Treceți la conținutul principal

Cel mai mare targ de agricultura din Romania, plin de "exponate exotice". Galerie Foto

Indagra, cel mai mare eveniment agricol al toamnei din Romania, reuneste in acest an mai mult "exponate" din afara tarii decat produse traditionale romanesti.

Inca de la intrarea pe portile Romexpo iti poti da seama ca nu ai de a face cu un eveniment care promoveaza strict produse romanesti.

Muzica  ce rasuna in difuzoarele de la intrare este din anii ’90, in limba engleza.

Mergand mai departe spre pavilionul central, se observa in stanga si in dreapta utilaje produse in alte tari, printre care si Bulgaria.

Pana si firmele romanesti cu traditie, precum TCE 3 Brazi, promoveaza "exponate" din afara, precum rase de oi sau de vita. 

A 18-a editie a targului Indagra se deruleaza in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie la Romexpo.

Targul Indagra, alaturi de Indagra Food, Expo Drink & Wine, All-Pack, Autoexpotehnica si Targul de Produse Traditionale reunesc peste 700 de companii din Romania dar si de peste hotare, pe o suprafata de aproximativ 40.000 de metri patrati.

"Toate evenimentele care au loc in acelasi timp cu Indagra vin in completarea tematicii targului, oferind vizitatorilor o privire de ansamblu asupra agriculturii cat si a industriilor conexe ”, a declarat Mariana Suciu, director general Romexpo.

Vizitatorii pot regasi in cadrul acestor evenimente: seminte si bulbi, animale de rasa si exemplare rare, masini si utilaje de ultima generatie menite sa usureze munca fermierilor si sa diminueze consumul, sere, solarii, produse alimentare si echipamente pentru industria alimentara, felurite soiuri de vinuri din Romania dar si din Europa, materiale si utilaje pentru industria ambalajelor, componente, accesorii auto dar si zone special dedicate produselor traditionale si bio ce asteapta sa fie gustate.

The original article may still be available at http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cel-mai-mare-targ-de-agricultura-din-romania-plin-de-exponate-exotice-galerie-foto-95435/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…