Treceți la conținutul principal

Agricultura şi turismul aduc cele mai multe evenimente la Romexpo, pe final de 2013

Agricultura şi turismul sunt domeniile care aduc cele mai multe evenimente la centrul expoziţional Romexpo, în ultima parte a acestui an, Târgul Internaţional din domeniul agriculturii - Indagra sau Târgul de Turism al României fiind doar două dintre acestea.

Potrivit unui comunicat al Romexpo, sfârşitul lunii octombrie va aduce cinci manifestări de mare interes atât pentru specialişti cât şi pentru publicul larg. Astfel, între 30 octombrie şi 3 noiembrie, timp de cinci zile, vizitatorii vor fi avea posibilitatea să participe la Indagra - Târgul Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei ajuns la cea de a 18-a ediţie, Indagra Food - Târg Internaţional pentru industria alimentară, All-Pack - Expoziţie Internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE - Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice şi Autoexpotehnica - Expoziţia Internaţională de componente şi accesorii auto, singura manifestare de profil din România, dar şi cu o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale.

De asemenea, în luna noiembrie, Romexpo va organiza în perioada 14 - 17 noiembrie ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment de acest tip din ţara noastră, în cadrul căruia doritorii pot găsi cele mai variate şi atractive oferte pentru petrecerea concediilor, dar şi Romhotel - Expoziţia Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante. Tot în această lună, între 21 şi 24 noiembrie, îşi va deschide porţile pentru vizitatori Denta - Expoziţia Internaţională de produse şi echipamente pentru medicina şi tehnica dentară . În ambele perioade, vizitatorii se pot bucura de ediţii ale Târgului de produse tradiţionale, de unde se pot aproviziona cu produse aduse de producătorii din toată ţara.
Luna sărbătorilor de iarnă, decembrie, aduce la Romexpo, în perioada 5 - 8 decembrie, Târgul Cadourilor de Crăciun - decoraţiuni şi suveniruri, unde numeroasele oferte de cadouri aşteaptă să fie achiziţionate, Antique Market - Târgul de obiecte de artă şi antichităţi şi din nou un Târg de produse tradiţionale.
„Am promis un an plin de evenimente şi iată că ne ţinem de cuvânt. Domenii variate, evenimente pline de noutăţi, sesiuni informative şi demonstraţii, toate sunt ingrediente ce transforma târgurile şi expoziţiile organizate la ROMEXPO în repere pentru domeniile cărora se adresează”, a declarat Mariana Suciu, director general Romexpo.
Anual, ROMEXPO organizează peste 50 de manifestări expoziţionale, având peste 300.000 de vizitatori.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/evenimente/agricultura-si-turismul-aduc-cele-mai-multe-evenimente-la-romexpo-pe-final-de-2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Ministrul Irimescu: Agricultura a pierdut 1,28 miliarde de euro. Măsurile de remediere pentru 2014-2020

România a reușit să atragă 88,36% din fondurile europene disponibile pentru Agricultură în exercițiul financiar 2007-2013.

Suma dezangajată a fost de circa 1,28 de miliarde de euro, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, argumentând că principalele motive care au făcut ca o parte din banii comunitari să nu fie cheltuiți se referă la dificultățile beneficiarilor de a asigura cofinanțarea de 50%, precum și birocrația creată din ”excesul de zel” de autoritățile române.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, Ministerul Agriculturii are în vedere simplificarea procedurilor, eliminarea așa-numitor ”condiții speciale”, precum și înființarea unui fond de garantare pentru agricultură și a unui fond mutual pentru despăgubiri.

”Problema cea mai importantă a fost cofinanțarea, asigurarea celor 50% de către beneficiari, motiv pentru care anul trecut s-au anulat proiecte de 800 de milioane de euro. A doua cauză – birocrația și în acest sens, sigur, ne-am propus și o să vă prezint în…

După inundații, secetă! 136.000 ha raportate la MADR

136.000 ha au fost raportate la MADR ca fiind afectate de secetă până la începutul lunii august 2016, dar suprafețele sunt mai mari și vor crește în continuare, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe 4 august.

„În acest moment, ce ne-a sosit la minister ca suprafețe, sunt 136.000 de hectare afectate în proporție 30-70% de secetă. Rămâne însă să vină toate solicitările. Chiar îmi spunea cineva că în nordul țării e secetă foarte serioasă și încă nu au ajuns de acolo solicitările, deci ne așteptăm de acolo la suprafețe mult mai importante”, a spus Irimescu, după o întâlnire cu reprezentanții Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Irimescu a precizat că, la inițiativa premierului Cioloș, s-a stabilit o schemă de minimis prin care se vor acorda 32 milioane lei pentru subvenționarea irigațiilor.


Vasile Dîncu: Seceta NU va afecta sever prețurile alimentelor!

Pe 28 iulie 2016, după videoconferința cu prefecții pe tema secetei, vicepremierul Vasile Dîncu a…