Treceți la conținutul principal

Agricultura şi turismul aduc cele mai multe evenimente la Romexpo, pe final de 2013

Agricultura şi turismul sunt domeniile care aduc cele mai multe evenimente la centrul expoziţional Romexpo, în ultima parte a acestui an, Târgul Internaţional din domeniul agriculturii - Indagra sau Târgul de Turism al României fiind doar două dintre acestea.

Potrivit unui comunicat al Romexpo, sfârşitul lunii octombrie va aduce cinci manifestări de mare interes atât pentru specialişti cât şi pentru publicul larg. Astfel, între 30 octombrie şi 3 noiembrie, timp de cinci zile, vizitatorii vor fi avea posibilitatea să participe la Indagra - Târgul Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei ajuns la cea de a 18-a ediţie, Indagra Food - Târg Internaţional pentru industria alimentară, All-Pack - Expoziţie Internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE - Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice şi Autoexpotehnica - Expoziţia Internaţională de componente şi accesorii auto, singura manifestare de profil din România, dar şi cu o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale.

De asemenea, în luna noiembrie, Romexpo va organiza în perioada 14 - 17 noiembrie ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment de acest tip din ţara noastră, în cadrul căruia doritorii pot găsi cele mai variate şi atractive oferte pentru petrecerea concediilor, dar şi Romhotel - Expoziţia Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante. Tot în această lună, între 21 şi 24 noiembrie, îşi va deschide porţile pentru vizitatori Denta - Expoziţia Internaţională de produse şi echipamente pentru medicina şi tehnica dentară . În ambele perioade, vizitatorii se pot bucura de ediţii ale Târgului de produse tradiţionale, de unde se pot aproviziona cu produse aduse de producătorii din toată ţara.
Luna sărbătorilor de iarnă, decembrie, aduce la Romexpo, în perioada 5 - 8 decembrie, Târgul Cadourilor de Crăciun - decoraţiuni şi suveniruri, unde numeroasele oferte de cadouri aşteaptă să fie achiziţionate, Antique Market - Târgul de obiecte de artă şi antichităţi şi din nou un Târg de produse tradiţionale.
„Am promis un an plin de evenimente şi iată că ne ţinem de cuvânt. Domenii variate, evenimente pline de noutăţi, sesiuni informative şi demonstraţii, toate sunt ingrediente ce transforma târgurile şi expoziţiile organizate la ROMEXPO în repere pentru domeniile cărora se adresează”, a declarat Mariana Suciu, director general Romexpo.
Anual, ROMEXPO organizează peste 50 de manifestări expoziţionale, având peste 300.000 de vizitatori.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/evenimente/agricultura-si-turismul-aduc-cele-mai-multe-evenimente-la-romexpo-pe-final-de-2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

Din cuprins:
Cap. 1. Introducere si scurt istoric (D. Beceanu) pag. 21
1.1. Tehnologia valorificarii legumelor si fructelor
1.2. Evolutia activitatilor de pastrare si prelucrare a produselor horticole pe teritoriul locuit de poporul roman

Cap. 2. Caracterizarea tehnologica a produselor horticole ( D. Beceanu) pag. 33
2.1. Clasificarea produselor horticole
2.2. Constitutia fizica a produselor horticole
2.3. Fermitatea structo-texturala a pr…

Şeful MADR: Preşedintele ADS a fost demis, dar demiterea nu are legătură cu percheziţiile DNA

Preşedintele Agenţiei pentru Domeniile Statului, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a fost demis vineri, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Şeful MADR a precizat că demiterea nu a avut legătură cu percheziţiile de vineri de la ADS, ci s-a urmărit îmbunătăţirea managementului Agenţiei, decizia fiindu-i comunicată lui Mogoş încă din luna septembrie.“Astăzi a fost demis preşedintele ADS. Era o măsură pe care i-am adus-o la cunoştinţă încă din luna septembrie. Simţeam nevoia de îmbunătăţire a managementului Agenţiei. Din păcate, din 23 septembrie, este în concediu medical. Astăzi, am înţeles că îi expiră concediul medical, ca atare, de ieri (joi n.r), au pornit documentele pentru demiterea şi înlocuirea acestuia, lucru care s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri)”, a explicat Constantin.
“Decizia i-am comunicat-o din luna septembrie, fără să am dovezi sau suspiciuni, ci pentru faptul că simţeam nevoia unei îmbunătăţiri a managementului Agenţiei”, a adăugat el The original article may stil…