Treceți la conținutul principal

Cel mai mare targ de agricultura din Romania, plin de "exponate exotice". Galerie Foto

Indagra, cel mai mare eveniment agricol al toamnei din Romania, reuneste in acest an mai mult "exponate" din afara tarii decat produse traditionale romanesti.

Inca de la intrarea pe portile Romexpo iti poti da seama ca nu ai de a face cu un eveniment care promoveaza strict produse romanesti.

Muzica  ce rasuna in difuzoarele de la intrare este din anii ’90, in limba engleza.

Mergand mai departe spre pavilionul central, se observa in stanga si in dreapta utilaje produse in alte tari, printre care si Bulgaria.

Pana si firmele romanesti cu traditie, precum TCE 3 Brazi, promoveaza "exponate" din afara, precum rase de oi sau de vita. 

A 18-a editie a targului Indagra se deruleaza in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie la Romexpo.

Targul Indagra, alaturi de Indagra Food, Expo Drink & Wine, All-Pack, Autoexpotehnica si Targul de Produse Traditionale reunesc peste 700 de companii din Romania dar si de peste hotare, pe o suprafata de aproximativ 40.000 de metri patrati.

"Toate evenimentele care au loc in acelasi timp cu Indagra vin in completarea tematicii targului, oferind vizitatorilor o privire de ansamblu asupra agriculturii cat si a industriilor conexe ”, a declarat Mariana Suciu, director general Romexpo.

Vizitatorii pot regasi in cadrul acestor evenimente: seminte si bulbi, animale de rasa si exemplare rare, masini si utilaje de ultima generatie menite sa usureze munca fermierilor si sa diminueze consumul, sere, solarii, produse alimentare si echipamente pentru industria alimentara, felurite soiuri de vinuri din Romania dar si din Europa, materiale si utilaje pentru industria ambalajelor, componente, accesorii auto dar si zone special dedicate produselor traditionale si bio ce asteapta sa fie gustate.

The original article may still be available at http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cel-mai-mare-targ-de-agricultura-din-romania-plin-de-exponate-exotice-galerie-foto-95435/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …