Treceți la conținutul principal

Înapoi în viitor. Tractoarele John Deere 7R

Ne dorim cu toţii să fim mai responsabili faţă de o generaţie nouă de agricultori, o generaţie care se va confrunta în mod inevitabil cu exigenţele de ordin afacerist şi tehnologic ale secolului XXI. Cu alte cuvinte, se cade mai mult decât oricând să redevenim responsabili în ceea ce priveşte încurajarea inovaţiilor pentru noile generaţii de fermieri, aşa încât aceştia să lucreze pământul mai eficient, mai productiv şi cu cea mai mare grijă pentru mediul înconjurător.

Prin noile generaţii de tractoare lansate pe piaţă, inginerii de la John Deere aduc argumente puternice în favoarea următoarei idei: nu este necesară sacrificarea performanţei pentru eficientizarea consumului de combustibil. Echipate cu un motor de maximum 9L PowerTech PVX cu până la 280 cp la viteza nominală (până la 310 cp cu IPM), noile tractoare John Deere 7R oferă, fără îndoială, suficientă putere pentru orice tip de exploatare a terenului agricol.

Managementul Inteligent al Puterii

Acest sistem creşte puterea cu până la 30 cp pentru o performanţă superioară şi o densitate mai mare a puterii la transport, dar şi în timpul aplicaţiilor nestaţionare ale prizei de putere. Drept urmare, se poate accelera atunci când este mai mare nevoie de asta, ca de exemplu atunci când deplasarea este efectuată în rampă, cu o încărcătură mare. De asemenea, opririle pentru realimentare sunt mai rare.

În privinţa respectării standardelor de mediu – mai precis, Standardul III B – John Deere are o abordare combinată de reducere a gazelor de eşapament: turbo­compresorul în serie (cu geometrie fixă şi variabilă) pe motoarele PSX şi turbocompresorul cu geometrie variabilă (VGT) pe motoarele PVX, recircularea gazelor de eşapament răcite (EGR) combinată cu catalizatorul de oxidare diesel (DOC) şi filtrul de particule diesel (DPF).

Sistemul de răcire cu radiator Vistronic reglează automat vitezele radiatorului pentru a menţine o temperatură optimă de funcţionare şi ajută motorul să răspundă mai rapid la modificările de sarcină. Noul sistem „cu ventilator de împingere“ (Bush Fan System) face parte din noul design al capotei cu un compartiment complet acoperit. Aerul este împins sub presiune în compartimentul motorului, în loc să fie tras. Acesta reduce la minimum mizeria şi resturile care pot pătrunde în compartimentul motorului şi menţine radiatorul curat – chiar şi în condiţii dificile.

Sistemul cu Rampă Comună de Înaltă Presiune (HPCR) este un sistem de injecţie de ultimă generaţie ce permite monitorizarea constantă a tuturor parametrilor relevanţi (presiune, timp, durată şi injecţie multiplă), chiar şi la un număr redus de rotaţii, pentru o funcţionare şi mai lină şi un răspuns considerabil mai rapid la modificările de sarcină.

Transmisii

Toate opţiunile transmisiei sunt uşor de folosit, astfel încât chiar şi un operator fără experienţă poate începe lucrul fără întârziere.

PowrQuad este un sistem de transmisie cu calităţi dovedite în câmp, cu 20 de viteze de mers înainte şi 20 de viteze de mers înapoi. Această transmisie este dotată cu sistem de selectare a vitezei potrivite, astfel încât viteza cea mai bună este selectată automat când se schimbă gama de sarcini. Funcţia de debreiere manuală face ca schimbările de treaptă să fie mai line, mai rapide şi mai confortabile. Sistemul SoftShift reglează automat accelerarea motorului pentru ca schimbările de viteză să se facă lin.

AutoQuad este o transmisie cu 20 de viteze de mers înainte şi 20 de viteze de mers înapoi ce permite optimizarea productivităţii pe câmp şi rentabilitatea pe şosea. Cu sistemul de pilotare automată pe câmp şi cu EcoShift se pot face economii de combustibil de până la 10% la viteze de transport superioare. Iar datorită sistemului de debreiere manuală de pe schimbătorul de viteze operatorul beneficiază de un confort ridicat de operare fără a apăsa pedala de ambreiaj.

Transmisia AutoPowr a fost complet reproiectată pentru a oferi maximum de eficienţă a consumului de combustibil şi de productivitate la fiecare aplicaţie. Această opţiune de transmisie se dovedeşte extrem de comodă, cu o singură manetă şi permite trecerea lină de la staţionare la viteza maximă, fără a fi nevoie de ambreiere. Nu trebuie decât să alegeţi o viteză specifică, iar AutoPowr o va menţine constantă, răspunzând automat la modificările de sarcină.

Cu această nouă transmisie, vitezele şi acceleraţia funcţionează împreună pentru a optimiza eficienţa consumului de combustibil şi productivitatea. Selectaţi modul complet automatizat pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil sau, pentru aplicarea vitezei intenţionate, modul manual cu 5 trepte şi 4 viteze de putere.

Sistemul hidraulic

Sistemul hidraulic al seriei 7R are la bază un nou sistem cu presiune şi flux compensat, cu centru închis. Avantajele acestui sistem sunt numărul mai redus de piese hidraulice, de conexiuni hidraulice şi conductele hidraulice mai scurte. În funcţie de puterea necesară, John Deere pune la dispoziţie 3 variante de pompe hidraulice: pompă hidraulică de 45 cm3 cu debit de 121 l/min; pompă hidraulică de 63 cm3 cu debit de 162 l/min; pompă hidraulică de 85 cm3 cu debit de referinţă de 222 l/min.

Ecranul digital de mari dimensiuni CommandCenter permite monitorizarea vitezei şi timpii fluxului, în timp ce operatorul menţine controlul asupra sistemului hidraulic al tractorului.

Direcţia Active Command

Acest sistem de direcţie opţional, exclusiv de la John Deere, este noua referinţă în materie de performanţă la conducerea tractoarelor. Fie că vă aflaţi pe câmp, fie că sunteţi pe drum, acest sistem reduce efortul de schimbare a direcţiei pentru a preveni oboseala operatorului – şi pentru a îmbunătăţi considerabil confortul şi controlul în timpul conducerii.

Controlul dinamic al stabilităţii menţine direcţia tractorului cu un efort minim. Acesta reglează automat unghiul roţilor pe baza accelerării laterale a tractorului. Acest lucru îmbunătăţeşte controlul asupra vehiculului atunci când este schimbată direcţia la viteze de transport şi îmbunătăţeşte capacitatea de menţinere a liniei, chiar şi pe teren accidentat şi denivelat.

Este asigurată o virare agilă la viteze mici şi, pentru a împiedica supravirarea, o direcţie mai dură la viteze mari. Sistemul reglează atât rezistenţa volanului cât şi numărul de rotaţii ale acestuia în timpul manevrelor. Controlul complet electronic al direcţiei uşurează menţinerea pe direcţie şi reduce oboseala. Noul sistem elimină toate dezavantajele unei configurări convenţionale a mecanismului coloanăroată. Acesta reduce vibraţiile în mod semnificativ şi elimină complet jocul liber.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …