Treceți la conținutul principal

Daniel Bărbulescu s-a apucat de agricultură

Deputatul Colegiului 2, Daniel Bărbulescu, a ţinut o declaraţie politică (intitulată „Agricultura - preocuparea principală a Guvernului Ponta”) în plenul Camerei Deputaţilor despre proiectele guvernării USL în domeniul agriculturii şi cum acestea aduc beneficii celor din sectorul agricol. (George PIŢULESCU)

În ultima vreme, fermierii români au început să primească avansul de 50% din plăţile pe suprafaţă, respectiv 61 de euro pe hectar. Diferenţa până la 160 de euro pe hectar va fi plătită după 1 decembrie, iar Guvernul speră că până în martie va reuşi să finalizeze integral plăţile pe suprafaţă.

„Pentru schema de plată unică pe suprafaţa aferentă anului 2013, suma alocată României din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA) este 1,403 miliarde de euro, iar cuantumul maxim al plăţilor este de 139,17 euro/hectar. La aceasta sumă, Guvernul a mai aprobat încă o plată suplimentară de 21 de euro pe hectar din bugetul naţional, ceea ce ridică subvenţia pe suprafaţă la 160 de euro pe hectar”, a mai spus deputatul oltean.

Deputatul Bărbulescu punctează măsurile benefice ale Guvernului în domeniul agriculturii: au fost obţinute 220 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii principale de irigaţii, care se întinde pe 200.000 de hectare; a fost redus TVA la pâine, de la 24% la 9%; au fost acordate plăţi directe şi complementare în valoare de 2,8 miliarde de euro în 2013; a fost elaborat un proiect de act normativ pentru reglementarea pieţei agricole, care îi va sprijini pe micii producători şi care va reduce evaziunea fiscală; au fost create sau menţinute peste 28.800 de locuri de muncă în agricultură, în urma finalizării proiectelor pe PNDR (Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală); au fost finanţate aproximativ 50 de proiecte pentru depozite de legume-fructe, destinate preluării, sortării, păstrării şi ambalării produselor; a fost constituit Fondul pentru acordarea de microcredite în agricultură, pentru cei care au nevoie de accesarea unui împrumut neeligibil prin alte programe.

Deputatul Daniel Bărbulescu a precizat că acestea sunt doar câteva dintre proiectele guvernamentale aplicate în domeniul agriculturii, şi pe viitor acest domeniu va rămâne în atenţia PSD şi a Guvernului Ponta.

The original article may still be available at http://www.ziaruldeolt.ro/441/parlamentari.php

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.