Treceți la conținutul principal

Peste 7.500 de crescători de bovine din Harghita au depus cereri pentru subvenţia de la UE

Peste 7.500 de crescători de vaci pentru lapte sau carne şi-au depus cererile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru acordarea subvenţiei de la Uniunea Europeană, în sectorul zootehnic.

Potrivit şefului APIA Harghita, Haschi Andras, înainte cu o zi de expirarea termenului limită, care este 28 octombrie, numărul de cereri depăşea 7.500 şi era mai mare decât anul trecut, când 6.500 de fermieri au cerut ajutor comunitar. „Numărul mai mare de cereri se explică prin faptul că tot mai mulţi producători încep să crească animale pentru carne, având în vedere interesul din piaţă”, spune acesta.

Aglomeraţia de la ghişee se explică prin faptul că oamenii încă lasă până în ultima zi depunerea dosarelor pentru subvenţie. „Este aglomeraţie foarte mare, ca întotdeauna oamenii lasă pe ultima sută de metri depunerea cererilor şi APIA trebuie să lucreze şi sâmbătă şi duminică ca să facă faţă cererilor”, a spus Haschi Andras.

Tot în această perioadă APIA Harghita efectuează plata în avans a 50% din subvenţia pe suprafaţă pentru cei 32 de mii de fermieri care au depus cereri în acest sens

The original article may still be available at http://agroinfo.ro/cresterea-animalelor/vaci/subiecte-la-zi/subventii/economic/subventii/peste-7-500-de-crescatori-de-bovine-din-harghita-au-depus-cereri-pentru-subventia-de-la-ue

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sorin Radu, noul nume vehiculat pentru a prelua portofoliul de secretar de stat în locul lui George Turtoi. Marius Faur în continuare în cărți pentru șefia APIA

Surse apropiate premierului României, Dacian Cioloș, au precizat sub semnul anonimatului că Sorin Radu, fostul director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare, ar fi următorul pe lista ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a fi secretar de stat responsabil cu fondurile europene, practic succesorul lui George Turtoi care a demisionat cu ceva zile în urmă.
„Deocamdată se vrea aducerea lui Sorin Radu, care a fost la Centrul Regional Nord, Satu Mare. Este foarte bun pe fonduri europene; s-a agreat cu premierul. Cei de la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 6 Nord-Vest Satu Mare au cea mai bună absorbție, cei de la conducerea Ministerului Agriculturii îl știu de ani de zile. Este un tip super OK, nu este intrat în nimic, nu are probleme de niciun fel”, au spus sursele guvernamentale.

Informația confirmă spusele lui Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, care a declarat pentru un post de televiziune că …

Iarna grea, omătul mare - semne rele pentru anul agricol

Temperaturile extrem de scăzute de la începutul acestui an spulberă şansele unui an agricol bun. Unele culturi sunt compromise în totalitate, iar altele, în proporţii de 30-50%.

Încă de la sfârşitul anului trecut, fermierii şi chiar ministrul de atunci al Agriculturii, Valeriu Tabără, avertizau că anul agricol 2012 nu va fi deloc unul uşor. Seceta din a doua jumătate a lui 2011 a compromis complet producţia de rapiţă şi a afectat întregul sector al cerealelor. Gerul şi cantitatea uriaşă de zăpadă de la începutul acestui an îşi vor pune şi ele amprenta asupra producţiei agricole din 2012.

Primul bilanţ al îngheţului

Deocamdată, nu există un bilanţ final al daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme, însă fermierii spun că, şi în contextul unei primăveri favorabile, pagubele produse până în acest punct nu se mai pot remedia. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a prezentat, săptămâna trecută, primele statistici oficiale conform cărora, până în acest moment, sunt afectate …

Intalnire de lucru cu crescatorii de ovine si caprine privind subventiile din 2011

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii, s-a intalnit, miercuri 30 martie 2011, cu reprezentantii Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania Romovis 2000, la sediul Ministerului Agriculturii.

Principalele teme abordate cu aceasta ocazie au fost elaborarea Normelor Metodologice privind schemele de sprijin prin Platile Nationale Directe Complementare (CNDP) pentru sectorul ovine/caprine pentru anul 2011 si masurile 112 – Instalarea tinerilor fermieri si 141 – Sprijin pentru fermele de semi-subzistenta, cuprinse de Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, au fost discutate termenele de depunere a cererilor pentru CNDP ovine/caprine si perioadele de efectuare a controlului in teren. Reprezentantii ministerului au precizat ca una dintre problemele care necesita clarificare este cea a numarului de animale existent, iar efectivul eligibil pentru care se solicita sprijin trebuie verificat prin controlul in teren.

In ceea ce priveste masurile din PNDR, s-au purtat …