Treceți la conținutul principal

PIC România, de 15 ani pe piaţa autohtonă

PIC Romania a celebrat în zilele de 10-11 octombrie 2013, 15 de ani de la  debutul activităţii pe piaţa autohtonă. Evenimentul, ce a avut loc la Predeal, a reunit mare parte dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai producătorilor români de carne de porc. 

La manifestare, invitații au avut acces la informaţii de ultimă oră referitoare la efectul globalizării industriei producătoare de carne de porc, precum şi la o multitudine de date utile ce prefigurează perspectivele acestui sector pe plan mondial, dar şi în România. Totodată, împreună cu foşti şi actuali membrii ai echipei PIC Romania, participanţii au rememorat evenimentele ce au marcat evoluția companiei de-a lungul celor 15 ani.
„În urmă cu cinsprezece ani apărea în industria cărnii de porc un nou jucător: PIC Romania. Având în spate experiența unui grup internațional puternic și fiind susținută de o echipă de profesioniști, compania şi-a găsit repede locul pe piața furnizorilor de genetică porcină, reușind în scurt timp să se extindă și să devină un punct de reper pentru întreaga industrie de profil. De 15 ani PIC Romania își menține poziția de lider naţional, fiind la momentul actual cel mai de încredere furnizor de suine ameliorate genetic şi servicii conexe de pe piaţa românească, partenerii săi situându-se pe primele locuri pe plan naţional, atât în privința volumului producţiei de carne de porc, cât şi al performanţei fermelor”, susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Printre cei care au luat cuvântul s-au regăsit nume sonore din cadrul grupului Genus, persoane care au avut o contribuție majoră la punerea bazelor companiei în urmă cu 15 ani: Jeremy Thompson (Directorul fondator al PIC Romania și în prezent Director Regional PIC Asia), Ian Bond (Director Operaţiuni PIC Europa), Kazimierz Tarasiuk (PIC Europa Centrală și de Est), Domingo Carrion (Manager Tehnic PIC Europa)
Prezentările au demonstrat încă o dată viziunea unică a programului genetic PIC, îndreptată constant spre obţinerea cărnii de porc de înaltă calitate, cu costuri de producţie minime.
Seara evenimentului aniversar s-a încheiat cu o cină festivă, presărată cu momente plăcute și surprize pentru invitați, printre care o degustare de vinuri alese, un recital de muzică live și un tort pe măsura aniversării.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/porci/evenimente/pic-romania-de-15-ani-pe-piata-autohtona

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …