Treceți la conținutul principal

PIC România, de 15 ani pe piaţa autohtonă

PIC Romania a celebrat în zilele de 10-11 octombrie 2013, 15 de ani de la  debutul activităţii pe piaţa autohtonă. Evenimentul, ce a avut loc la Predeal, a reunit mare parte dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai producătorilor români de carne de porc. 

La manifestare, invitații au avut acces la informaţii de ultimă oră referitoare la efectul globalizării industriei producătoare de carne de porc, precum şi la o multitudine de date utile ce prefigurează perspectivele acestui sector pe plan mondial, dar şi în România. Totodată, împreună cu foşti şi actuali membrii ai echipei PIC Romania, participanţii au rememorat evenimentele ce au marcat evoluția companiei de-a lungul celor 15 ani.
„În urmă cu cinsprezece ani apărea în industria cărnii de porc un nou jucător: PIC Romania. Având în spate experiența unui grup internațional puternic și fiind susținută de o echipă de profesioniști, compania şi-a găsit repede locul pe piața furnizorilor de genetică porcină, reușind în scurt timp să se extindă și să devină un punct de reper pentru întreaga industrie de profil. De 15 ani PIC Romania își menține poziția de lider naţional, fiind la momentul actual cel mai de încredere furnizor de suine ameliorate genetic şi servicii conexe de pe piaţa românească, partenerii săi situându-se pe primele locuri pe plan naţional, atât în privința volumului producţiei de carne de porc, cât şi al performanţei fermelor”, susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Printre cei care au luat cuvântul s-au regăsit nume sonore din cadrul grupului Genus, persoane care au avut o contribuție majoră la punerea bazelor companiei în urmă cu 15 ani: Jeremy Thompson (Directorul fondator al PIC Romania și în prezent Director Regional PIC Asia), Ian Bond (Director Operaţiuni PIC Europa), Kazimierz Tarasiuk (PIC Europa Centrală și de Est), Domingo Carrion (Manager Tehnic PIC Europa)
Prezentările au demonstrat încă o dată viziunea unică a programului genetic PIC, îndreptată constant spre obţinerea cărnii de porc de înaltă calitate, cu costuri de producţie minime.
Seara evenimentului aniversar s-a încheiat cu o cină festivă, presărată cu momente plăcute și surprize pentru invitați, printre care o degustare de vinuri alese, un recital de muzică live și un tort pe măsura aniversării.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/porci/evenimente/pic-romania-de-15-ani-pe-piata-autohtona

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Agricultura încotro?, forum economic la Agro Expo Bucovina

Afla totul despre problemele actuale din agricultura. Vino la a IV-a editie a Forumului Economic „Agricultura incotro?” din cadrul Agro Expo Bucovina – 18-20.03.2011!

Camera de Comert si Industrie Suceava, in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Directia Pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava si Shopping City Suceava va invita sa vizitati cea de a IX-a editie a celui mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Moldova, Agro Expo Bucovina 2011.

Evenimentul a reusit sa adune peste 100 de companii de profil din Romania, Germania, Austria, Spania, Ungaria si Republica Moldova si se va desfasura in perioada 18-20 martie 2011, la Shopping City Suceava

Expozitia va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 – 18:00.

De asemenea pe data de 18 martie 2011, ora 10:00, in City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc si cea de a IV-a editie a “Forumului Economic Agricultura Incotro?“, organizat in parteneriat cu …

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.