Treceți la conținutul principal

Teleorman: Peste 2.000 de fermieri au depus cereri pentru subvenţia la bovine

În judeţul Teleorman, peste 2.000 de fermieri au depus la unităţile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la 28 octombrie, cereri de sprijin financiar pentru creşterea bovinelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Teleorman, Cristina Epure, cele 2130 de solicitări din partea fermierilor acoperă un efectiv total de circa 18.610 capete de bovine. Comparativ, anul trecut au fost depuse la APIA Teleorman aproape 3.600 de cereri pentru un număr de peste 27.540 capete, diferenţa fiind determinată de modificările aduse cu privire la criteriile de eligibilitate, a susţinut Epure.

Cu privire la culturile vegetale, la nivelul judeţului Teleorman, din totalul de 21.468 de dosare depuse de fermieri pentru subvenţii de la Uniunea Europeană şi din bugetul naţional, în anul 2013 au fost autorizate la plata avansului aproximativ 20.590 de cereri, pentru care s-au finalizat controalele administrative şi pe teren. Suma acordată în acest an în sectorul vegetal în cadrul schemelor de plată este de 139,17 euro/ha, avansul fiind stabilit la 61 euro/ha.

The original article may still be available at http://agroinfo.ro/cresterea-animalelor/vaci/teleorman-peste-2-000-de-fermieri-au-depus-cereri-pentru-subventia-la-bovine

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Fermierii români n-au bani să-şi plătească cotizaţia la organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA

Fermierii români riscă să fie excluşi din 15 iunie din organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA, dacă nu plătesc cotizaţia de 200.000 de euro, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, într-o conferinţă internaţională dedicată sectorului agricol din România “AgriBusiness Forum 2011″.

“FNPAR este singura organizaţie profesională naţională, recunoscută şi afiliată la organizaţia europeană de profil COPA-COGECA, dar riscă să fie exclusă pentru că România, statul, nu poate ajuta organizaţia fermierilor români să plătească o sumă de 200.000 de euro.

Organizaţia se zbate în sărăcie lucie, am colectat bani de la membrii FNPAR pentru a plăti această cotizaţie şi pentru a putea lua parte la politicile agrare europene”, a precizat Matei.

Acesta a afirmat că fermierii români ar putea participa în cadrul COPA-COGECA la 87 de grupuri lucrative privind politicile agricole europene, dar în prezent iau parte la doar dou…

Cum sa faci bani din peste si sa protejezi natura

Zi de zi, natura este suficient de generoasa pentru a ne oferi servicii, fie ca este vorba de solul necesar constructiilor sau culturilor, fie de apa, alimente, paduri, toate acesta contribuind enorm la bunastarea fiecarui individ.

Din cauza lumii agitate in care traim, de multe ori se intampla sa uitam ca natura trebuie ingrijita, altfel aceste daruri ale ei se vor termina. Daca nu iti poti imagina cam ce inseamna ceea ce primesti direct sau indirect de la natura, trebuie sa stii ca serviciile de mediu se impart in patru categorii, conform WWF:

- serviciile de suport: creeaza conditiile necesare pentru furnizarea altor servicii de mediu. Cele mai clare exemple sunt reprezentate de fotosinteza si formarea solului;

- servicii de furnizare: toate produsele sunt furnizate de catre ecosisteme, asa cum sunt alimentele, fibrele, combustibilii, ierburile si plantele medicinale, resursele genetice, apa potabila. O lume fara aceste servicii nu poate exista;

- serviciile de reglare: se refera la ca…