Treceți la conținutul principal

ROMPAN: Reducerea TVA la pâine a majorat producţia fiscalizată în industria de morărit şi panificaţie

Reducerea TVA de la 24% la 9% pentru pâine, pe tot lanţul economic corespunzător, a majorat producţia fiscalizată în industria de morărit şi panificaţie şi a scăzut sensibil preţurile plătite de consumatori, a declarat, sâmbătă, la târgul internaţional Indagra, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu.

'Toate hipermarketurile, cu o singură excepţie (Mega Image), au redus preţurile la raft după ce TVA-ul la pâine a scăzut la 9%. Nu erau obligate să reducă preţurile, dar scăderea ar fi trebuit să fie o consecinţă a diminuării TVA', a declarat Aurel Popescu.

În continuare, acesta a spus că, în cadrul târgului internaţional Indagra, a avut loc o întâlnire a membrilor asociaţiei ROMPAN, unde s-a ajuns la concluzia că producţia fiscalizată pe tot lanţul economic din industria de morărit şi panificaţie a crescut.

'În timp de preţurile au scăzut în medie cu 12%, producţia fiscalizată a crescut: cu 10% la făină, cu 15% la pâine, iar la specialităţile de panificaţie şi mai mult, ceea ce, iarăşi, este un lucru bun', a declarat preşedintele ROMPAN.

Aurel Popescu a precizat că un român consumă, în medie, 98,1 kg de pâine pe an.

'Suntem peste media europeană de 78 kg/an de persoană, dar în scădere faţă de nivelul din 1989, care era de 136 kg/an. În ultimii ani au intrat pe piaţă produsele de patiserie şi simigerie care au diminuat consumul de pâine', a precizat, pentru AGERPRES, Aurel Popescu.

Producţia totală de pâine din România este de 1,8 milioane tone/an, potrivit datelor ROMPAN.

Ajuns la cea de a 18-a ediţie, târgul internaţional de produse şi echipamente pentru agricultură INDAGRA, care se va închide duminică, reuneşte peste 430 de companii din România, dar şi din alte 20 de ţări, ocupând o suprafaţă expoziţională de peste 30.000 de metri pătraţi. AGERPRES(A, AS-autor: Daniel Cocoru, editor: Nicoleta Gherasi)

The original article may still be available at http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/234666-ROMPAN-Reducerea-TVA-la-paine-a-majorat-productia-fiscalizata-in-industria-de-morarit-si-panificatie.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …