Treceți la conținutul principal

Buzău: Producţie de struguri de trei ori mai mare decât anul trecut, la Pietroasele

Producţia de struguri obţinută în acest an de Staţiunea Vinicolă Pietroasele este de trei ori mai mare decât cea de anul trecut, având şi o calitate foarte bună a declarat, vineri, Ionel Damian, directorul staţiunii.

Potrivit acestuia, staţiunea a încheiat vineri, 18 octombrie a.c., campania de recoltare din această toamnă. El susţine că este posibil ca în perioada următoare să scadă preţul vinului.
„2013 este anul vinului. Faţă de cantitatea de 3.500-4.000 de kilograme de struguri la hectar obţinută de noi în toamna anului 2012 din cauza îngheţului din timpul iernii şi a grindinii, în acest an am realizat o producţie medie de 11.200-11.500 de kilograme la hectar. Strugurii au fost mulţi, sănătoşi şi foarte bine copţi, în ultimele două săptămâni cantitatea de zaharuri a fost de peste 220 de grame per litru de must”, a precizat Ionel Damian.

Directorul staţinii a menţionat că şi viticultorii particulari care deţin vii în zonă au obţinut, de asemenea, producţii foarte mari.
„În podgoria Dealul Mare şi viticultorii particulari au obţinut producţii foarte mari, de aceea în prima parte a intervalului preţului vinului va scădea, dar vin de calitate nu vor face decât cei care vor respecta tehnologiile de vinificaţie”, a mai spus Ionel Damian.
Staţiunea viti-vinicolă Pietroasele a obţinut zeci de medalii la concursurile de profil interne şi internaţionale, cea mai recentă fiind medalia de aur la Festivalul Bachus - 2013, cu soiul românesc Fetească neagră, producţia 2012

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/vegetal/vita-de-vie/buzau-productie-de-struguri-de-trei-ori-mai-mare-decat-anul-trecut-la-pietroasele

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…