Treceți la conținutul principal

Peste 7.500 de crescători de bovine din Harghita au depus cereri pentru subvenţia de la UE

Peste 7.500 de crescători de vaci pentru lapte sau carne şi-au depus cererile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru acordarea subvenţiei de la Uniunea Europeană, în sectorul zootehnic.

Potrivit şefului APIA Harghita, Haschi Andras, înainte cu o zi de expirarea termenului limită, care este 28 octombrie, numărul de cereri depăşea 7.500 şi era mai mare decât anul trecut, când 6.500 de fermieri au cerut ajutor comunitar. „Numărul mai mare de cereri se explică prin faptul că tot mai mulţi producători încep să crească animale pentru carne, având în vedere interesul din piaţă”, spune acesta.

Aglomeraţia de la ghişee se explică prin faptul că oamenii încă lasă până în ultima zi depunerea dosarelor pentru subvenţie. „Este aglomeraţie foarte mare, ca întotdeauna oamenii lasă pe ultima sută de metri depunerea cererilor şi APIA trebuie să lucreze şi sâmbătă şi duminică ca să facă faţă cererilor”, a spus Haschi Andras.

Tot în această perioadă APIA Harghita efectuează plata în avans a 50% din subvenţia pe suprafaţă pentru cei 32 de mii de fermieri care au depus cereri în acest sens

The original article may still be available at http://agroinfo.ro/cresterea-animalelor/vaci/subiecte-la-zi/subventii/economic/subventii/peste-7-500-de-crescatori-de-bovine-din-harghita-au-depus-cereri-pentru-subventia-de-la-ue

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…