Treceți la conținutul principal

CLAAS investește în recoltarea furajelor

La Bad Saulgau, în regiunea Oberschwaben, cea mai mare zonă cu pășuni din Europa, cei 550 de angajați ai CLAAS produc întregul portofoliu de produse al companiei din domeniul tehnologiei pentru furaje. Din anul 2012, CLAAS a investit 20 de milioane de euro în dezvoltare, producție și management.

Unitatea de tăiere este cea mai importantă componentă a cositorilor DISCO produse la Saulgau. Extinderea halei de asamblare a făcut posibilă producerea în cadrul propriei fabrici a acestei componente extrem de importante, care este vitală pentru funcționarea utilajului și calitatea lucrărilor. Angajații companiei au participat la un program special de instruire, asigurându-se astfel respectarea cerințelor ridicate privind calitatea. Procesul de asamblare este monitorizat și înregistrat în întregime.

Codul de bare este folosit pentru a informa sistemul cu privire la toți parametrii unităților de tăiere aflate în producție la momentul respectiv, cum ar fi valorile cuplului și cantitățile de ulei. Se fac teste pentru a verifica etanșeitatea fiecărei unități și este stabilit consumul de putere aferent. Acestea urmăresc eliminarea oricăror erori de asamblare. Scopul este stabilirea unui standard de funcționare și de calitate pentru noua unitate de tăiere MAX CUT.

Centrul de dezvoltare pentru calitate

Cea mai recentă investiție efectuată de CLAAS este Hala nr. 9, unul dintre cele mai moderne centre de dezvoltare în domeniul recoltării furajelor din lume. Toate secțiile importante, de la dezvoltarea preliminară și dezvoltarea producției de serie până la producția de prototipuri, validare și documentație tehnică, au fost amplasate într-un singur loc. Obiectivul este scurtarea ciclurilor de dezvoltare și, în același timp, asigurarea pregătirii pentru lansarea pe piață.

Utilajele de testare servo-hidraulice moderne asigură posibilitatea simulării pe bancul de testare a sarcinilor măsurate în câmp. Aceste procese sunt repetate de până la un milion de ori și, alături de teste intensive efectuate pe câmp, permit simularea unui întreg sezon de recoltare în numai trei săptămâni. Orice puncte slabe sunt detectate foarte devreme, iar îmbunătățirile tehnice pot fi adoptate imediat în producția prototipului.

O generație viitoare de angajați calificați

Unul dintre factorii de succes ai fabricii CLAAS de la Bad Saulgau este reprezentat de profesioniștii săi bine instruiți. În 2012 centrul de instruire tehnică, în cadrul căruia ucenicii sunt calificați pentru sarcini dificile din toate sectoarele companiei, a fost complet reamenajat. Cele mai noi tehnologii, săli de instruire echipate complet, cele mai moderne echipamente de procesare electronică a datelor și un depozit automatizat de piese de dimensiuni mici sunt acum la dispoziția ucenicilor.

Deoarece instruirea este efectuată în totalitate în cadrul fabricii, ucenicii se identifică încă de la început cu compania lor și intră în contact foarte repede cu produsele. Aceștia ajung să cunoască procesele industriale, putând astfel să efectueze sarcini și proiecte com­plexe în mod independent și autonom.

Producție inteligentă

Toate etapele din cadrul procesului de producție sunt angrenate perfect între ele. Blocurile de asamblare sunt tăiate în propriul centru de prelucrări metalice al companiei, utilizând două mașini de tăiere cu laser. Apoi piesele sunt procesate cu ajutorul unei prese de mare tonaj. Cu ajutorul celor nouă linii din cadrul atelierului intern de sudură, cele cinci secții de asamblare pro­duc zilnic până la 180 de ansambluri de dimensiuni mari, performanță ce reprezintă una dintre competențele de bază ale fabricii CLAAS de la Bad Saulgau. Există 40 de posturi de sudură manuale și 18 sisteme automatizate.

În timpul sezonului de iarnă, aici sunt sudate și ansamblurile pentru utilajele de recoltat furaje. În mod curent, pe durata sezonului de vară aici sunt prelucrate implementele frontale pentru JAGUAR. Consumul anual de fir pentru sudură este de aproximativ 24.000 de kilometri. Secția este echipată cu un sistem de acoperire prin depunere catodică, care asigură un finisaj de cea mai înaltă calitate, marginile tăiate cu laser sunt curățate perfect, iar grundul este prelucrat prin coacere, pentru a asigura o protecție extrem de ridicată împotriva coroziunii și o aderență de excepție a vopselei. Apa este tratată în cadrul fabricii proprii de tratare a apei, iar emisiile de noxe sunt foarte scăzute datorită utilizării vopselei de înaltă calitate.

Cele cinci secții, însumând 13 linii de asamblare, pot produce până la 180 de utilaje zilnic. Pentru a asigura produse care să satisfacă toate cerințele clienților, CLAAS poate produce concomitent la fabrica Bad Saulgau până la 40 de variante diferite, utilizând un sistem de producție mixt. Produsele sunt trimise apoi direct clienților sau către depozitele externe din vecinătatea clienților, cu trenul, în containere de transport naval sau cu camionul.

CLAAS, un specialist în domeniul recoltării furajelor

CLAAS a preluat uzina Bad Saulgau de la compania de mașini agricole Josef Bautz în 1969. Aceasta a fost urmarea logică a abnegației demonstrate în construcția de prese de balotat fân, având în vedere că presele pentru paie pot fi utilizate și pentru fân. După achiziția companiei, CLAAS și-a extins gama de produse prin adăugarea cositorilor, a greblelor de adunat, a greblelor de împrăștiat, remorcilor autoîncărcătoare și a tocătoarelor de pleavă, care la momentul respectiv erau încă tractate. În prezent, aceste produse au denumiri cum ar fi: corto, disco, volto, liner, cargos, orbis și direct disc.

Ca urmare a dezvoltării susținute a grupului CLAAS și a progresului tehnologic, fabrica din Bad Saulgau a fost mereu supusă schimbărilor. Pe parcursul anilor trecuți au fost introduse producția mixtă, sistemul de producție CLAAS și numeroase inovații în producție și logistică. Datorită acestora fabrica din Bad Saulgau poate produce astăzi în mod flexibil un număr extrem de mare de variante. În cadrul acestui centru cu o suprafață de 17 hectare, din care 80% este acoperită, sunt fabricate 275 de produse diferite. De exemplu, numai cositoarea DISCO, pe care o vom analiza în detaliu în următorul număr al revistei Lumea Satului, poate fi produsă în 124 de variante. Pe lângă tehnologia de recoltat furaje, la uzina din Bad Saulgau sunt produse și sisteme de tocare, plus o gamă largă de implemente frontale pentru combinele de recoltat furaje JAGUAR.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …