Treceți la conținutul principal

Delta Dunarii-Conferinta internationala „Resursele de apa si zonele umede”

In perioada 11-13 septembrie 2014 are loc a 2-a Conferintặ Internationalặ „Water resources and wetlands / Resursele de apặ si zonele umede”. Aceasta se va desfặsura la Tulcea, Hotel „Delta”, si este organizatặ de Asociatia Romanặ de Limnogeografie (ARLG), in frunte cu presedintele Petre Gastescu, prof. univ. doctor docent la Universitatea Hyperion din Bucuresti, in colaborare cu Polish Limnological Society, Czech Limnological Society si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunặ (ARBDD).

La lucặrile conferintei au confirmat participarea un numặr de 120 specialisti in domeniul apelor si zonelor umede din Algeria, Canada, China, Cehia, Corea de Sud, Egipt, Estonia, Franta, Germania, Israel, Japonia, Kosovo, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Serbia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria si, bineinteles din Romania.

Tematica conferintei se inscrie in necesitatea integrari cercetarilor privind resursele de apa continentale si costiere marine care reprezinta, in egala masura, si zone umede, supuse tot mai mult deteriorarii calitatilor corespunzatoare folosirii acestora de catre societatea umana si, nu in ultimul rand, mediului de viata acvatic.

Aplicatia din Delta Dunarii, rezervatie a biosferei, una dintre cele mai mari zone umede din Europa cunoscutặ pentru biodiversitatea si habitatele unice, precum si zonele protejate va contribui la mai buna intelegere a managementului acestei zone, operat de cặtre Administratia Rezervatiei Biosfere Delta Dunặrii (ARBDD).

Deschiderea lucrặrilor se va face in sala de conferinte a Consiliului Judetului Tulcea „Mihail Kogặlniceanu”, incepậnd cu ora 9:00, din 11 septembrie 2014, iar desfặsurarea pe sectii, in sặlile Hotelului „Delta”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …