Treceți la conținutul principal

Târgul Indagra şi-a închis duminică porţile

Târgul internaţional de produse şi echipamente pentru agricultură Indagra 2013, aflat la a 18-a ediţie, şi-a închis, duminică, porţile.

Târgul a fost găzduit, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, de Centrul Expoziţional Romexpo.

Pe parcursul Târgului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat la conferinţa "Succesul investiţiei finanţate cu fonduri europene", organizată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, după care, împreună cu premierul Victor Ponta, a fost prezent la inaugurarea Pavilionului Franţei din cadrul expoziţiei.

Potrivit directorului general al Romexpo, Mariana Suciu, Indagra a înregistrat în 2013 o creştere cu circa 15 la sută a numărului de firme participante şi cu 10 la sută a spaţiului alocat, fiind aşteptaţi peste 50.000 de vizitatori.

Indagra a reunit peste 430 de companii din România, dar şi din alte 20 de ţări, pe o suprafaţă expoziţională de peste 30.000 de metri pătraţi.

Premierul Victor Ponta a afirmat, cu ocazia vizitei la Târg, că România începe să îşi facă un brand extrem de apreciat pe plan internaţional în privinţa produselor bio. "A fost un an agricol bun şi datorită condiţiilor meteo foarte bune, dar şi datorită faptului că anul trecut, la propunerea ministrului Agriculturii, am venit din timp cu subvenţiile. La fel se întâmplă şi anul acesta. În mod sigur producătorii, fermierii au deja banii necesari pentru a începe lucrările încă din acest an. Cred că este o mare oportunitate pentru România de a avea stabilitate în producţia agricolă. Susţin în mod special o nişă, care însă s-a dezvoltat extrem de mult, cea a produselor bio. Cred că aici România, încet-încet, îşi face un brand extrem de apreciat pe plan internaţional. Vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea acestui domeniu în care România are un potenţial extraordinar", a spus Ponta.

Suprafeţele cultivate în România în regim bio acoperă 400.000 de hectare, iar premierul a arătat că a discutat cu ministrul agriculturii despre posibilitatea dublării acestor suprafeţe.

Vizitatorii au putut achiziţiona seminţe, bulbi de flori, îngrăşăminte şi au put vedea ultimele tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, utilaje agricole, sere şi solarii. Tot în cadrul Indagra a fost organizat Salonul EcoAgricultura, pentru prima dată în Pavilionul Central, unde au fost prezenţi în jur de 50 de fermieri şi de firme din agricultura bio, 20 dintre aceştia fiind din străinătate.

În aceeaşi perioadă cu Indagra, venind în completarea tematicii târgului, la Romexpo au avut loc alte manifestări expoziţionale - Indagra Food (târg internaţional pentru industria alimentară), All - Pack (expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice), Expo Drink & Wine (târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice), Autoteexpotehnica (expoziţie internaţională de componente auto) şi Târgul de Produse Tradiţionale, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din ţară şi din străinătate.AGERPRES/(AS-editor: George Andrei)

The original article may still be available at http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/234791-Targul-Indagra-sia-inchis-duminica-portile.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.