuse și câteva turbine de zăpadă cu puteri de 5,5 și 6,5 CP.

Ziua s-a încheiat cu o cină festivă și cu un concert susținut de Paula Seling și Direcția 5.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…