Treceți la conținutul principal

Cătălin Predoiu: România are nevoie de o nouă strategie în agricultură

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat că România are nevoie de o nouă strategie pentru exploatarea resurselor din agricultură.

"Avem nevoie de o nouă gândire strategică pentru resursele energetice, agricultură şi mai ales pentru resursele umane. Putem hrăni o Europă întreagă şi totuşi noi încă mai cumpărăm de la alţii", a spus Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că noua strategie pentru viitorul României trebuie să fie rezultatul dezbaterilor între cetăţenii patrioţi.

"Nu putem construi viitorul României decât împreună, prin dialog şi prin dezbateri. Ce s-a întâmplat cu ţara asta? Ce-am făcut în ultimii 23 de ani? Cred că am uitat de ţară. Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că trebuie să reînvăţăm să ne iubim ţara", a precizat Predoiu.

Cătălin Predoiu a făcut aceste declaraţii la Braşov cu ocazia campaniei interne de desemnare a candidatului PDL la alegerile prezidenţiale.

Cătălin Predoiu a fost votat candidat la prezidenţiale de către democrat-liberalii din regiunea Nord-Vest, după ce săptămâna trecută câştigase şi în regiunea Nord-Est.

The original article may still be available at http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/catalin-predoiu-romania-are-nevoie-de-o-noua-strategie-in-agricultura-316893.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…