Treceți la conținutul principal

Cătălin Predoiu: România are nevoie de o nouă strategie în agricultură

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că România are nevoie de o nouă strategie pentru exploatarea resurselor din agricultură.

"Avem nevoie de o nouă gândire strategică pentru resursele energetice, agricultură şi mai ales pentru resursele umane. Putem hrăni o Europă întreagă şi totuşi noi încă mai cumpărăm de la alţii", a spus Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că noua strategie pentru viitorul României trebuie să fie rezultatul dezbaterilor între cetăţenii patrioţi.

"Nu putem construi viitorul României decât împreună, prin dialog şi prin dezbateri. Ce s-a întâmplat cu ţara asta? Ce-am făcut în ultimii 23 de ani? Cred că am uitat de ţară. Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că trebuie să reînvăţăm să ne iubim ţara", a precizat Predoiu.

Cătălin Predoiu a făcut aceste declaraţii la Braşov cu ocazia campaniei interne de desemnare a candidatului PDL la alegerile prezidenţiale.

Cătălin Predoiu a fost votat candidat la prezidenţiale de către democrat-liberalii din regiunea Nord-Vest, după ce săptămâna trecută câştigase şi în regiunea Nord-Est.

The original article may still be available at http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/catalin-predoiu-romania-are-nevoie-de-o-noua-strategie-in-agricultura-316893.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …