Treceți la conținutul principal

ProOvis, o nouă federaţie a crescătorilor de ovine

15 asociaţii judeţene ale crescătorilor de ovine s-au rupt din Federaţia Romovis şi au înfiinţat o nouă Federaţie, ProOvis, odată cu schimbarea conducerii Romovis. Preşedintele ProOvis va fi Ion Câmpian, fostul preşedinte Romovis. 

Noua federaţie, care constituită deja cu acte în regulă, va avea şi 7 vicepreşedinţi şi doi cenzori, ne-a spus Ioan Branga, preşedintele Asociaţiei „Mioriţa” Chişineu-Criş din judeţul Arad, care este şi unul dintre vicepreşedinţii noii federaţii.
Acesta susţine că, pe lângă cele 15 asociaţii fondatoare, „urmează să mai intre şi alţii care vor să adere la noua Federaţie”. „Vrem să mergem la Indagra şi să ducem animale la expoziţie pe noua federaţie”, a adăugat Branga.

Fără să spună clar de la ce au pornit neînţelegerile dintre membrii Romovis, Branga susţine că una dintre nemulţumirile celor care au decis să formeze noua structură este că Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei „Moldoovis”, ar fi incomaptibil pentru funcţia de secretar general al Romovis, pe care o deţine în prezent, după ce, din 22 iulie a.c., a devenit director al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor de la Popăuţi - Botoşani. „Foarte mulţi nu sunt de acord că Nechifor este angajatul ministerului. Cum poate el să meargă la minister să ceară ceva?”, spune Branga.
Despre colaborarea cu Romovis, Branga spune că e „nici de bine, nici de rău. Deocamdată nu ne-am întâlnit” şi nu vede vreo problemă în faptul că o să fie mai multe federaţii ale crescătorilor de ovine. „Constanţa, un singur judeţ, au avut federaţia lor”, ne-a mai spus Branga.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/oi/evenimente/proovis-o-noua-federatie-a-crescatorilor-de-ovine

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …