Treceți la conținutul principal

Teleorman: Peste 2.000 de fermieri au depus cereri pentru subvenţia la bovine

În judeţul Teleorman, peste 2.000 de fermieri au depus la unităţile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), până la 28 octombrie, cereri de sprijin financiar pentru creşterea bovinelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Teleorman, Cristina Epure, cele 2130 de solicitări din partea fermierilor acoperă un efectiv total de circa 18.610 capete de bovine. Comparativ, anul trecut au fost depuse la APIA Teleorman aproape 3.600 de cereri pentru un număr de peste 27.540 capete, diferenţa fiind determinată de modificările aduse cu privire la criteriile de eligibilitate, a susţinut Epure.

Cu privire la culturile vegetale, la nivelul judeţului Teleorman, din totalul de 21.468 de dosare depuse de fermieri pentru subvenţii de la Uniunea Europeană şi din bugetul naţional, în anul 2013 au fost autorizate la plata avansului aproximativ 20.590 de cereri, pentru care s-au finalizat controalele administrative şi pe teren. Suma acordată în acest an în sectorul vegetal în cadrul schemelor de plată este de 139,17 euro/ha, avansul fiind stabilit la 61 euro/ha.

The original article may still be available at http://agroinfo.ro/cresterea-animalelor/vaci/teleorman-peste-2-000-de-fermieri-au-depus-cereri-pentru-subventia-la-bovine

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …