Treceți la conținutul principal

Înapoi în viitor. Tractoarele John Deere 7R

Ne dorim cu toţii să fim mai responsabili faţă de o generaţie nouă de agricultori, o generaţie care se va confrunta în mod inevitabil cu exigenţele de ordin afacerist şi tehnologic ale secolului XXI. Cu alte cuvinte, se cade mai mult decât oricând să redevenim responsabili în ceea ce priveşte încurajarea inovaţiilor pentru noile generaţii de fermieri, aşa încât aceştia să lucreze pământul mai eficient, mai productiv şi cu cea mai mare grijă pentru mediul înconjurător.

Prin noile generaţii de tractoare lansate pe piaţă, inginerii de la John Deere aduc argumente puternice în favoarea următoarei idei: nu este necesară sacrificarea performanţei pentru eficientizarea consumului de combustibil. Echipate cu un motor de maximum 9L PowerTech PVX cu până la 280 cp la viteza nominală (până la 310 cp cu IPM), noile tractoare John Deere 7R oferă, fără îndoială, suficientă putere pentru orice tip de exploatare a terenului agricol.

Managementul Inteligent al Puterii

Acest sistem creşte puterea cu până la 30 cp pentru o performanţă superioară şi o densitate mai mare a puterii la transport, dar şi în timpul aplicaţiilor nestaţionare ale prizei de putere. Drept urmare, se poate accelera atunci când este mai mare nevoie de asta, ca de exemplu atunci când deplasarea este efectuată în rampă, cu o încărcătură mare. De asemenea, opririle pentru realimentare sunt mai rare.

În privinţa respectării standardelor de mediu – mai precis, Standardul III B – John Deere are o abordare combinată de reducere a gazelor de eşapament: turbo­compresorul în serie (cu geometrie fixă şi variabilă) pe motoarele PSX şi turbocompresorul cu geometrie variabilă (VGT) pe motoarele PVX, recircularea gazelor de eşapament răcite (EGR) combinată cu catalizatorul de oxidare diesel (DOC) şi filtrul de particule diesel (DPF).

Sistemul de răcire cu radiator Vistronic reglează automat vitezele radiatorului pentru a menţine o temperatură optimă de funcţionare şi ajută motorul să răspundă mai rapid la modificările de sarcină. Noul sistem „cu ventilator de împingere“ (Bush Fan System) face parte din noul design al capotei cu un compartiment complet acoperit. Aerul este împins sub presiune în compartimentul motorului, în loc să fie tras. Acesta reduce la minimum mizeria şi resturile care pot pătrunde în compartimentul motorului şi menţine radiatorul curat – chiar şi în condiţii dificile.

Sistemul cu Rampă Comună de Înaltă Presiune (HPCR) este un sistem de injecţie de ultimă generaţie ce permite monitorizarea constantă a tuturor parametrilor relevanţi (presiune, timp, durată şi injecţie multiplă), chiar şi la un număr redus de rotaţii, pentru o funcţionare şi mai lină şi un răspuns considerabil mai rapid la modificările de sarcină.

Transmisii

Toate opţiunile transmisiei sunt uşor de folosit, astfel încât chiar şi un operator fără experienţă poate începe lucrul fără întârziere.

PowrQuad este un sistem de transmisie cu calităţi dovedite în câmp, cu 20 de viteze de mers înainte şi 20 de viteze de mers înapoi. Această transmisie este dotată cu sistem de selectare a vitezei potrivite, astfel încât viteza cea mai bună este selectată automat când se schimbă gama de sarcini. Funcţia de debreiere manuală face ca schimbările de treaptă să fie mai line, mai rapide şi mai confortabile. Sistemul SoftShift reglează automat accelerarea motorului pentru ca schimbările de viteză să se facă lin.

AutoQuad este o transmisie cu 20 de viteze de mers înainte şi 20 de viteze de mers înapoi ce permite optimizarea productivităţii pe câmp şi rentabilitatea pe şosea. Cu sistemul de pilotare automată pe câmp şi cu EcoShift se pot face economii de combustibil de până la 10% la viteze de transport superioare. Iar datorită sistemului de debreiere manuală de pe schimbătorul de viteze operatorul beneficiază de un confort ridicat de operare fără a apăsa pedala de ambreiaj.

Transmisia AutoPowr a fost complet reproiectată pentru a oferi maximum de eficienţă a consumului de combustibil şi de productivitate la fiecare aplicaţie. Această opţiune de transmisie se dovedeşte extrem de comodă, cu o singură manetă şi permite trecerea lină de la staţionare la viteza maximă, fără a fi nevoie de ambreiere. Nu trebuie decât să alegeţi o viteză specifică, iar AutoPowr o va menţine constantă, răspunzând automat la modificările de sarcină.

Cu această nouă transmisie, vitezele şi acceleraţia funcţionează împreună pentru a optimiza eficienţa consumului de combustibil şi productivitatea. Selectaţi modul complet automatizat pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil sau, pentru aplicarea vitezei intenţionate, modul manual cu 5 trepte şi 4 viteze de putere.

Sistemul hidraulic

Sistemul hidraulic al seriei 7R are la bază un nou sistem cu presiune şi flux compensat, cu centru închis. Avantajele acestui sistem sunt numărul mai redus de piese hidraulice, de conexiuni hidraulice şi conductele hidraulice mai scurte. În funcţie de puterea necesară, John Deere pune la dispoziţie 3 variante de pompe hidraulice: pompă hidraulică de 45 cm3 cu debit de 121 l/min; pompă hidraulică de 63 cm3 cu debit de 162 l/min; pompă hidraulică de 85 cm3 cu debit de referinţă de 222 l/min.

Ecranul digital de mari dimensiuni CommandCenter permite monitorizarea vitezei şi timpii fluxului, în timp ce operatorul menţine controlul asupra sistemului hidraulic al tractorului.

Direcţia Active Command

Acest sistem de direcţie opţional, exclusiv de la John Deere, este noua referinţă în materie de performanţă la conducerea tractoarelor. Fie că vă aflaţi pe câmp, fie că sunteţi pe drum, acest sistem reduce efortul de schimbare a direcţiei pentru a preveni oboseala operatorului – şi pentru a îmbunătăţi considerabil confortul şi controlul în timpul conducerii.

Controlul dinamic al stabilităţii menţine direcţia tractorului cu un efort minim. Acesta reglează automat unghiul roţilor pe baza accelerării laterale a tractorului. Acest lucru îmbunătăţeşte controlul asupra vehiculului atunci când este schimbată direcţia la viteze de transport şi îmbunătăţeşte capacitatea de menţinere a liniei, chiar şi pe teren accidentat şi denivelat.

Este asigurată o virare agilă la viteze mici şi, pentru a împiedica supravirarea, o direcţie mai dură la viteze mari. Sistemul reglează atât rezistenţa volanului cât şi numărul de rotaţii ale acestuia în timpul manevrelor. Controlul complet electronic al direcţiei uşurează menţinerea pe direcţie şi reduce oboseala. Noul sistem elimină toate dezavantajele unei configurări convenţionale a mecanismului coloanăroată. Acesta reduce vibraţiile în mod semnificativ şi elimină complet jocul liber.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Fermierii români n-au bani să-şi plătească cotizaţia la organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA

Fermierii români riscă să fie excluşi din 15 iunie din organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA, dacă nu plătesc cotizaţia de 200.000 de euro, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, într-o conferinţă internaţională dedicată sectorului agricol din România “AgriBusiness Forum 2011″.

“FNPAR este singura organizaţie profesională naţională, recunoscută şi afiliată la organizaţia europeană de profil COPA-COGECA, dar riscă să fie exclusă pentru că România, statul, nu poate ajuta organizaţia fermierilor români să plătească o sumă de 200.000 de euro.

Organizaţia se zbate în sărăcie lucie, am colectat bani de la membrii FNPAR pentru a plăti această cotizaţie şi pentru a putea lua parte la politicile agrare europene”, a precizat Matei.

Acesta a afirmat că fermierii români ar putea participa în cadrul COPA-COGECA la 87 de grupuri lucrative privind politicile agricole europene, dar în prezent iau parte la doar dou…

Cum sa faci bani din peste si sa protejezi natura

Zi de zi, natura este suficient de generoasa pentru a ne oferi servicii, fie ca este vorba de solul necesar constructiilor sau culturilor, fie de apa, alimente, paduri, toate acesta contribuind enorm la bunastarea fiecarui individ.

Din cauza lumii agitate in care traim, de multe ori se intampla sa uitam ca natura trebuie ingrijita, altfel aceste daruri ale ei se vor termina. Daca nu iti poti imagina cam ce inseamna ceea ce primesti direct sau indirect de la natura, trebuie sa stii ca serviciile de mediu se impart in patru categorii, conform WWF:

- serviciile de suport: creeaza conditiile necesare pentru furnizarea altor servicii de mediu. Cele mai clare exemple sunt reprezentate de fotosinteza si formarea solului;

- servicii de furnizare: toate produsele sunt furnizate de catre ecosisteme, asa cum sunt alimentele, fibrele, combustibilii, ierburile si plantele medicinale, resursele genetice, apa potabila. O lume fara aceste servicii nu poate exista;

- serviciile de reglare: se refera la ca…