Treceți la conținutul principal

FENDT 800 VARIO (2014)

Un tractor superior, până la ultimul detaliu

Noul 800 Vario de la Fendt este un tractorul puternic care aduce beneficii prin caracterul compact, flexibilitate și performanță. Cu până la 280 CP, acest tractor nu este puternic numai în câmp, dar și deosebit de eficient în activitatea de transport. De asemenea, este superior în clasa sa până la ultimul detaliu, cu tehnologii inteligente, cum ar fi sistemul de reglementare a presiunii din anvelope VarioGrip, direcție automată și multe altele.

Cele mai bune dintre cele mai performante tractoare construite de Fendt primesc eticheta Fendt Efficient Technology (n.r. Tehnologie Eficientă Fendt). Aceste utilaje oferă fermierilor profesioniști șansa să obțină literalmente mai multă putere și manevrabilitate cu uzitarea a cât mai puține resurse, cum ar fi carburantul, input-urile sau însuși timpul. 800 Vario atinge asemenea performanțe datorită opțiunilor precum sistemul de ghidare VarioGuide, sistemul SectionControl, sistemul de telemetrie AgCommand și sistemul de documentare VarioDoc. În ceea ce privește consumul redus de combustibil, Fendt are deja un renume clădit pe rezultate la toate gamele sale de tractoare, cu atât mai mult în cazul modelului de top 800 Vario.

Inovații fundamentale și-au croit drumul în alcătuirea tractorului 800 Vario, inovații ce îmbunătățesc în continuare eficiența acestuia. Principala inovație constă în combinarea noilor tehnologii ale motorului cu varianta optimizată a transmisiei continuu-variabile Vario. Manevrabilitatea tractorului și a utilajelor atașate a fost și ea optimizată, graţie relațiilor dinamice îmbunătățite dintre componente, vitezei mari de reacție la comenzi și, nu în ultimul rând, mulţumită gestionării electronice a puterii.

Direcția automată VarioGuide

Cu VarioGuide, operatorii se pot concentra pe deplin asupra utilajelor atașate. Acest fapt crește performanța și are un impact pozitiv asupra calității generale a muncii, chiar și în condiții de vizibilitate redusă. În plus față de sateliții GPS, VarioGuide – care este controlat prin intermediul Varioterminalului – poate să folosească sistemul de sateliți rusești GLONASS și este, de asemenea, gata de funcționare cu sistemul european Galileo, aflat încă în stadiul de planificare. Utilizarea în paralel a mai multor sisteme garantează că sistemul automat de direcție este deosebit de fiabil.

Motor și transmisie

Pentru a garanta o eficiență sporită și un grad mare de fiabilitate, Fendt a integrat cele mai bune soluții tehnice, în acord cu standardele de emisii Tier 4, nelăsând la voia întâmplării niciun detaliu.

Rezultatele se pot observa în coordonarea impecabilă a motorului cu sistemul de eșapament și cu tehnologia de transmisie, care oferă până la 280 cp într-un mod dinamic și la o eficiență înaltă. Pistoanele tractorului 800 Vario sunt confecționate dintr-un oțel durabil și sunt deosebit de stabile.

Eficiență în mișcare

Viteza este o necesitate pentru transport – este exact ceea ce trebuie pentru noul 800 Vario, cu o viteză maximă de 60 km/oră. Dinamic, plin de viață și cu un design simplu, el excelează pe șosea. Fendt este, de asemenea, primul producător care oferă un sistem complet integrat de reglare a presiunii pneurilor, VarioGrip, pentru o mai mare eficiență în toate operațiunile.

Operarea sistemului de reglare a presiunii în pneuri VarioGrip este integrată elegant în conceptul larg al vehiculului. Datorită Varioterminal-ului presiunea din roțile tractorului poate fi controlată cu o simplă apăsare a unui buton. Sistemul de asistență informează opera­torul dacă presiunea este prea mică sau prea mare.

Variotronic

Fendt a urmat în mod consecvent strategia ONE-terminal. Rezultatul este integrarea unică a tuturor funcțiilor într-un singur terminal. Șase aplicații se găsesc în Varioterminal: Controale tractor, ISOBUS, funcțiile camerei, direcția automată, documentare și funcția de ajutor. Până la patru aplicații pot fi afișate simultan pe ecran. Beneficiul constă în faptul că terminalul poate furniza date de la diferite aplicații pentru noi și noi funcții. Acesta este un nou standard impus de Fendt în procesul de integrare.

Varioterminalul se distinge prin meniuri ușor de utilizat și tehnologie de operare prin atingere, similară tabletelor și smartphone-urilor de ultimă generație.

Se pot schimba cu ușurință setările de meniu din Varioterminal fie prin atingerea ecranului, fie prin apăsarea butoanelor de navigare. Controalele tractorului de pe ambele terminale sunt identice.

Funcțiile de control pentru implemente și gestionarea promontoriului pot fi atribuite la joystick-ul multifuncțional, după dorință, în cazul în care utilajul atașat acceptă această caracteristică. Operatorii pot găsi ergonomia ideală de exploatare în funcție de nevoile specifice. În general, setările pentru maximum 25 de implemente pot fi salvate în memoria tractorului.

Sistemul de documentare VarioDoc

VarioDoc permite transferul wireless de date de la Varioterminal la baza de date a fermei. Nu este nevoie de transferul pe un mediu de stocare intermediar al datelor relevante, cum ar fi numele parcelei și cultura curentă, input-urile utilizate și cantitatea, operatorul etc. VarioDoc Pro înregistrează continuu datele de poziționare și parametrii de funcționare a mașinilor. Transferul de date este posibil prin intermediul rețelei de telefonie mobilă.

Confort mare, productivitate mare

Alături de eficiență și economie, confortul și siguranța ocupă un loc prioritar în construirea tractoarelor Fendt. Pentru a-și asigura o poziție fruntașă în aceste două privințe, 800 Vario oferă avantaje tehnologice notabile. Parbrizul generos este făcut din geam securizat laminat și oferă un câmp vizual de 300°. Sistemul ABS și sistemul de stabilizare Fendt Stability Control (FSC) asigură o manevrabilitate deosebită în orice situație întâlnită.

O retenție a valorii pe care numai Fendt o poate oferi

Rentabilitatea generală distinge întreaga linie de produse premium marca Fendt. Eficiența produselor garantează cel mai bun raport cost-eficiență. În combinație cu păstrarea excelentă a valorii de piață a unui Fendt, veți obține, de asemenea, o valoare de revânzare de neegalat la sfârșitul duratei de viață a tractorului dumneavoastră. Ca un adevărat trendsetter, Fendt stabilește în continuu standarde noi și instalează tehnologia care continuă să fie cerută și în viitor. Adaugă acestor lucruri faptul că toate componentele sunt de înaltă calitate, ceea ce vine ca asigurare în funcționare și permite o durată lungă de viață.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …