Treceți la conținutul principal

Peste 7.500 de crescători de bovine din Harghita au depus cereri pentru subvenţia de la UE

Peste 7.500 de crescători de vaci pentru lapte sau carne şi-au depus cererile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru acordarea subvenţiei de la Uniunea Europeană, în sectorul zootehnic.

Potrivit şefului APIA Harghita, Haschi Andras, înainte cu o zi de expirarea termenului limită, care este 28 octombrie, numărul de cereri depăşea 7.500 şi era mai mare decât anul trecut, când 6.500 de fermieri au cerut ajutor comunitar. „Numărul mai mare de cereri se explică prin faptul că tot mai mulţi producători încep să crească animale pentru carne, având în vedere interesul din piaţă”, spune acesta.

Aglomeraţia de la ghişee se explică prin faptul că oamenii încă lasă până în ultima zi depunerea dosarelor pentru subvenţie. „Este aglomeraţie foarte mare, ca întotdeauna oamenii lasă pe ultima sută de metri depunerea cererilor şi APIA trebuie să lucreze şi sâmbătă şi duminică ca să facă faţă cererilor”, a spus Haschi Andras.

Tot în această perioadă APIA Harghita efectuează plata în avans a 50% din subvenţia pe suprafaţă pentru cei 32 de mii de fermieri care au depus cereri în acest sens

The original article may still be available at http://agroinfo.ro/cresterea-animalelor/vaci/subiecte-la-zi/subventii/economic/subventii/peste-7-500-de-crescatori-de-bovine-din-harghita-au-depus-cereri-pentru-subventia-de-la-ue

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANIF a pus în funcțiune sistemul de irigații SADOVA Corabia în data de 26 iunie 2017

Sistemul de irigații Sadova Corabia a fost executat în perioada 1969-1973 și acoperă bazinul hidrografic Dunărea pe raza județelor Olt și Dolj, în suprafață netă totală de 71.775 ha, din care 52.725 ha în județul DOLJ, restul de 19.050 în Olt. ANIF, prin sucursala Dunăre Jiu, a repus în funcțiune această amenajare, prin intermediul căreia s-a irigat intens până în anul 2009, când, exista subvenția pentru irigații, după 2009 suprafața irigată scăzând până la câteva sute de hectare.

Până în anul 2017, când apa a devenit gratuită, se iriga prin puțuri executate de către fermieri, ceea ce genera costuri foarte mari.

Canalele de irigații din județul Dolj, însumează 273 de km din care au fost umplute cu apă canale în lungime de 50km, până la această dată fiind încheiate contracte pentru o suprafață de 3154 ha.

Reamintim că, pentru anul 2017, Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare (ANIF) are pregătite pentru irigat amenajări în suprafață de 820.000 ha.

Până la această dată, ANIF are …