Treceți la conținutul principal

CLAAS investește în recoltarea furajelor

La Bad Saulgau, în regiunea Oberschwaben, cea mai mare zonă cu pășuni din Europa, cei 550 de angajați ai CLAAS produc întregul portofoliu de produse al companiei din domeniul tehnologiei pentru furaje. Din anul 2012, CLAAS a investit 20 de milioane de euro în dezvoltare, producție și management.

Unitatea de tăiere este cea mai importantă componentă a cositorilor DISCO produse la Saulgau. Extinderea halei de asamblare a făcut posibilă producerea în cadrul propriei fabrici a acestei componente extrem de importante, care este vitală pentru funcționarea utilajului și calitatea lucrărilor. Angajații companiei au participat la un program special de instruire, asigurându-se astfel respectarea cerințelor ridicate privind calitatea. Procesul de asamblare este monitorizat și înregistrat în întregime.

Codul de bare este folosit pentru a informa sistemul cu privire la toți parametrii unităților de tăiere aflate în producție la momentul respectiv, cum ar fi valorile cuplului și cantitățile de ulei. Se fac teste pentru a verifica etanșeitatea fiecărei unități și este stabilit consumul de putere aferent. Acestea urmăresc eliminarea oricăror erori de asamblare. Scopul este stabilirea unui standard de funcționare și de calitate pentru noua unitate de tăiere MAX CUT.

Centrul de dezvoltare pentru calitate

Cea mai recentă investiție efectuată de CLAAS este Hala nr. 9, unul dintre cele mai moderne centre de dezvoltare în domeniul recoltării furajelor din lume. Toate secțiile importante, de la dezvoltarea preliminară și dezvoltarea producției de serie până la producția de prototipuri, validare și documentație tehnică, au fost amplasate într-un singur loc. Obiectivul este scurtarea ciclurilor de dezvoltare și, în același timp, asigurarea pregătirii pentru lansarea pe piață.

Utilajele de testare servo-hidraulice moderne asigură posibilitatea simulării pe bancul de testare a sarcinilor măsurate în câmp. Aceste procese sunt repetate de până la un milion de ori și, alături de teste intensive efectuate pe câmp, permit simularea unui întreg sezon de recoltare în numai trei săptămâni. Orice puncte slabe sunt detectate foarte devreme, iar îmbunătățirile tehnice pot fi adoptate imediat în producția prototipului.

O generație viitoare de angajați calificați

Unul dintre factorii de succes ai fabricii CLAAS de la Bad Saulgau este reprezentat de profesioniștii săi bine instruiți. În 2012 centrul de instruire tehnică, în cadrul căruia ucenicii sunt calificați pentru sarcini dificile din toate sectoarele companiei, a fost complet reamenajat. Cele mai noi tehnologii, săli de instruire echipate complet, cele mai moderne echipamente de procesare electronică a datelor și un depozit automatizat de piese de dimensiuni mici sunt acum la dispoziția ucenicilor.

Deoarece instruirea este efectuată în totalitate în cadrul fabricii, ucenicii se identifică încă de la început cu compania lor și intră în contact foarte repede cu produsele. Aceștia ajung să cunoască procesele industriale, putând astfel să efectueze sarcini și proiecte com­plexe în mod independent și autonom.

Producție inteligentă

Toate etapele din cadrul procesului de producție sunt angrenate perfect între ele. Blocurile de asamblare sunt tăiate în propriul centru de prelucrări metalice al companiei, utilizând două mașini de tăiere cu laser. Apoi piesele sunt procesate cu ajutorul unei prese de mare tonaj. Cu ajutorul celor nouă linii din cadrul atelierului intern de sudură, cele cinci secții de asamblare pro­duc zilnic până la 180 de ansambluri de dimensiuni mari, performanță ce reprezintă una dintre competențele de bază ale fabricii CLAAS de la Bad Saulgau. Există 40 de posturi de sudură manuale și 18 sisteme automatizate.

În timpul sezonului de iarnă, aici sunt sudate și ansamblurile pentru utilajele de recoltat furaje. În mod curent, pe durata sezonului de vară aici sunt prelucrate implementele frontale pentru JAGUAR. Consumul anual de fir pentru sudură este de aproximativ 24.000 de kilometri. Secția este echipată cu un sistem de acoperire prin depunere catodică, care asigură un finisaj de cea mai înaltă calitate, marginile tăiate cu laser sunt curățate perfect, iar grundul este prelucrat prin coacere, pentru a asigura o protecție extrem de ridicată împotriva coroziunii și o aderență de excepție a vopselei. Apa este tratată în cadrul fabricii proprii de tratare a apei, iar emisiile de noxe sunt foarte scăzute datorită utilizării vopselei de înaltă calitate.

Cele cinci secții, însumând 13 linii de asamblare, pot produce până la 180 de utilaje zilnic. Pentru a asigura produse care să satisfacă toate cerințele clienților, CLAAS poate produce concomitent la fabrica Bad Saulgau până la 40 de variante diferite, utilizând un sistem de producție mixt. Produsele sunt trimise apoi direct clienților sau către depozitele externe din vecinătatea clienților, cu trenul, în containere de transport naval sau cu camionul.

CLAAS, un specialist în domeniul recoltării furajelor

CLAAS a preluat uzina Bad Saulgau de la compania de mașini agricole Josef Bautz în 1969. Aceasta a fost urmarea logică a abnegației demonstrate în construcția de prese de balotat fân, având în vedere că presele pentru paie pot fi utilizate și pentru fân. După achiziția companiei, CLAAS și-a extins gama de produse prin adăugarea cositorilor, a greblelor de adunat, a greblelor de împrăștiat, remorcilor autoîncărcătoare și a tocătoarelor de pleavă, care la momentul respectiv erau încă tractate. În prezent, aceste produse au denumiri cum ar fi: corto, disco, volto, liner, cargos, orbis și direct disc.

Ca urmare a dezvoltării susținute a grupului CLAAS și a progresului tehnologic, fabrica din Bad Saulgau a fost mereu supusă schimbărilor. Pe parcursul anilor trecuți au fost introduse producția mixtă, sistemul de producție CLAAS și numeroase inovații în producție și logistică. Datorită acestora fabrica din Bad Saulgau poate produce astăzi în mod flexibil un număr extrem de mare de variante. În cadrul acestui centru cu o suprafață de 17 hectare, din care 80% este acoperită, sunt fabricate 275 de produse diferite. De exemplu, numai cositoarea DISCO, pe care o vom analiza în detaliu în următorul număr al revistei Lumea Satului, poate fi produsă în 124 de variante. Pe lângă tehnologia de recoltat furaje, la uzina din Bad Saulgau sunt produse și sisteme de tocare, plus o gamă largă de implemente frontale pentru combinele de recoltat furaje JAGUAR.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …