Treceți la conținutul principal

Teleorman: Peste 2.000 de fermieri au depus cereri pentru subvenţia la bovine

În judeţul Teleorman, peste 2.000 de fermieri au depus la unităţile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la 28 octombrie, cereri de sprijin financiar pentru creşterea bovinelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Teleorman, Cristina Epure, cele 2130 de solicitări din partea fermierilor acoperă un efectiv total de circa 18.610 capete de bovine. Comparativ, anul trecut au fost depuse la APIA Teleorman aproape 3.600 de cereri pentru un număr de peste 27.540 capete, diferenţa fiind determinată de modificările aduse cu privire la criteriile de eligibilitate, a susţinut Epure.

Cu privire la culturile vegetale, la nivelul judeţului Teleorman, din totalul de 21.468 de dosare depuse de fermieri pentru subvenţii de la Uniunea Europeană şi din bugetul naţional, în anul 2013 au fost autorizate la plata avansului aproximativ 20.590 de cereri, pentru care s-au finalizat controalele administrative şi pe teren. Suma acordată în acest an în sectorul vegetal în cadrul schemelor de plată este de 139,17 euro/ha, avansul fiind stabilit la 61 euro/ha.

The original article may still be available at http://agroinfo.ro/cresterea-animalelor/vaci/teleorman-peste-2-000-de-fermieri-au-depus-cereri-pentru-subventia-la-bovine

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.