Treceți la conținutul principal

ProOvis, o nouă federaţie a crescătorilor de ovine

15 asociaţii judeţene ale crescătorilor de ovine s-au rupt din Federaţia Romovis şi au înfiinţat o nouă Federaţie, ProOvis, odată cu schimbarea conducerii Romovis. Preşedintele ProOvis va fi Ion Câmpian, fostul preşedinte Romovis. 

Noua federaţie, care constituită deja cu acte în regulă, va avea şi 7 vicepreşedinţi şi doi cenzori, ne-a spus Ioan Branga, preşedintele Asociaţiei „Mioriţa” Chişineu-Criş din judeţul Arad, care este şi unul dintre vicepreşedinţii noii federaţii.
Acesta susţine că, pe lângă cele 15 asociaţii fondatoare, „urmează să mai intre şi alţii care vor să adere la noua Federaţie”. „Vrem să mergem la Indagra şi să ducem animale la expoziţie pe noua federaţie”, a adăugat Branga.

Fără să spună clar de la ce au pornit neînţelegerile dintre membrii Romovis, Branga susţine că una dintre nemulţumirile celor care au decis să formeze noua structură este că Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei „Moldoovis”, ar fi incomaptibil pentru funcţia de secretar general al Romovis, pe care o deţine în prezent, după ce, din 22 iulie a.c., a devenit director al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor de la Popăuţi - Botoşani. „Foarte mulţi nu sunt de acord că Nechifor este angajatul ministerului. Cum poate el să meargă la minister să ceară ceva?”, spune Branga.
Despre colaborarea cu Romovis, Branga spune că e „nici de bine, nici de rău. Deocamdată nu ne-am întâlnit” şi nu vede vreo problemă în faptul că o să fie mai multe federaţii ale crescătorilor de ovine. „Constanţa, un singur judeţ, au avut federaţia lor”, ne-a mai spus Branga.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/oi/evenimente/proovis-o-noua-federatie-a-crescatorilor-de-ovine

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.