Treceți la conținutul principal

Agricultura şi turismul aduc cele mai multe evenimente la Romexpo, pe final de 2013

Agricultura şi turismul sunt domeniile care aduc cele mai multe evenimente la centrul expoziţional Romexpo, în ultima parte a acestui an, Târgul Internaţional din domeniul agriculturii - Indagra sau Târgul de Turism al României fiind doar două dintre acestea.

Potrivit unui comunicat al Romexpo, sfârşitul lunii octombrie va aduce cinci manifestări de mare interes atât pentru specialişti cât şi pentru publicul larg. Astfel, între 30 octombrie şi 3 noiembrie, timp de cinci zile, vizitatorii vor fi avea posibilitatea să participe la Indagra - Târgul Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei ajuns la cea de a 18-a ediţie, Indagra Food - Târg Internaţional pentru industria alimentară, All-Pack - Expoziţie Internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE - Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice şi Autoexpotehnica - Expoziţia Internaţională de componente şi accesorii auto, singura manifestare de profil din România, dar şi cu o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale.

De asemenea, în luna noiembrie, Romexpo va organiza în perioada 14 - 17 noiembrie ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment de acest tip din ţara noastră, în cadrul căruia doritorii pot găsi cele mai variate şi atractive oferte pentru petrecerea concediilor, dar şi Romhotel - Expoziţia Internaţională de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante. Tot în această lună, între 21 şi 24 noiembrie, îşi va deschide porţile pentru vizitatori Denta - Expoziţia Internaţională de produse şi echipamente pentru medicina şi tehnica dentară . În ambele perioade, vizitatorii se pot bucura de ediţii ale Târgului de produse tradiţionale, de unde se pot aproviziona cu produse aduse de producătorii din toată ţara.
Luna sărbătorilor de iarnă, decembrie, aduce la Romexpo, în perioada 5 - 8 decembrie, Târgul Cadourilor de Crăciun - decoraţiuni şi suveniruri, unde numeroasele oferte de cadouri aşteaptă să fie achiziţionate, Antique Market - Târgul de obiecte de artă şi antichităţi şi din nou un Târg de produse tradiţionale.
„Am promis un an plin de evenimente şi iată că ne ţinem de cuvânt. Domenii variate, evenimente pline de noutăţi, sesiuni informative şi demonstraţii, toate sunt ingrediente ce transforma târgurile şi expoziţiile organizate la ROMEXPO în repere pentru domeniile cărora se adresează”, a declarat Mariana Suciu, director general Romexpo.
Anual, ROMEXPO organizează peste 50 de manifestări expoziţionale, având peste 300.000 de vizitatori.

The original article may still be available at: http://www.agroinfo.ro/evenimente/agricultura-si-turismul-aduc-cele-mai-multe-evenimente-la-romexpo-pe-final-de-2013

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Au mai rămas doar câteva zile pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”

Reamintim că până la 31 martie, deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, în cadrul Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 - 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA, toate documentele necesare accesării fiind disponibile pe pagina de internet: http://www.apia.org.ro/ro/submasura-m-8-1.

„Novac afumat din Țara Bârsei” devine produs protejat la nivel european

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi, 6 aprilie 2017, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul Novac afumat din Țara Bârsei (IGP).

România are la această dată trei produse protejate la nivelul Uniunii Europene – Magiunul de Topoloveni – Indicație Geografică Protejată (2011), Telemeaua de Ibăneşti – Denumire de origine Protejată (2016), Salamul de Sibiu - Indicație Geografică Protejată (2016), iar în 20 de zile începând de astăzi, va avea al patrulea produs protejat, respectiv Novacul afumat din Țara Bârsei - Indicație Geografică Protejată.

Facem precizarea că încă două produse, respectiv Cârnaţii de Pleşcoi şi Scrumbia de Dunăre afumată, se află pe circuit la Comisia Europeană în vederea obţinerii protecţiei la nivel european pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată.

ANT nu a ajuns la toți crescătorii de bovine. Iată ce județe mai așteaptă banii!

Ajutorul național tranzitoriu (ANT), aferent anului trecut, nu a ajuns încă la toți crescătorii de bovine. Abia, săptămâna trecută, joi, pe 16 aprilie APIA București a făcut ultimele plăți.

Crescătorii de bovine din județele Maramureș, Arad, Timiș, Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor au primit deja subvențiile restante de anul trecut. Din informațiile pe care le am, fermierii din județele Alba, Hunedoara, Brașov așteaptă să-și primească banii. Am vorbit, săptămâna trecută, cu directorul APIA, Mihai Puțintei, și mi-a spus că ultimele plăți s-au făcut joi (16 aprilie n.r.). Așa că banii o să ajungă la toți fermierii. Ce-i drept, subvențiile au și un traseu anevoios: de la APIA la trezorerii, de aici la bănci, spune Claudiu Frânc, liderul crescătorilor de bovine.

Crescătorii de bovine primesc 503 lei pe cap de bovină de carne și 121 de lei pe tona de lapte comercializată. Guvernul a alocat pe 4 martie din bugetul de stat suma de 955 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor naționale t…