Treceți la conținutul principal

PIC România, de 15 ani pe piaţa autohtonă

PIC Romania a celebrat în zilele de 10-11 octombrie 2013, 15 de ani de la  debutul activităţii pe piaţa autohtonă. Evenimentul, ce a avut loc la Predeal, a reunit mare parte dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai producătorilor români de carne de porc. 

La manifestare, invitații au avut acces la informaţii de ultimă oră referitoare la efectul globalizării industriei producătoare de carne de porc, precum şi la o multitudine de date utile ce prefigurează perspectivele acestui sector pe plan mondial, dar şi în România. Totodată, împreună cu foşti şi actuali membrii ai echipei PIC Romania, participanţii au rememorat evenimentele ce au marcat evoluția companiei de-a lungul celor 15 ani.
„În urmă cu cinsprezece ani apărea în industria cărnii de porc un nou jucător: PIC Romania. Având în spate experiența unui grup internațional puternic și fiind susținută de o echipă de profesioniști, compania şi-a găsit repede locul pe piața furnizorilor de genetică porcină, reușind în scurt timp să se extindă și să devină un punct de reper pentru întreaga industrie de profil. De 15 ani PIC Romania își menține poziția de lider naţional, fiind la momentul actual cel mai de încredere furnizor de suine ameliorate genetic şi servicii conexe de pe piaţa românească, partenerii săi situându-se pe primele locuri pe plan naţional, atât în privința volumului producţiei de carne de porc, cât şi al performanţei fermelor”, susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Printre cei care au luat cuvântul s-au regăsit nume sonore din cadrul grupului Genus, persoane care au avut o contribuție majoră la punerea bazelor companiei în urmă cu 15 ani: Jeremy Thompson (Directorul fondator al PIC Romania și în prezent Director Regional PIC Asia), Ian Bond (Director Operaţiuni PIC Europa), Kazimierz Tarasiuk (PIC Europa Centrală și de Est), Domingo Carrion (Manager Tehnic PIC Europa)
Prezentările au demonstrat încă o dată viziunea unică a programului genetic PIC, îndreptată constant spre obţinerea cărnii de porc de înaltă calitate, cu costuri de producţie minime.
Seara evenimentului aniversar s-a încheiat cu o cină festivă, presărată cu momente plăcute și surprize pentru invitați, printre care o degustare de vinuri alese, un recital de muzică live și un tort pe măsura aniversării.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/porci/evenimente/pic-romania-de-15-ani-pe-piata-autohtona

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merele lui Barbulea, motiv de râsete în şedinţa CJ Gorj

La solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a transmis acestei instituţii propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole ce vor fi practicate în acest an. Consiliul Judeţean, potrivit legii, trebuie să aprobe aceste preţuri, după aprobare hotărârea transmiţându-se Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru a fi comunicat unităţilor fiscale în subordine. Acest ultim proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de vineri a născut ceva discuţii, după ce consilierul PNL, Valerică Barbulea, a cerut un amendament la proiectul de hotărâre, privind modificarea preţului la mere.
Amendamentul s-a supus al vot, dar consilierii care compun majoritatea nu au ştiut cum să voteze, spre amuzamentul celor din grupul PDL care aplaudau râzând nedumerirea consilierilor PSD. Preţul pe kilogramul de mere a fost de 2,31 de lei iar Barbulea vroia ca acesta să fie de la 1,80 de lei pe kilogramul de mere. Iniţial …

Au început plățile pentru motorina utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016

APIA informează că astăzi, 11 aprilie, a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78.151.029 lei, urmând ca cei 8.836 beneficiarii să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii.
De asemenea, anunțăm potenţialii beneficiari că, până la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 ianuarie - 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017). Valoarea accizei pntru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru

Recomandări de la APIA privind cererile de subvenții

Nicolae Horumbă, director Proceduri plăți pe suprafață din APIA, a făcut câteva recomandări fermierilor care depun cererea unică pentru subvenții.Terenurile cu statut incert
În primul rând, fermierul trebuie să-și clarifice situația terenurilor pe care le cultivă înainte de a veni la APIA. “Recomandarea mea personală este ca, dacă există terenuri cu statut incert, să le declare, pentru că sunt obligați, dar să nu solicite plata pentru ele. Există riscul ca, dacă se constată neconformități pentru acele suprafețe cu statut juridic incert sau situație neclară în documente, să fie penalizați. E mai simplu pentru fermier să declare că nu solicită plata pentru o parcelă”, spune directorul. Chiar dacă nu primește subvenție pentru acel teren, fermierul are obligația să respecte bunele condiții agricole și de mediu și este posibil să aibă și zone de interes ecologic pe el, care intră în calculul procentului de 5%.

Tabel centralizator
Ca noutate, anul acesta fermierii trebuie să depună un tabel …