Treceți la conținutul principal

Expozitia "Flori de Toamna", la Gradina Botanica Iasi

Sera Expozitionala a Gradinii Botanice Anastasie Fatu de la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC) a gazduit, in data de 20 octombrie 2013, deschiderea celei de-a XXXVII-a editii a expozitiei "Flori de Toamna".

Peste doua mii de ieseni au profitat de vremea frumoasa si s-au bucura de varietatea plantelor prezentate, respectiv, flori, seminte si fructe, originare din Europa, Asia sau America.

 

Cei care iubesc crizantemele au remarcat 21 de noi soiuri de crizanteme, unele dintre ele cunoscute popular drept tufanele sau dumitrite.

De asemenea, la expozitie sunt specii ce cresc spontan alaturi de aranjamente florale ce combina tipurile de flori exotice cu frumoasele crizanteme. Un element nou este legat si de cele 100 de soiuri de dovlecei cu forme si culori extrem de interesante, alaturi de aranjamentele cu varza decorativa.

Pe de alta parte, cu acest prilej s-au deschis spre vizitare patru noi compartimente de sera, unde sunt expuse colectii cu specii de plante tropicale, cactusi si plante suculente.

Intreaga expozitie va fi deschisa zilnic, intre orele 9.00 si 17.00, pana duminica, 17 noiembrie 2013. Pretul unui bilet este de de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

The original article may still be available here: http://agriculturae.ro/index.php/zone-turistice/moldova/2239-expozitia-flori-de-toamna-la-gradina-botanica-iasi.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.