Treceți la conținutul principal

Daniel Bărbulescu s-a apucat de agricultură

Deputatul Colegiului 2, Daniel Bărbulescu, a ţinut o declaraţie politică (intitulată „Agricultura - preocuparea principală a Guvernului Ponta”) în plenul Camerei Deputaţilor despre proiectele guvernării USL în domeniul agriculturii şi cum acestea aduc beneficii celor din sectorul agricol. (George PIŢULESCU)

În ultima vreme, fermierii români au început să primească avansul de 50% din plăţile pe suprafaţă, respectiv 61 de euro pe hectar. Diferenţa până la 160 de euro pe hectar va fi plătită după 1 decembrie, iar Guvernul speră că până în martie va reuşi să finalizeze integral plăţile pe suprafaţă.

„Pentru schema de plată unică pe suprafaţa aferentă anului 2013, suma alocată României din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA) este 1,403 miliarde de euro, iar cuantumul maxim al plăţilor este de 139,17 euro/hectar. La aceasta sumă, Guvernul a mai aprobat încă o plată suplimentară de 21 de euro pe hectar din bugetul naţional, ceea ce ridică subvenţia pe suprafaţă la 160 de euro pe hectar”, a mai spus deputatul oltean.

Deputatul Bărbulescu punctează măsurile benefice ale Guvernului în domeniul agriculturii: au fost obţinute 220 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii principale de irigaţii, care se întinde pe 200.000 de hectare; a fost redus TVA la pâine, de la 24% la 9%; au fost acordate plăţi directe şi complementare în valoare de 2,8 miliarde de euro în 2013; a fost elaborat un proiect de act normativ pentru reglementarea pieţei agricole, care îi va sprijini pe micii producători şi care va reduce evaziunea fiscală; au fost create sau menţinute peste 28.800 de locuri de muncă în agricultură, în urma finalizării proiectelor pe PNDR (Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală); au fost finanţate aproximativ 50 de proiecte pentru depozite de legume-fructe, destinate preluării, sortării, păstrării şi ambalării produselor; a fost constituit Fondul pentru acordarea de microcredite în agricultură, pentru cei care au nevoie de accesarea unui împrumut neeligibil prin alte programe.

Deputatul Daniel Bărbulescu a precizat că acestea sunt doar câteva dintre proiectele guvernamentale aplicate în domeniul agriculturii, şi pe viitor acest domeniu va rămâne în atenţia PSD şi a Guvernului Ponta.

The original article may still be available at http://www.ziaruldeolt.ro/441/parlamentari.php

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Fermierii români n-au bani să-şi plătească cotizaţia la organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA

Fermierii români riscă să fie excluşi din 15 iunie din organizaţia europeană a producătorilor COPA-COGECA, dacă nu plătesc cotizaţia de 200.000 de euro, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, într-o conferinţă internaţională dedicată sectorului agricol din România “AgriBusiness Forum 2011″.

“FNPAR este singura organizaţie profesională naţională, recunoscută şi afiliată la organizaţia europeană de profil COPA-COGECA, dar riscă să fie exclusă pentru că România, statul, nu poate ajuta organizaţia fermierilor români să plătească o sumă de 200.000 de euro.

Organizaţia se zbate în sărăcie lucie, am colectat bani de la membrii FNPAR pentru a plăti această cotizaţie şi pentru a putea lua parte la politicile agrare europene”, a precizat Matei.

Acesta a afirmat că fermierii români ar putea participa în cadrul COPA-COGECA la 87 de grupuri lucrative privind politicile agricole europene, dar în prezent iau parte la doar dou…

Cum sa faci bani din peste si sa protejezi natura

Zi de zi, natura este suficient de generoasa pentru a ne oferi servicii, fie ca este vorba de solul necesar constructiilor sau culturilor, fie de apa, alimente, paduri, toate acesta contribuind enorm la bunastarea fiecarui individ.

Din cauza lumii agitate in care traim, de multe ori se intampla sa uitam ca natura trebuie ingrijita, altfel aceste daruri ale ei se vor termina. Daca nu iti poti imagina cam ce inseamna ceea ce primesti direct sau indirect de la natura, trebuie sa stii ca serviciile de mediu se impart in patru categorii, conform WWF:

- serviciile de suport: creeaza conditiile necesare pentru furnizarea altor servicii de mediu. Cele mai clare exemple sunt reprezentate de fotosinteza si formarea solului;

- servicii de furnizare: toate produsele sunt furnizate de catre ecosisteme, asa cum sunt alimentele, fibrele, combustibilii, ierburile si plantele medicinale, resursele genetice, apa potabila. O lume fara aceste servicii nu poate exista;

- serviciile de reglare: se refera la ca…